Golden Retriever învelit cu o pătură pentru câini

Păturile pentru câini: remediu al anxietății câinelui tău

Mii de câini de pe întregul glob suferă de anxietate din cauza problemelor senzoriale extreme. Focuri de artificii, claxoane de mașină, strigăte umane, chiar și călătorii rapide – toate acestea tulbură mediul natural al unui câine. Până de curând, nu s-a descoperit nicio soluție.

Anxietatea de mașină/călătorie

Călătoriile cu mașina pot liniști sau distruge un câine. Fie se bucură de mediul relaxant, liniștitor, fie sunt îngroziți de răul de mișcare și de zgomotele puternice din exterior. Cheia unui câine fericit este un mediu calm, plăcut, vesel, ceea ce poate fi cu totul imposibil pentru mulți proprietari de animale de companie.

Câinele tău urăște călătoriile cu mașina? Tinde să devină agitat sau tensionat? Nu este singur; nenumărați câini se simt exact la fel. Nu trebuie să te îngrijorezi; avem soluția perfectă pentru tine!

Refugiul calm, confortabil

La fel ca un copil cu „păturica” sa preferată, o pătură specială poate deveni rapid refugiul animalului tău de companie pentru timpul somnului sau pur și simplu un loc plăcut și moale pentru odihnă. Prin natură, câinii se familiarizează cu anumite locuri sau obiecte, preferându-le mai presus de toate celelalte.

Ajutor în caz de zgomote puternice, șocante

Lumea nu e necesar de astăzi , plină de orașe zgomotoase și vehicule gălăgioase, este departe de mediul natural în care au trăit câinii acum mii de ani. Aceste intruziuni nu sunt instinctuale pentru câini și deseori le este greu să facă față mediilor noastre umane. Pătura împotriva anxietății vine ca o mână de ajutor în cazul acestor intruziuni nefirești, oferind un confort cald în aceste momente de suferință necunoscută. Cu această „armură impenetrabilă” suplimentară, câinele tău va redobândi sentimentul de siguranță la care, înainte, doar visa!

Scapă de anxietatea de separare

Cei mai mulți dintre noi trebuie să muncim ore întregi zilnic și nu putem fi acasă alături de câinii noștri. Animale sociabile prin natura lor, câinii dezvoltă uneori anxietate de separare atunci când sunt lăsați singuri pentru perioade lungi. Păturile cu greutăți pentru câini îi ajută pe micii tăi blănoși să se simtă în siguranță atunci când ești departe, eliminând mulți dintre acei factori de stres care cauzează neliniște. Păturile cu greutăți simulează îmbrățișarea caldă și sigură a stăpânului, oferind un intens sentiment de liniște!

Care este secretul succesului paturilor cu greutăți pentru câini?

Până la Mary Temple Grandin, nimeni nu s-ar fi gândit să folosească păturile cu greutăți pentru a calma animalele. Respinsă din cauza autismului ei, Temple nu numai că a luat prin surprindere industria de îngrijire a animalelor, dar a devenit rapid recunoscută pentru ideile sale unice și eficiente. Temple a introdus pentru prima dată ideea de pături de presiune pentru a calma vitele. Acum este cunoscută și venerată în întreaga lume pentru ideile sale revoluționare!

Aceeași idee poate fi și este implementată la oameni și, credeți sau nu, și la câini! Oferind o presiune similară cu cea a unei îmbrățișări, pătura cu greutăți oferă un sentiment constant de confort și siguranță. Senzația de presiune profundă pe care o oferă o astfel de pătură este menită să ofere câinilor o presiune caldă, blândă, asemănătoare cu senzația de a fi îmbrățișat de un membru al familiei iubitoare!

Utilizările păturii pentru anxietate

  • Plimbări lungi cu mașina
  • Plimbări cu mașina lungă
  • Senzație de calm în timpul tăierii unghiilor
  • Ajutor în anxietatea de separare
  • O vizită la niște prieteni sau persoane străine
  • Când ești la serviciu și câinele este acasă singur
  • Remediu pentru somnul neliniștit
  • Refugiu liniștitor, departe de lătratul agresiv al altor câini
  • Refugiu liniștitor în timpul furtunilor puternice

Medicii veterinari au confirmat că păturile pentru anxietate oferă o presiune constantă, blândă, care ajută la diminuarea anxietății, fricii și neliniștii. Mai mult, poate fi folosită și ca pernă pentru odihnă!

Ușor de spălat la mașină

Spălarea pernelor pentru câini sau pături de animale de companie poate fi aproape imposibilă, mai ales când acest proces are loc  în mașina de spălat. Mulți proprietari de animale de companie pur și simplu nu spală paturile sau pernele de câine, permițându-le astfel să acumuleze bacterii și nenumărați alți factori neigienici de-a lungul anilor. Din păcate, multe perne sau pături pur și simplu nu sunt fabricate pentru a fi spălate cu ușurință.

Însă alte pături pentru anxietate sunt special concepute pentru o spălare ușoară la mașină, fără a-și pierde integritatea (a se deteriora sau a-și pierde durabilitatea) în timpul procesului!

Scroll to Top