Reguli estențiale pentru orice stăpân de câini

Tânără stăpână alături de câinele ei

Dacă nu ați mai avut un câine, puteți crede că a fi proprietar de câini este ușor odată ce își dau seama unde pot merge la pentru a-și satisface nevoile fiziologice. Dar, în timp ce aceste animale speciale au o reputație meritată de a fi companioni fideli și binevoitori, există instrucțiuni esențiale pe care trebuie să le urmați pentru a stabili o relație bună.

Dresajul presupune mult mai mult decât a-l învăța unde să urineze

Da, educarea câinelui să nu-și mai facă nevoile în casă este o parte esențială a stabilirii unui mediu bun pentru  voi și animalul vostru de companie. Cu toate acestea, dresajul corespunzător presupune mult mai mult. Un câine cu adevărat dresat va avea capacitatea de a acționa și de a reacționa corespunzător în orice situație dată, ceea ce la rândul său îl face un câine mai îndrăgit.

O mare parte a dresajului adecvat include socializarea câinelui astfel încât să știe să acționeze corect în jurul altor oameni și animale. Un câine care stă liniștit sau nu sare pe oameni ar putea fi diferența dintre un câine pe care oamenii îl plac și unul pe care îl urăsc. Cel mai bine ar fi ca aceasta să se întâmple când este cățeluș, dar câinii adulți pot învăța bunele maniere cu un antrenament diligent.

Tratați sănătatea câinelui ca o prioritate

Nu tratați mersul la veterinar cum tratează majoritatea oamenilor mersul la stomatolog. Întrucât durata de viață a unui câine este mai scurtă decât a noastră, debutul bolii poate lovi destul de rapid și cu putere. Programând controale fizice de rutină cu un veterinar local de încredere vă poate ajuta să depistați afecțiuni canine devastatoare în stadiile lor incipiente.

Într-un fel, vă puteți îngriji de sănătatea generală a câinelui acasă. Îngrijirea de rutină nu doar contribuie la un aspect cât mai bun al câinelui, dar vă ajută să depistați probleme potențiale care ar putea afecta bunăstarea generală a câinelui vostru, cum ar fi puricii sau paraziții. Asigurați-vă că verificați și curățați dinții câinelui ca parte a rutinei de îngrijire pentru o sănătate optimă.

Atenție la dietă și mișcare

Hrana pe care o oferiți câinelui va avea un impact imens asupra calității vieții sale. În mod optim, veți dori să-i oferiți o dietă echilibrată, bazată pe hrană de înaltă calitate, cu conținut scăzut de aditivi și bogată în ingrediente reale. Feriți-vă, pe cât posibil, de hrana ieftină, de calitate inferioară.

De asemenea, veți dori să acordați o atenție specială aportului de mâncare al câinelui astfel încât să nu devină obez sau prea slab. Poate fi destul de ușor să subalimentați sau să supraalimentați un câine, în special rasele mici, în cazul în care limita de greutate corespunzătoare pare deosebit de restrânsă. Dar este important să știți unde este punctul optim de pe cântar pentru câinele și să tindeți să-l mențineți acolo cât mai mult posibil.

A vă asigura că patrupedul este activ este o responsabilitate uriașă a unui proprietar de câine. Acum, unele rase sunt mult mai active decât altele. Câinii din grupa de turmă, de exemplu, au fost crescuți pentru lucru și au nevoie instinctiv de activitate fizică pentru a prospera.

Cu toate acestea, este important să stabiliți un fel de rutină de exerciții fizice cu câinele chiar dacă este ceva simplu cum ar fi o plimbare în jurul blocului. Acest lucru va ajuta la stimularea minții animalului și la arderea energiei, ceea ce poate fi benefic. La urma urmei, un câine ale cărui nevoi nu sunt satisfăcute poate reacționa prin comportament deranjant – în detrimentul mobilierului vostru.

Vă va iubi, deci iubiți-l și voi!

Cea mai importantă regulă de care să vă amintiți – și una care guvernează toate regulile de care trebuie să țină cont un proprietar de câine – este să vă tratați în orice moment câinele cu bunătate, respect și iubire. Acest lucru poate fi la mintea cocoșului, desigur. Dar este mai ușor de spus decât de făcut.

Când vedeți că amicul vostru patruped a făcut ceva rău, cum ar fi satisfacerea nevoilor fiziologice în dormitor sau săparea petuniilor, reacția voastră instinctivă este să urlați la câinele și apoi să îl jigniți. Dar înainte de a izbucni, rețineți că acesta nu s-a comportat astfel pentru a vă face în ciudă. Mai bine păstrați-vă calmul și corectați problema decât să vă dați drumul la gură.

De câte ori respectați aceste reguli de bază, stabiliți în continuare o legătură puternică între voi și câinelke vostru. Această legătură va guverna relația pe care o aveți cu cel mai bun prieten al omului pentru tot restul vieții. La sfârșitul zilei, aceasta este exact ceea ce vă doriți.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top