Câinii de asistență ajută oamenii cu paralizie cerebrală (animale de serviciu eficiente)

Labdrador Retriever folosit drept câine de asistență

Kim Bratnik din Beachwood, Ohio, are paralizie cerebrală și este imobilizată într-un scaun cu rotile. Dar aceasta nu o împiedică să trăiască, datorită asistentului extraordinar și bunului său prieten în vârstă de 9 ani, Orson.

Orson îi aduce băuturile, îi deschide ușa, îi golește uscătorul și chiar îi aduce încălțările și haina dacă are nevoie.  Dacă Kim scapă ceva, Orson ridică acel lucru cu gura și i-l înapoiază. Orson este esențial în viața lui Kim Bratnik, 25, prin faptul că o ajută cu anumite lucruri pe care, altfel, nu le-ar putea face singură.

Bratnik spune despre Orson: ,El reprezintă, practic, mâinile mele… Orson este atent la ceea ce nu pot face și răspunde cererii mele de ajutor, făcând acel lucru pentru mine. Cu el, calitatea vieții mele este excelentă.”

Câinii de asistență precum Orson sunt esențiali pentru îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi a sute, dacă nu chiar a mii de oameni care au dificultăți de mobilitate cauzate de boli sau răni.

Câinii de asistență sunt ascultători, excelenți în primirea comenzilor și foarte echilibrați în preajma străinilor, ceea ce îi face perfecți pentru a ajuta oamenii la sarcinile zilnice.

Câinii de asistență sunt instruiți în mod special de organizații precum Companioni Canini pentru Independență, de unde provine Orson – aceste unități oferă tipuri specifice de câini de asistență, chiar și câini care pot simți mirosul de arahide din produse, fiind de ajutor celor cu alergii severe la arahide.

Acești câini de asistență sunt puși la dispoziția oamenilor cu probleme de la diabet la paralizie cerebrală sau răni din război, în cazul veteranilor invalizi.

Deși aceste servicii sunt esențiale, ele nu sunt ieftine și de multe ori necesită strângere de fonduri substanțială.

Oameni ca Kim, având ca punct de susținere realizarea personală ca urmare a ajutorului oferit de câinii de asistență, se oferă ca exemple ale binelui pe care îl pot face acești câini. “Este satisfăcător, știind că pot face o diferență atât de extraordinară în viața cuiva.”

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top