Află cum să-ți dresezi câinele

Acest stăpân își dresează câinele de unul singur

Introducere

Câinele este, într-adevăr, cel mai bun prieten al omului. Și ca în orice relație, trebuie să învățați să vă înțelegeți unul pe celălalt pentru a comunica.  Am văzut exemple uimitoare despre modul în care oamenii și-au antrenat câinii să răspundă la tot felul de comenzi și semnale care le sunt date.

Fie că este vorba de o comandă vocală sau un gest cu mâna, un câine poate fi dresat să le înțeleagă pe toate. Mulți oameni s-au stresat cu comportamente problematice ale câinilor lor. Poate fi dezastruos să nu îți poți controla câinele și îți poate strica relația cu acesta, prin urmare, trebuie să știi cum să faci, astfel încât câinele tău să înțeleagă ce vrei să facă.

Câinii învață repede și fără îndoială de ajutor. Te poți baza pe câinele tău să te urmărească, așa cum te poți baza pe Android Spy pentru a-ți urmări telefonul.

Dresarea câinelui tău

Câinele tău nu este un robot. Nu îl poți programa. Ca în cazul oricărui copil, trebuie să te concentrezi pe învățarea lui cu dragoste și grijă. Trebuie să te asiguri că nu interpretează că încerci să fii dominant. Va trebui să-i câștigi loialitatea arătându-i că înseamnă doar dragoste.

Procedeul de a-ți face câinele să se rostogolească și să dea mâna cu tine este lung și complicat. Dar, cu aceste filozofii de bază din spatele a ceea ce încerci să faci, împreună cu informațiile despre cum să o faci, poți face cu ușurință orice câine să învețe să te iubească și să te înțeleagă.

Recompense

Bariera lingvistică dintre tine și câinele tău este de necontestat. Deci, venim cu un sistem care îți articulează fizic aprecierea și dezamăgirea. Stabilirea unui tratament drept recompensă poate fi o modalitate bună de a face față acestei situații.

Poți începe antrenamentul mângâindu-ți câinele și spunându-i “băiat bun” și “câine rău” oferindu-i și luându-i recompensele. Odată ce ai stabilit un pod de comunicare care se bazează pe ideea de a obține recompense, câinele va începe să înțeleagă ce este bine și rău.

Pornind de la elementele de bază

Câinele tău este curios și nu știe ce anume vrei sau nu vrei să facă. Nu îl poți face să înțeleagă logica din spatele fiecărei comenzi. Prin urmare, poți porni de la pasul de bază care presupune ca acesta să se așeze atunci când îi spui.

Poți obține asta ținând o recompensă în mână și lăsând câinele să o adulmece. Coboară-ți pumnul închis spre pământ până când vezi câinele așezat. Nu-i da recompensa până nu se așază. De asemenea, atunci când îți răsplătești câinele, încearcă să zâmbești și să ai câteva cuvinte precum „băiat bun” care pot induce câinelui ideea că îl apreciezi.

Același lucru este valabil și pentru ca acesta să vină la tine. Poți începe prin a-i pune o lesă, coborând spre pământ aproape de fața lui și spunându-i “vino!”. Ori de câte ori spui „vino!”, trage ușor de lesă până când câinele se supune. Răsplătește-l cu ceva delicios atunci când ajunge la tine.

Te poți aștepta ca acest lucru să dureze ceva timp și cu cât câinele este mai bulversat sau neliniștit, cu atât va dura mai mult timp să dezvolți o relație de acest gen, dar nu-ți pierde cumpătul dacă nu vrei ca toate progresele tale să fie pierdute și câinele să înceapă să te disprețuiască.

Una dintre sarcinile care necesită cel mai mult timp este aceea de a-ți determina câinele să renunțe la orice. Poți face asta ținând ambii pumnii închiși în fața câinelui, cu recompensa în ambele mâini.

Când câinele adulmecă și linge și latră la tine să deschizi primul pumn, te așezi în fața lui și spui „Lasă-l”, ignorând comportamentul curios și solicitant. Când va înțelege că nu va ieși nimic din încercarea de a obține ce vrea, dați-i recompensa din cealaltă mână.

Concluzie

Cu siguranță, cu suficient timp, câinele va învăța să înțeleagă modul în care dorești să fie. Dar lucrul important de știut este că nu îți poți pierde cumpătul în fața câinelui, altfel se va speria și te va considera ostil.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top