Proiectarea unei grădini adecvate pentru câini

Acest câine se bucură de grădina special amenajată

44% din totalul gospodăriilor din Statele Unite au un câine și atunci când petrecem timp în aer liber, câinii noștri vor să fie alături de noi. Prin planificarea zonelor umbroase folosind copaci, arbuști și copertine retractabile, se creează o oază necesară în care câinii se pot răcori și scăpa de soare.

Câinii sunt jucăuși și activi; au nevoie de spațiu pentru a se zbengui și a se distra. Când te gândești la ceva ce ar fi potrivit în grădina ta, nu uita să planifici și zone pentru odihnă și relaxare, astfel încât aceasta să fie o plăcere pentru tine și prietenii tăi canini.

Umbra naturală​​​​

Un design îmbietor de grădină include zone de confort, care adesea înseamnă umbră. Copacii și tufele pot fi o modalitate ușoară de a oferi umbră și refugii răcoroase câinelui tău. Plantele din grădină trebuie să poată face față asprimii vieții unui câine, oferind în același timp umbră netoxică și plăcere.

Arbuștii lemnoși tolerează tăierea agresivă. Păduceii, sângerul cu ramuri purpurii și mirtul crep se încadrează perfect planului.  Acestea pot fi tăiate într-o dimensiune adecvată pentru grădina ta, rezistă labelor care afectează solul și corpurilor care le ating frunzișul.

În ceea ce privește copacii mai mari, mulți copaci cu umbră rezistentă, cum ar fi ulmul, stejarul și frasinul vor asigura multă umbră pentru tine și câinele tău.

Umbra artificială

Pentru un decor exterior confortabil, poți concepe un port umbrit în proiectul de peisaj. Acesta poate fi sub formă de pavilion, punți, acoperișuri și corturi. Acestea pot fi făcute pentru a se potrivi cu alte structuri din grădina ta, cum ar fi punțile și terasele.

Ca parte din peisaj, structurile umbroase, incluzând copertinele retractabile, sunt un mod de a proteja pe toți cei din grădină de soare și razele UV dăunătoare ale acestuia, ca și de ploaie. Dacă sunt construite din lemn, acestea ar trebui finisate cu o vopsea sau un strat netoxic, în special în zonele accesibile câinelui tău, utilizând lemn neașchiabil.

Dacă vei construi o punte care va servi, de asemenea, drept loc de liniște pentru câinele tău, asigură-te că toate garniturile și/sau composturile folosite pentru a căptuși  terenul de sub acesta sunt non-toxice și nu se așchiază. Paravanele retractabile instalate pe clădiri sunt, de asemenea, o modalitate bună de a face umbră când este necesar. Construirea unei zone umbroase este o alternativă bună la plante ca un refugiu pe orice tip de vreme.

Majoritatea câinilor adoră să latre în aer liber și să se zbenguie prin grădină. Cu spații de joacă și zone de umbră, grădina poate fi un loc de care se bucură atât oamenii, cât și animalele. Când proiectezi o grădină care este destinată întregii case, nu uita să încorporezi zone de umbră de care să se bucure și câinii.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top