Acest câine absoarbe energiile negative cauzate de depresie

Top 10 câini care ajută împotriva depresiei

Depresia şi anxietatea sunt, din păcate, lucruri de care ne lovim cu toţii involuntar, de la o simplă tristeţe trecătoare în urma unui eveniment neplăcut, până la probleme psihice majore care necesită ajutor specializat.

Însă, s-a dovedit medical că posesia unui câine reduce substanţial stresul şi simptomenele aferente depresiei şi anxietăţii.

Aici veţi putea găsi cei mai buni câini care vă vor ajuta şi susţine în lupta cu această problemă cotidiană importantă!

1. Bulldog francez

bulldog-francez

Bulldogii francezi sunt micuţi, incredibil de iubitori şi gata să ofere stăpânului confortul de care are nevoie, alături de afecţiune si companie cât mai apropiată. Ei sunt nişte câini pretenţioşi şi, datorită dimensiunii lor, pot fi mereu alături de tine!

2. King Charles Spaniel

king-charles-spaniel

King Charles Spaniel adoră să fie ţinuţi în poală şi oferă o stare unică ce combate stresul, anxietatea şi depresia. Puterea lor de înţelegere îi ajută să perceapă nevoile tale şi să adopte comportamentul propice stării tale.

Sunt un companion excelent pentru copii, aşa că vor fi agreați de întreaga familie. Aruncă doar o privire în jos către chipul lor adorabil şi vei simţi cum stresul dispare!

3. Pug

Pugii sunt cu siguranţă una dintre cele mai drăgălaşe rase de câini din întreaga lume, cu feţele lor caraghioase şi temperamentul lor energic.

Dacă vei avea un pug, nu numai că vei câştiga un prieten şi un aliat împotriva stresului, dar lipsa lui de toleranţă la temperaturi ridicate îl va face să se bucure de răcoarea din casă alături de stăpân!

4. Labrador Retriever

Labradorii sunt puţin mai mari faţă de ceilalţi câini care elimină depresia, dar spiritul lor empatic şi personalitatea prietenoasă sunt pur si simplu contagioase.

Extrem de loiali, sunt capabili să simtă atunci când stăpânul are nevoie de afecţiune, fiind nişte câini minunaţi pentru persoanele care au nevoie de mai multă companie.

5. Yorkshire Terrier

yorkshire-terrier

Terierii Yorkshire sunt renumiţi pentru superputerile lor terapeutice. O poveste spune că Smokey, un Yorkshire Terrier din al Doilea Război Mondial a ridicat moralul soldaţilor răniţi pe front.

Dacă ar exista meserii în rândul prietenilor noştri patrupezi, cu siguranţă Yorkshire terierii ar fi cei mai buni terapeuți!

6. Pudel

pudel

Pudelii sunt nişte câini versatili, capabili să se muleze pe temperamentul stăpânului. Ei se pot adapta unor situaţii variate atât timp cât îşi au stăpânii în preajmă.

Ei adoră compania stăpânilor aşa că ei nu te vor lăsa singur şi te vor ţine departe de gândurile ce-ţi pot aduce depresia.

7. Terier Jack Russell

Deşi aceşti câini îşi au originile în câinii de vânătoare, ei sunt la fel de iscusiţi atunci când vine vorba de tratarea depresiei. Terrierii Jack Russell sunt incredibil de loiali şi energici, încurajându-şi stăpânii să se distreze alături de ei.

Mai mult, e imposibil să nu iei parte la frenezia si vibe-ul bun pe care aceştia îl dezvoltă!

8. Viszla

Dacă atunci când te gândeşti la câinele preferat vei vedea un năsuc umed şi nişte urechi mari fluturând prin aer, atunci Viszla este gata să-ţi ofere din experienţa lui în tratarea depresiei. Unul dintre cei mai prietenoşi câini, alături de terrierii Jack Russell, oferă din energia lor inconsumabilă şi stăpânilor lor.

Prin inteligenţa lor, te vor face să te eliberezi din zona de confort şi să li te alături afară, la mişcare.

9. Bulldog englez

Situat undeva între un pug şi un terrier, bulldogul englez, plin de energie, este compania ideală pentru un stăpân depresiv. Ştie să se adapteze, este incredibil de tăcut şi nu necesită îngrijiri minuțioase.

Bulldogii englezi sunt foarte iubitori şi dovedesc un devotament ieşit din comun, ideal împotriva depresiei.

10. Staffordshire Bull Terrier

Aceşti micuţi sunt un companion excelent, cu rezerve uriaşe de energie, gata să îţi ofere o stare bună în orice moment. Se comportă exemplar în preajma copiilor şi ştiu să se facă trataţi precum oricare alt membru al familiei.

Sunt uşor de îngrijit şi te vor umple de bucurie, reducând nivelul de stres şi depresie ale rutinei zilnice.

Scroll to Top