Deținuți ai penitenciarelor în rolul de dresori de câini însoțitori! – (Ajutarea deținuților în găsirea unui noi scop)

Doi deținuți care dresează câini ce vor deveni câini însoțitori

Deținuții unei închisori Oshkosh descoperă noi moduri de a contribui și de a lucra pe timpul penitenței dresând câini însoțitori și câini de ghidare pentru veterani și alte persoane care au nevoie de serviciile lor.

Instituția de corecție Oshkosh, situată chiar în afara orașului Oshkosh, Wisconsin, activează de aproximativ trei ani într-un program de dresaj pentru câini pentru unitatea sa de securitate medie de 2.400 de paturi, în care aproximativ 27 de deținuți antrenează o duzină de câini pentru a efectua sarcini de serviciu de bază și de ghidare înainte de a fi trimiși pentru a îndeplini acele roluri pentru persoanele care au nevoie de ele.

Aceste roluri includ veteranii care suferă de tulburări de stres posttraumatic și alte probleme strâns legate de leziunile de luptă, precum și câinii de ghidare pentru nevăzători.

Aceasta nu numai că oferă un serviciu atât de necesar acelor proprietari care adoptă în cele din urmă, câinii, dar ajută considerabil la sentimentul de scop, de contribuție, și la starea de spirit a deținuților.

Potrivit deținutului Lyle, care antrenează în prezent al treilea câine (Yazz, un labrador galben), „Mă trezesc noaptea, știu că este un câine lângă mine și simt că nu mai sunt în închisoare… Acesta este un adevărat privilegiu. Orice mică oportunitate care ne leagă de viața din afară este minunată.”

Până în prezent, 61 de câini au trecut dresajul de supunere din cadrul Institutului de corecție Oshkosh, îndrumați de organizația Pathways of Courage și de Asociația câinilor de ghidare OccuPaws, ambele cu sediul în Madison.

Odată ce câinii termină dresajul de supunere, sunt scoși din program pentru a fi dresați în continuare de către crescătorii care le pot asigura un cămin și o îngrijire corespunzătoare.

Acești ghizi suplimentari le oferă o pregătire atât de necesară pe care nu o pot avea în închisoare, cum ar fi acomodarea cu mașinile și cu copiii.

Pe de altă parte, pregătirea și compania de care au parte la Oshkosh le oferă deținuților un sentiment de împlinire, deoarece ajută la îmbunătățirea vieții oamenilor din exterior.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top