Mobilitate pe termen lung: cele mai bune suplimente nutritive pentru articulații la câini

Acest Golden Retriever senior este afectat de probleme ale articulațiilor

Nicio parte a corpului nu este mai folosită pe parcursul vieții unui câine la fel de mult ca articulațiile. Prin urmare, nu este prea surprinzător să observăm că durerea articulară și disfuncția corespunzătoare apar în timp. 

Există o mulțime de suplimente pentru întărirea articulațiilor disponibile pe piață, dar care sunt cele mai bune?

Cele mai bune suplimente pentru articulații la câini

Despre articulațiile câinelui

Nu este un secret faptul că câinii își folosesc articulațiile foarte mult în fiecare zi, de la a alerga în timpul jocului, până la sărituri pe canapea, ca să-ți dea pupicuri de câine. Această combinație de mișcare repetitivă și stres activ poate să-i afecteze picioarele, șoldurile și umerii. Efectele acestui efort tind să apară mai subtil decât s-ar putea crede.

În timp ce este posibil ca prietenul tău canin să nu prezinte dureri la nivelul articulațiilor decât după jumătatea vieții sale, elementele de bază care determină bolile articulațiilor sunt stabilite cu mult înainte ca el să ajungă la o vârstă mai înaintată. Afecțiunile pe care câinele tău le poate dezvolta sunt variate, de la tulburări de dezvoltare precum displazia de șold până la afecțiuni degenerative precum osteoartrita.

Debutul și cauza durerilor articulare variază de la rasă la rasă. Cu toate acestea, este în general acceptat faptul că rasele de dimensiuni mari sunt mai susceptibile la acest tip de boală decât rasele de dimensiuni mai mici. Acest lucru se datorează faptului că câinii mari trebuie să suporte mai multă greutate corporală pe picioare decât omologii lor minusculi.

Care sunt semnele durerii articulare?

Este destul de greu de ratat atunci când câinele tău începe să sufere de dureri articulare, deoarece indiciile fizice pe care ți le va oferi nu vor fi prea subtile. Îl vei putea observa pe prietenul tău cu patru picioare șchiopătând, preferând un anume picior și o reticență de a sări sau chiar de a se deplasa în fazele incipiente ale durerii articulare.

Când durerea devine mai intensă, sarcini simple, cum ar fi urcarea scărilor sau chiar ridicarea dintr-o poziție de somn sau din poziția așezat ar putea fi dificilă, chiar aproape imposibilă. În acest moment, el poate începe să-și anunțe vocal disconfortul prin scheunat și scâncete succesive.

În mod ideal, vei dori să fii proactiv cu câinele tău și să te ocupi de situația apărută înainte de a se agrava și ajunge în ultimul stadiu. Aceasta este misiunea de bază a suplimentelor pentru articulații. Nu vor face ca dintr-o dată câinele tău să fie sportivul robust care a fost în zilele lui mai tinere, dar pot face mai ușor pentru el să facă lucrurile necesare cu o durere minimă.

Pași pentru alege un supliment nutritiv ce susține sănătatea articulațiilor la câini

Dacă simți că durerea câinelui tău este prea mare ca el să-i facă față, nu ar trebui să începi imediat să îi dai suplimente pentru articulații. Mai întâi, ar trebui să programezi o întâlnire cu veterinarul câinelui. Veterinarul va examina cu atenție câinele pentru a se asigura că disconfortul său este cauzat de articulații și nu de altceva, cum ar fi o fractură.

Tot medicul veterinar este cel care își va da seama dacă durerea câinelui tău este suficient de rea pentru a justifica o rețetă cu un calmant anti-inflamator, cum ar fi Rimadyl – aspirină pentru câini. Această rețetă nu exclude neapărat suplimentele pentru articulații; este posibil ca un câine să fie tratat cu un supliment pentru articulații și cu un anti-inflamator în același timp.

Ce să cauți într-un supliment nutritiv pentru articulații, de care câinele tău are nevoie?

Un lucru pe care îl poți observa în timp ce începi să studiezi suplimentele pentru articulații necesare câinelui tău este că unele dintre suplimentele disponibile par a fi similare cu suplimentele pentru articulații disponibile pentru oameni. Dacă iei ceva pentru propriile tale articulații, poți recunoaște o mulțime de ingrediente similare pe etichetă. Dacă acesta este cazul,  să nu crezi că poți împărți suplimentele tale cu câinele tău.

Există câteva diferențe care fac esențială folosirea versiunii veterinare pentru câinele tău. De exemplu, suplimentele pentru articulațiile câinilor conțin acid ascorbic, ceea ce facilitează absorbția ingredientelor de către corpul unui câine. Suplimentele pentru articulațiile canine tind, de asemenea, să fie aromate pentru a le face mai atrăgătoare la ingerare.

Acestea fiind spuse, există câteva ingrediente specifice pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un supliment pentru câinele tău. Glucosamina HCL, condroitina sulfat și acidul hialuronic sunt considerate elemente de bază în tratamentul articulațiilor care vor ajuta la refacerea forței în zonele afectate. Un supliment ar trebui să conțină cel puțin două dintre aceste ingrediente.

Deși acestea sunt elementele principale pe care ar trebui să le cauți, ele nu sunt singurele ingrediente ale unui supliment pentru articulații care merită luate în considerare. E important să fii atent și la alte componente precum scoică verde, creatina și metilsulfonilmetanul (MSM), substanțe care s-au dovedit că susțin articulațiile și chiar cresc masa musculară.

De asemenea, este indicat să iei în considerare suplimente pentru articulații care conțin diverse vitamine și minerale despre care se știe că promovează o sănătate canină generală bună. Unele dintre elementele cheie care intră în această categorie includ Vitamina C, Manganul, acidul gras Omega-3 și acidul gras Omega-6. De asemenea, ar trebui să fii atent la plante precum lucerna și yucca.

Gestionarea durerii articulare dincolo de suplimentele pentru articulații

Dacă îți tratezi câinele cu un supliment pentru articulații, îl poate ajuta la reducerea durerii pe care o simte, dar nu ar trebui să fie singurul demers pe care îl întreprinzi pentru a-i îmbunătăți starea câinelui tău. Există câțiva pași naturali pe care îi poți face care atunci când sunt asociați cu suplimentele pentru articulații, te pot ajuta ca prietenul tău canin să se comporte și să se simtă cel mai bine.

Gestionarea greutății joacă un rol important în ameliorarea problemelor articulațiilor. Dacă câinele tău este supraponderal, el pune o cantitate semnificativă de greutate în plus pe membrele sale, ceea ce nu face decât să-i agraveze starea dureroasă. Lucrează cu medicul veterinar pentru a veni cu un regim alimentar strict, dar corect, care să-l ajute pe câinele tău să scape de kilogramele în plus.

În aceeași ordine de idei, tu și veterinarul tău ar trebui să conturați un plan simplu de exerciții fizice care să-ți determine câinele să se miște. Acest lucru poate părea contraintuitiv la prima vedere, dar o serie de exerciții ușoare, cu impact redus, vor ajuta un supliment pentru articulații să funcționeze cu o eficiența mai mare la redresarea articulațiilor și mușchilor câinelui tău.

În sfârșit, nu uita de puterea căldurii, mai ales dacă locuiești într-o zonă predispusă la condiții de iarnă rece. Temperaturile reci tind să înrăutățească durerile articulare la câini, la fel ca și în cazul oamenilor. Prin urmare, asigură-te că îi oferi în permanență câinelui tău un mediu de viață și de dormit călduros și confortabil.

Cele mai bune suplimente pentru articulații la câini – recomandări finale

Supliment articulații Aplazyl
 

Supliment articulații câini AplazylÎn urma cercetărilor am descoperit că majoritatea doctorilor veterinari recomandă Aplazyl pentru majoritatea problemelor articulare de care câinii se lovesc pe parcursul vieții. În plus, Aplazyl se bucură de recenzii excelente pe majoritatea site-urilor de specialitate. Mulți stăpâni povestesc în rubricile de comentarii cum acest supliment pentru articulații a ameliorat, a vindecat și a prevenit diverse probleme articulare ale patrupezilor.

Cu niște articulații sănătoase, un câine se poate juca, poate alerga, poate sări sau se poate plimba. Știm cu toții că nevoia de mișcare este una dintre necesitățile primare ale unui câine. Odată cu mișcarea, el se va bucura de o existență fericită până în ultima zi.

Comprimatele Aplazyl conțin sulfat de condroitină, glucosamină și alți sulfați bocați în Omega-3. Ingredientele acestora lubrifiază și protejează articulațiile și cartilajele câinilor.

Modul blând în care acționează comprimatele Aplazyl acționează la nivelul articulațiilor le recomandă pentru pui sau femele gestante atât în cazul câinilor cât și al pisicilor.

Dacă observați că patrupedul se ridică greu dimineața, că este mai puțin activ, că nu poate ține pasul cu dumneavoastră sau că acuză dureri atunci când se mișcă îi puteți oferi Aplazyl. Problemele menționate mai sus sunt, de fapt, principalele simptome alte durerilor articulare.

Nu vă lăsați cei mai buni prieteni să lupte cu suferința de unii singuri. Precum în cazul oamenilor, problemele articulare sunt foarte dureroase și nu trebuie ignorate. Un supliment pentru articulații poate reoferi câinelui dumneavoastră confortul de odinioară! Urmați recomandările de pe prospect.

Rx Vitamins NutriFlex
 

Rx Vitamins NutriFlex este un supliment hipoalergenic ce susține sănătatea articulațiilor, recunoscut la nivel internațional. Poate fi administrat atât câinilor cât și pisicilor. Nutriflex ajută la conservarea țesuturilor articulațiilor, inclusiv cartilajelor, ligamentelor și tendoanelor.

Cartilajul este o formă de țesut conjunctiv ce acționează ca un tampon pentru a evita frecarea articulațiilor una de cealaltă.

Rețeta acestui supliment este concepută de medici veterinari și se bazează pe antixoidanți extrași din plante, pe minerale, pe vitamine și alte extracte ce asigură articulațiilor o bună funcționare în regim de mobilitate.

NutriFlex vonține sulfat de glucozamină, precursor al lichidului sinovial ce ajută la reconstrucția cartilajului și la buna funcționare a articulațiilor.

Acest supliment excelent mai conține glucozamină, extras din castravete de mare, vitamina C, curcumin, tămâie și alte ingrediente naturale.

Suplimentul Rx Vitamins NutriFlex este oferit sub formă de comprimate masticabile cu o aromă intensă de ficat de vită argentiniană.

Rx Vitamins NutriFlex are un efect antioxidant, dar ajută și la ameliorarea durerilor cât și regenerarea țesutului conjunctiv la nivelul articulațiilor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top