Sfaturi esențiale despre dresajul canin pe care trebuie sa le știi

Câine alături de stăpân la o ședință de dresaj

În momentul în care aduci un câine în casă, ar trebui să înceapă nevoia de dresare a micului tău amic. Având în vedere că noul tău câine poate fi o tabula rasa, acest lucru se poate simți ca o sarcină copleșitoare. Dar nu-ți fie teamă – există câteva trucuri pe care le poți implementa pentru a simplifica lucrurile.

Pregătește-te pentru a fi un proprietar de câine

Cel mai critic pas pe care îl poți face în dresajul câinelui tău este să te antrenezi pentru a-l îngriji așa cum se cuvine. De exemplu, va trebui să te asiguri că elaborezi o listă de reguli solide cu privire la ceea ce câinele tău poate și nu poate face și intenționezi să respecți în mod constant aceste reguli. Dacă nu, câinele tău va ajunge să fie confuz și nervos, ceea ce îl poate determina să manifeste un comportament neplăcut.

De asemenea, este important să creezi propriul lui spațiu de locuit  înainte de sosirea sa. Aceasta ar include pregătirea unui loc retras în care să doarmă, să se relaxeze sau să se retragă atunci când dorește să aibă propriul timp “cu el”. Adesea, acest loc retras ar putea fi ceva la fel de simplu ca o cușcă.

Este foarte fi important să te decizi asupra unui nume înainte de a aduce câinele acasă. Deși câinii se pot adapta numelor noi – ceea ce este un avantaj în situațiile de salvare a câinilor – a vă decide asupra unui nume și a-l păstra îi va permite să creeze mai ușor o legătură cu stăpânul său. Și în timp ce îți poți numi câinele așa cum vrei, dresorii de câini sugerează să-i oferi câinelui un nume ușor de comunicat între tine și câinele tău și nu prea complex.

Care sunt elementele de bază ale dresajului câinilor?

Cea mai mare parte a dresajului câinilor se reduce la un fapt esențial: câinele tău vrea să te facă fericit. Cu această mică informație în minte, vei avea un ajutor esențial în construirea unei relații robuste și de încredere cu prietenul tău patruped în timp ce îl dresezi. Când această legătură va fi construită, vei avea o viață mai fericită și cât mai completă.

Fără îndoială, cel mai important element de bază al dresajului câinilor este educarea lui în mod corespunzător pentru a-și „face nevoile” într-un loc desemnat. În mod ideal, acest lucru ar trebui să înceapă atunci când cățelușul are aproximativ 3 – 4 luni, iar spațiul desemnat ar trebui să fie o zonă restrânsă. În cele din urmă, această zonă va crește pe măsură ce câinele tău se maturizează și învață cum să profite de aer liber.

Instruirea pentru satisfacerea nevoilor fiziologice poate fi, de asemenea, condusă în mod eficient prin implementarea mai multor etape secundare. Lucrurile, cum ar fi asigurarea unui program regulat de masă, oferirea multor ocazii de a-și satisface nevoile fiziologice afară și cultivarea  un sentiment de rutină în ceea ce privește spațiul și timpul, sunt toate importante în stabilirea ritmului de baie al câinelui tău. Și bineînțeles, oferirea unei mici recompense pentru o treabă bine făcută contează mult.

Învățarea câinelui tău să fie ascultător este, de asemenea, o parte esențială a dresajului. Dacă faci acest lucru, vei crește un câine care este respectuos, bine educat și o plăcere generală pentru oamenii din jur. Dacă ai fost vreodată în preajma unui câine căruia îi lipsesc aceste calități, știi deja că supunerea este ceva ce presupune seriozitate.

Cel puțin, ar trebui să fii capabil să-ți înveți câinele cum să se așeze, să stea, să vină, să îngenuncheze sau să lase lucrurile din gură. Majoritatea acestor comenzi sunt concepute pentru a-i menține calmi și servili, indiferent de situația în care instruirea câinelui să renunțe la un lucru poate să-l împiedice să ia din neatenție ceva ce i-ar putea fi dăunător. În timp ce predai câinelui tău aceste comenzi, este esențial ca execuția lor corectă să fie respectată cu ajutorul recompensei pozitive.

Cum rămâne cu dresajul cu declanșator?

O altă metodă pe care poate dorești să o iei în considerare este dresajul cu declanșator. În esență, această metodă de dresaj folosește un dispozitiv care emite un sunet ce consolidează un comportament pozitiv. Această metodă poate fi eficientă atunci când încerci să-ți instruiești câinele cu privire la elementele de bază.

Ce zici de predarea trucurilor cool?

Deși este amuzant să-ți înveți câinele să se rostogolească, să-și scuture capul sau să facă pe mortul, aceste mici trucuri amuzante de salon ar trebui încercate doar după ce câinele stăpânește abilitățile de formare de bază. După ce va deprinde elementele esențiale, va putea să aibă încredere deplină în tine. După aceea, cerul este limita.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top