Duelul calității: Orijen vs Royal Canin

Orijen vs Royal Canin

Descoperirea mâncării potrivite pentru câinele vostru este un proces incredibil de important – există atât de multe mărci producătoare de hrană pentru câini de calitate și s-ar putea să nu știți pe care să o alegeți!

Orijen și Royal Canin sunt două dintre cele mai prolifice și cunoscute mărci producătoare de mâncare pentru câini, însă este posibil ca varietatea sortimentelor și rețetele care mai de care mai atractive să vă țină pe loc și să deveniți indeciși atunci când trebuie să alegeți tipul de hrană ce se mulează cel mai bine pe nevoile nutriționale ale prietenului vostru patruped.

Fără prea multe prezentări, să începem!

Recenzii rapide: tipuri de hrană uscată produse de Orijen

Analiza hranei uscate produsă de Orijen

Logo-ul companiei Orijen

Orijen Dog Food se mândrește cu faptul că oferă doar „produse biologice”. Așadar brandul asigură diete cât mai echilibrate, organice, consumatorilor canini de pretutindeni. În acest caz, Orijen lucrează din greu pentru a se asigura că produsele lor au concentrații mai mari decât cele comune ale cărnii întregi, inclusiv pui, carne roșie și pește capturat din sălbăticie.

Datorită acestei diversități, hrana pentru câini Orijen oferă o gamă mai complexă de proteine și minerale față o mulțime de alți producători de mâncare tradițională pentru câini (ceea ce este un plus incredibil pentru câinele vostru).

La fel ca în cazul tuturor tipurilor de hrană pentru câini, este esențial să vă uitați pe lista ingredientelor pentru a observa dacă există vreun element care ar putea afecta starea de sănătate a câinelui (ne referim, în mare măsură, la alergii).

În ceea ce privește calitatea produselor Orijen, nu trebuie să vă faceți griji. Majoritatea rețetelor includ una din felurile de carne integrală, cum ar fi: puiul, curcanul, heringul știuca, somonul, vita, bizonul, vânatul și altele.

În plus, Orijen include pe lista ingredientelor o mare varietate de fructe și legume sănătoase, precum linte roșie și verde, năutul, mazărea, dovleceii, afinele, feniculul, algele marine și multe altele.

Dacă vă raportați la ingrediente, hrana uscată produsă de Orijen este plină de ingrediente naturale, cu un conținut de 5.6% fibre pentru a oferi digestibilitate superioară rețetelor.

Mai mult, toate felurile de hrană uscată create Orijen sunt de tip grain-free (fără cereale), un aspect excelent mai ales pentru câinii sensibili la aceste ingrediente de slabă calitate.

Din punct de vedere al numerelor, produsele Orijen se situează în topuri! Conform Dog Food Advisor, conținutul proteic al acestora este de 42%, cu 20% grăsimi și 30% carbohidrați, rezultând un raport grăsimi-proteine de 46%.

Așadar, hrana uscată Orijen are mai multe proteine și grăsimi decât majoritatea celorlalte alimente pentru câini, dar mai puține carbohidrați decât media. Varietatea fructelor și legumelor prezente pe lista ingredientelor este greu de atins de orice alt competitor de pe piață. Și, pe bună dreptate: alege, linte, fenicul? Câine tău poate mânca mai bine decât majoritatea populației!

Procesele de fabricare prin care alimentele trec înainte de a se transforma în savuroasele bobițe Orijen sunt de ultimă oră și de cea mai bună calitate. Aceasta este una dintre principalele caracteristici ale brandului, de care producătorul este atât de mândru. Pe lângă tipurile de carne, fructele și legume dezvoltate în fermele și grădinile canadiene, hrana uscată Orijen este îmbogățită cu probiotice puternice ce vor întări sistemul imunitar și digestiv al câinelui.

În concluzie, hrana uscată Orijen este una dintre cele mai sănătoase și de calitate opțiuni disponibile pe piața alimentației canine nu doar din România, ci de pe întreg mapamondul. Câinele tău se va bucura de proteine, vitamine și minerale, toate provenite din surse naturale, un lucru minunat mai ales în „vremea alimentelor procesate”, pe care o trăim în fiecare zi.

Recenzii rapide: tipuri de hrană uscată produse de Royal Canin

Analiza hranei uscate produsă de Royal Canin

Logo-ul companiei Royla Canin

Royal Canin este o altă marcă foarte cunoscută ce face tot posibilul pentru a oferi o hrană uscată cât mai sănătoasă, dezvoltând formule optimizate care să suplinească nevoile nutriționale particulare are fiecărei rase, mulțumind astfel chiar și cei mai exigenți stăpâni.

Deja consacrat pe piața alimentației canine din toată lumea, gigantul Royal Canin asigură o gamă variată de produse, dedicate celor mai populare rase de câini, de la Terrierii Yorkshire la Ciobăneștii Germani. Cu toate acestea, diversitatea oferită de Royal Canin are și niște părți mai puțin îmbucurătoare, dar vom discuta despre acestea în rândurile ce urmează.

Spre deosebire de Orijen, Royal Canin utilizează cereale și produse artificiale pentru a oferi carbohidrați și proteine câinelui tău. De exemplu, dacă discutăm pe rețeta produsă de Royal Canin exclusiv pentru Terrierii Yorkshire, vom descoperi pe lista ingredientelor drojdie de bere și carne de pui procesată. De asemenea, alte rețete conțin gluten de porumb, pudră de celuloză, sfeclă de zahăr procesată, ulei vegetal și alte ingrediente mai puțin apreciate în alimentația canină.

Dacă aprofundăm această discuție despre calitatea ingredientelor, anumite tipuri de hrană uscată Royal Canin mai conțin clorură de colină și oxid de magneziu, substanțe ce descriu procesele prin care ingredientele sunt supuse înainte de a rezulta hrana uscată brută.

Verdict

Ambele branduri sunt opțiuni de calitate pentru orice fel de câine, însă există diferențe ușor de sesizat între procesele prin care hrana este produsă și selecția ingredientelor pentru cei doi producători. În concluzie, Orijen câștigă detașat duelul calității!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top