Care este cea mai bună hrană pentru un Papillon?

Mamă rasa Papillon alături de puii săi pe un câmp

Această rasă se bucură de atenția noastră încă din secolul al XVI-lea. Dar care este cea mai bună hrană pentru un Papillon? 

Cum trebuie hrănit un câine foarte activ și adorabil în același timp? 

Am studiat în detaliu piața alimentației canine și iată ce am găsit!

Alegeri de top pentru hrănirea unui Papillon

Necesitățile calorice ale unui Papillon:

Papillon senior:

calorii
0

Papillon adult:

calorii
0

Papillon activ/de lucru:

calorii
0

Categoric, Papillonul se încadrează printre rasele de talie mică. Ei ating o înălțime situată între 20 și 28 de centimetri la nivelul umerilor iar adulții cântăresc în medie între 1.8 și 4.1 kilograme.
Rămâi precaut!

Deși dimensiunile Papillon-ului îți dau de înțeles că acesta nu are nevoie de cantități impresionante de hrană, adu-ți aminte că o hrană de calitate superioară va face mereu diferența.

Așadar, pentru că un Papillon nu va solicita porții XXL, poți investi mai mult din punct de vedere calitativ pentru a-i oferi acestuia o hrană superpremium, bogată în substanțe nutritive, alcătuită din ingrediente excelente pentru organismul canin.

Un exemplar Papillon mai puțin activ necesită 200 de calorii pe zi în timp ce un Papillon ce susține un nivel moderat de activitate solicită 260 de calorii zilnic.

Dacă amicul tău este foarte activ și alocă mult timp exercițiului fizic va trebui să îi oferi în jur de 40 calorii în fiecare zi pentru a-și putea susține ritmul de viață activ.

Nu uita să acorzi importanță nivelului de activitate al câinelui. Dacă devine apatic pe parcursul zilei sau îi este foame tot timpul, vei fi tentat să îi oferi mai multe calorii – asigură-te că el va primi aportul caloric necesar.

Cauți și mai multe informații despre Papillon?

Acest video foarte popular ce aparține seriei celebre „101 Dogs” (creată de Animal Planet), este foarte util deoarece oferă informațiile de bază despre această rasă.

Videoclipul explorează această rasă și în profunzime, prezentând versatilitatea incredibilă de care se bucură această rasă, oferind și câteva informații istorice despre aceasta:

Macronurtienți și informații despre dieta unui Papillon

Fiind o rasă de talie mică, Papillon-ul are nevoie de proteine de cea mai bună calitate plus o gamă largă și diversificată de vitamine, minerale și aminoacizi.

Pentru că rasele de talie mică sunt adesea afectate de probleme ale articulațiilor, o dietă bogată în glucozamină, condroitină alături de vitaminele C și E este extrem de benefică. De altfel, este foarte important ca un Papillon să se bucure de cât mai mulți acizi grași de tip Omega 3.

Acești acizi nu vor oferi Papillon-ului o blană splendidă și strălucitoare, dar vor lupta împotriva inflamațiilor, ce pot fi factorul declanșator al colapsului traheal.

O hrană uscată ce nu conține cereale este o alegere optimă pentru orice reprezentant al lumii canine – iar Papillon-ul face excepție. Acesta se va bucura de o dietă ce conține proteine ușor de digerat, fructe și legume. Ingrediente precum morcovii și afinele ajută la conservarea vederii, iar complexul de vitamina B hrănește sistemul nervos, menținând reflexele.

Afecțiuni comune în rândul rasei Papillon

Papillon este o rasă destul de puternică în fața afecțiunilor, dar asta nu înseamnă că ei sunt imuni în totalitate.

Bineînțeles, achiziționarea unui pui de Papillon de la un crescător cu reputație este indicată. Un astfel de crescător va duce părinții viitorului tău câine la controale periodice pentru a depista posibile afecțiuni ereditare.

În rândurile ce urmează îți vom prezenta un set de predispoziții ale Papillon-ului pe care este posibil să le confrunți alături de amicul tău patruped.

Nu înseamnă cele ele vor afectat orice exemplar, dar este bine să le cunoști indiferent de ce se va întâmpla pe viitor.

Luxația rotulei

Această afecțiune se manifestă prin dislocarea bruscă a rotulei. Apare, de obicei, atunci când câinele merge sau aleargă.

Poate fi extrem de dureroasă, iar câinele fie va șchiopăta, fie își va menaja piciorul afectat până când rotula se va repune pe poziția ei normală, de la sine. Acest lucru poate dura doar câteva secunde, în cazul luxațiilor ușoare.

O dietă bogată în glucozamină și condroitină poate întări articulațiile Papillon-ului. Vitaminele C și E pot ajuta, de asemenea, câinii ce se confruntă cu o astfel de problemă articulară.

Hipoglicemia

Această afecțiune se manifestă prin scăderea bruscă a nivelului de zahăr și se răsfrânge asupra majorității raselor de talie mică. Este relativ ușor de tratat dacă este depistată din timp, dar poate fi fatală în cazul în care va fi ignorată.

Apatia, frisoanele, letargia generală sunt simptome ale hipoglicemiei. Dacă nu va fi tratată la timp, câinele poate suferi colaps, convulsii sau chiar poate deceda.

Câinii afectați de hipoglicemie au nevoie de mai multe mese pe zi, în porții mai mici. Acest mod de hrănire le va oferi câinilor Papillon calorii constant, pe tot parcursul unei zile.

O altă sugestie pentru câinii cu hipoglicemie este un produs alimentar canin ce conține o diversitate de substanțe nutritive ce îi vor oferi câinelui energie, evitând proteinele așa-zise „goale”.

Colapsul traheal

Este o afecțiune bizară și se concretizează prin „aplatizarea” traheii atunci când câinele inspiră. O tuse seacă poate fi una dintre simptome – deși în multe cazuri poate conduce la probleme mult mai serioase de respirație.

Nu oferi niciodată unui câine ce suferă de colaps traheal o lesă tradițională deoarece aceasta poate pune presiune pe trahee, agravând problema respiratorie.

Dacă vei ști să-ți menții câinele la o greutate optimă vei evita complicațiile sau alte episoade neplăcute pentru acesta. O dietă bogată în antioxidanți și acizi grași Omega 3 va reduce inflamațiile.

Cum să hrănești un pui de Papillon

Mulți crescători de Papillon vor ține puii în culcuș până la vârsta de 12 luni pentru a fi siguri că ca micuții sunt destul de maturi și au socializat îndeajuns pentru a se putea adapta în căminul noii familii.

Acestea fiind spuse, prime săptămâni din viața unui pui de Papillon sunt cele mai importante. Timpul petrecut de un pui alături de mama și frații săi îl va învăța pe acesta cum să interacționeze, iar socializarea cu oamenii va fi următoarea etapă.

Crescătorii buni alocă mult timp puilor pentru ca aceștia să se familiarizeze cu prezența umană, pregătindu-i pe micuți pentru momentul în care își vor cunoaște noua familie.

Un pui comun de Papillon va cântări aproximativ 1.2 kilograme la vârsta de 10 săptămâni și va avea nevoie de 120 de calorii pentru a-și asigura doza zilnică de energie.

Așadar, care este cea mai bună mâncare pentru un Papillon?


N&D, Adult, Talie mica, Pui & Rodii
 

A fost nevoie de ceva muncă de cercetare până când am ajuns la acest verdict și, cu sinceritate, afirmăm că ne-a fost dificil să selectăm cel mai bun produs de pe piața alimentară canină pentru un Papillon. Sunt multe produse de calitate superpremium, așadar selecția a fost făcută foarte amănunțit. 

După cele 4 produse (toate de calitate superioară), am considerat că N&D, Adult, Talie mica, Pui & Rodii merită titlul de cel mai bun produs selectat pe baza necesităților nutritive ale Papillon-ilor din întreaga lume.

Această hrană uscată este plină de ingrediente sănătoase, provenite din surse naturale. Conține doze echilibrate de acizi grași de tip Omega 3 și 6 (extrase din hering proaspăt), pentru o blană strălucitoare și reducerea inflamațiilor. De asemenea, glucozamina și vitamina C sunt ideale pentru întărirea articulațiilor, iar complexul de vitamina B hrănește sistemul nervos central, menținând reflexele câinelui chiar și la vârste înaintate.

De altfel, hrana nu conține cereale, iar pe lista ingredientelor descoperim o varietate de fructe și legume, plus carnea de pui, extrem de ușor de digerat, fiind o sursă proteică de cea mai bună calitate.

Principalele beneficii oferite de N&D, Adult, Talie mica, Pui & Rodii:

Nu conține cereale sau gluten
 Conține acizi grași Omega 3 și 6 (hering proaspăt)
Nu conține cereale sau gluten
 Conține glucozamină
Nu conține cereale sau gluten
 Oferă o varietate de vitamine, minerale și aminoacizi ce hrănesc organismul canin

 • carne proaspata dezosata de pui (26%)
 • carne de pui deshidratata (25%)
 • cartofi
 • oua intregi deshidratate
 • hering proaspat
 • hering deshidratat
 • grasimi animale
 • ulei de peste
 • fibre vegetale de mazare
 • morcovi uscati
 • lucerna uscata
 • inulina
 • fructooligozaharide
 • oligozaharide
 • rodie deshidratata (0,5%)
 • mere deshidratate
 • rodie deshidratata
 • portocale dulci deshidratate
 • pulbere spanac
 • psyllium (0,3%), sub forma de pulbere de coacaze negre
 • afine sub forma de praf
 • clorura de sodiu
 • drojdie de bere uscata
 • radacina curcuma (0,2%)
 • glucozamina
 • sulfat de condroitina
 • extract de galbenele (sursa de luteina).

Dacă ești în căutarea unei hrane uscate de top, obținută din surse naturale și nu ești de acord cu aditivii conținuți de produsele la preț și calitate reduse, atunci noi îți recomandăm N&D, Adult, Talie mica, Pui & Rodii.

Conține doar substanțe nutritive esențiale ce vor oferi sănătate, energie și vor aduce un plus de fericire Papillonul-ului tău!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top