Câteva dintre cele mai bune practici de dresaj canin

Acest stăpân își dresează câinele învățându-l să aștepte următoarea comandă

Eram aproape pierdut când mi-am luat primul câine. Nu aveam idee cum să-l dresez – sau măcar de unde sa încep. Am învățat mult de atunci si, probabil, cel mai important lucru este că fiecare câine este diferit.

Totuși, cu siguranță, există câteva practici foarte bune pe care le poți urma. Aruncă o privire asupra acestei minunate reprezentări grafice de la prietenii noștri de la Havahart Wireless.

Educarea corespunzătoare a prietenului tău blănos va duce la o viață armonioasă pentru tine și animalele de companie din gospodăria ta. Deși afectuoși, adorabili și loiali, câinii au instincte care sunt mai puțin decât dezirabile pentru proprietarul mediu de animale de companie.

Învățând să înțelegi comportamentul câinelui va duce la crearea unui limbaj între tine și animalul tău de companie care va ajuta în dresaj și, în cele din urmă, va face un câine fericit. Dresajul corespunzător are potențialul de a liniști animalul de companie în situații stresante în preajma altor animale sau vizitatori. Dresat corespunzător și socializat, acesta va ști la ce să se aștepte într-o situație și va reacționa în consecință. Când îi este încurajat comportamentul politicos, câinele tău va avea o experiență mai plăcută în situații noi.

Mai mult decât orice altceva, câinele adoră să învețe si se va simți împlinit și prețuit ca membru al familiei tale sau „haitei“lui. Câinii adoră să îți facă pe plac și să învețe lucruri noi și cu cât îl dresezi mai mult, cu atât mai multe activități veți face împreună în mod confortabil.

Factorii importanți

Atunci când îți antrenezi animalul de companie, este important să reții factorii care influențează comportamentul acestuia. Sexul și vârsta câinelui tău contribuie mult la capacitatea sa de a fi dresat. Toți câinii pot învăța lucruri noi, dar femelele tind să se maturizeze mai repede decât masculii și, prin urmare, vor fi dresate mai ușor.

Cățelușii mai mici de 12 săptămâni nu vor putea fi educați corespunzător cu privire la satisfacerea nevoilor fiziologice in locurile permise din casă datorită controlului slab al mușchilor la acea vârstă.

În mod similar, unii câini în vârstă au probleme cu controlul vezicii urinare datorită limitărilor fizice și nu problemelor de dresaj. Câinii sterilizați/castrați sunt mai puțin conflictuali și, prin urmare, mai ușor de dresat și mențin comportamente politicoase în preajma vizitatorilor și altor animale. Doar ai grijă să te informezi bine atunci când întâmpini dificultăți de dresaj.

Reține

Ca nou proprietar de câine, cel mai bine este să fii pregătit pentru ceea ce vei avea de confruntat. Nu toți câinii prind comenzile atât de ușor. Cât de dificil va fi dresajul va fi dictat nu numai de factorii importanți mai sus menționați, dar și de rasa câinelui tău.

Cercetează înainte de a-ți adopta tovarășul blănos și alege rasele mai ușoare dacă ești novice în dresaj. Când câinele tău este pregătit pentru dresaj, începe prin a-l învăța comenzi ușoare, cum ar fi „nu” și „bine”.

Achiziționează o cușcă pentru animalul tău de companie, astfel încât să aibă un loc sigur unde să se simtă confortabil și ca un avantaj pentru educarea cu privire la satisfacerea nevoilor fiziologice in locurile permise din casă.

Dresajul

Odată ce observi comportamentele care trebuie oprite, înțelege motivele acestora și oferă o alternativă. De exemplu, în cazul în care câinele tău se confruntă cu problema rosului, înțelege că acesta este un comportament instinctual care se poate datora plictiselii, stresului sau nevoii de atenție. Când îl vezi că roade obiecte, oferă-i o jucărie de ros, ca o alternativă.

Analizează-ți comportamentul pentru a te asigura că nu îi dai semnale confuze în timpul dresajului. Asigură-te că nu folosești perne, pături, etc. pentru timpul de joacă, deoarece câinele poate deveni confuz atunci când caută ceva de ros.

Asigură-te că dresajul îl efectuezi în mod regulat, pentru a-i încuraja răspunsul. Pentru a evita plictiseala sau frustrarea, ține sesiuni scurte de dresaj.

Și, în cele din urmă, nu renunța. Dresajul poate fi în special frustrant, dar ai încredere în câinele tău că va învăța și nu îi împiedica succesul cu izbucniri negative dacă ești frustrat. Dresarea câinelui tău este o experiență de învățare pentru amândoi și ar trebui să fie o modalitate distractivă de întărire a legăturii dintre voi.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top