Care este cea mai bună hrană pentru un Bichon Frise?

Mamă Bichon Frise alături de puii ei

Te gândești că un Bichon Frise ar putea fi viitorul membru al familiei tale? Dacă da, noi te felicităm!

Pentru a-ți oferi ajutorul necesar pe parcursul acestui proces, am ales unele dintre cele mai bune opțiuni de pe piața alimentației canine ce pot deveni hrana de bază a viitorului tău Bichon Frise.

Este foarte important să-i oferi acestuia hrana potrivită, așa că să trecem la treabă!

Produsele alese de noi pentru Bichonii Frise:

Câteva informații despre rasa Bichon Frise

Primele apariții ale acestora în rândul populației canine datează încă din secolul al XIV-lea. Datorită blănii lor pufoase și a corpului mic, ei au devenit unii din preferații iubitorilor de câini chiar de la primele apariții.

Aspectul său îi face pe Bichonii Frise ușor de confundat cu Pudelii, însă vorbim de două rase cu totul și cu totul diferite.

Principalele ramuri ale rasei Bichon sunt bichonul havanez, cel maltez și Coton de Tulear. Se pare că aceștia îi au originile în regiunile mediteraneene și și-au câștigat popularitatea în curțile domnești din perioada regelui Henry al III-lea.

De fapt, se zvonește că însuși regele Henry își iubea atât de mult BIchonii încăt îi lua cu sine pretutindeni, transportându-i într-un coșuleț.

Necesarul caloric al unui Bichon Frise:

 • 330 calorii pentru un câine senior
 • 415 calorii pentru un adult standard
 • 850 calorii pentru un Bichon foarte activ sau folosit drept câine de lucru

Odată ajunși la maturitate, Bichonii pot trăi între 12 și 15 ani. Ei vor crește 22 și 28 de centimetri (la umeri) și vor dezvolta o greutate între 3.2 și 5.5 kilograme. Această rasă adoră să se joace și vei descoperi pe parcurs resursele acesteia de energie – așadar, oferă-le aportul caloric necesar pentru a le menține un ritm de viață activ și sănătos!

Un bichon mai puțin activ va avea nevoie de 220 de calorii pe zi pentru a putea susține nivelul de activitate. Un bichon cu o activitate zilnică moderată va consuma 415 calorii în fiecare zi.

Dacă prietenul tău tinde să fie foarte activ, va trebui să-i adaptezi doza de calorii zilnice undeva între 450 și 850 de calorii – prin urmare, porțiile zilnice vor trebui adaptate pentru a satisface nevoile specifice ale animalului dvs. de companie.

Desigur, unii câinii pur și simplu mănâncă mai mult decât alții. Încearcă să îi oferi acestuia caloriile necesare, evitând hrănirea excesivă.

Mai multe informații utile de la un expert

Acest videoclip creat de Animal Planet dezbate și oferă anumite teme și informații numai bune de reținut pentru orice viitor posesor de Bichon Frise.

Dacă încă ești în dubii în vederea achiziționării acestei rase sau dorești să afli mai multe despre nevoile și îngrijirea acestui micuțului adorabil, recomandăm vizionarea acestui clip!

Probleme comune de sănătate

Bichonii tind să fie destul de sănătoși și niște câini puternici, în ciuda dimensiunilor reduse. De fapt, unele exemplare își pot păstra spiritul tânăr chiar și până în ultimii ani de viață. 

În contrast cu rezistența lor, ei sunt predispuși la anumite afecțiuni și probleme de sănătate. Vă vom prezenta cele mai comune dintre acestea ce se pot sădi în organismul unui BIchon Frise.

Displazia de șold

Este o deformare genetică a șoldurilor ce cauzează durere și disfuncționalitate picioarelor din spate. De altfel, poate conduce la artrită odată cu înaintarea în vârstă. Va trebui să te asiguri că ambii părinți ai puiului nu au suferit de această afecțiune genetică. Astfel, riscul apariției displaziei de șold la pui se va diminua.

O dietă de calitate, bogată în proteine, grăsimi și carbohidrați poate fi un bun start in vederea prevenirii displaziei de șold.

Luxația rotulei

Această afecțiune face ca  rotula Bichonului Frise să „sară” neașteptat. De obicei, acest lucru se întâmplă din senin și afectează tot picioarele din spate ale câinelui. Uneori, micuțul va șchiopăta și va acuza dureri în urma acestui accident – apoi, rotula se va așeza în poziție normală cât ai clipi.

Această predispoziție este una dureroasă și nu trebuie trecută cu vederea. Una dintre cele mai bune măsuri de precauție împotriva luxației de rotulă este controlul greutății corporale și menținerea acesteia în parametri optimi.

Boala Legg-Calvé-Perthes sau osteocondrita capului femural

Boala afectează slăbirea capului femural. Apariția șchiopătatului este primul simptom al afecțiunii, dar durerea și problemele aferente artritei sunt consecințe ale Bolii Legg-Calvé-Perthes. 

Această din urmă se află pe lista predispozițiilor raselor de talie mică (incluzând și Bichonii Frise). O dietă, naturală, de tip raw poate juca un rol important în lupta împotriva acestei afecțiuni.

Alte predispoziții ce pot  Afecta Bichonul tău Frise

Iată câteva probleme de sănătate pe care un Bichon Frise le poate manifesta pe parcursul existenței sale:

 • Probleme dentare
 • Pietre la rinichi sau infecții ale aparatului urinar
 • Alergii
 • Sensibilitate la anumite tipuri de vaccinuri
 • Cataractă

Cum să-ți hrănești puiul de Bichon Frise

În general, puii de Bichon Frise nu vor lua parte la procesul de înțărcare până nu vor atinge vârsta minimă de șase săptămâni.  Așadar, vei fi nevoit să îi aștepți până atunci pentru a le putea oferi hrană solidă.

După opt săptămâni, puii de Bichon Frise sunt gata să se adapteze sub noul acoperiș. În acest moment, un pui va cântări undeva la 2 kilograme și va necesita un aport caloric de 200-250 de calorii zilnic pentru a-și putea menține un ritm de viață activ. 

Dacă te îngrijorează faptul că nu-ți poți da seama cu exactitate de câtă hrană are nevoie micuțul, amintește-ți ca asta depinde preponderent de greutatea și nivelul de activitate ale acestuia. Vei dezvolta flerul necesar pentru a ști de câtă hrană are nevoie bichonul pe parcursul acumulării de experiență ca stăpân.

Așadar, care este cea mai bună hrană pentru Bichonii Frise?

 

Iată recomandarea noastră…


Royal Canin, Bichon Frise, Adult
 

Este extrem de important să îți hrănești câinele așa cum se cuvine. Hrana comună, pe care o vei găsi în toate piețele sau supermarketurile din zone nu-i va oferi câinelui substanțele nutritive de care acesta are nevoie pentru un ritm de viață sănătos, activ și fericit, pentru tot restul vieții.

Din acest motiv, am analizat această problemă în adâncime, am „răsfoit” siteurile de specialitate și am concluzionat că Royal Canin Bichon Frise Adult este hrana ideală pe care i-o poți oferi Bichonului tău Frise.
Hrana îmbină ingrediente de calitate ce satisfac nevoile nutriționale unui câine mic, energic și inteligent. Aportul de vitamina A, alături de acizii grași de tip Omega 3 contribuie la sănătatea pielii și la aspectul blănii pufoase a micuțului.

Nivelul controlat de minerale oferit de Royal Canin Breed Bichon Frise Adult susține buna funcționare a aparatului urinar, evitând formarea de pietre urinare (o afecțiune la care rasa este predispusă).

Textura și forma bobițelor sunt special concepute pentru maxilarul de mărime mică al unui Bichon Frise, acestea fiind ușor de mestecat și înghițit.

Iată principalele beneficii oferite de Royal Canin Bichon Frise Adult:

 Hrana conține acizi grași de dip Omega 3, inclusiv EPA și DHA, plus vitamina A. Aceste substanțe hrănesc firul de păr, iar uleiul de Borago oferă blănii un aspect strălucitor.
Hrana asigură igienă orală și o dentiție sănătoasă. Datorită acțiunii chelatorilor de calciu, tartrul nu avea posibilitate de formare.
Rețetă specială cu ulei de limba-mielului pentru stimularea metabolismului și controlul greutății.

 • proteină de pasăre (uscată)
 • orez
 • porumb
 • grâu
 • izolat de proteine vegetale*
 • grăsime animală
 • gluten de porumb
 • proteină animală (hidrolizată)
 • minerale
 • ulei de soia
 • fibre de cicoare
 • ulei de pește
 • drojdii
 • fructooligozaharide
 • psyllium (coji și semințe)
 • ulei de limba-mielului (0,1 %)
 • hidrolizat din crustacee (sursă de glucozamină)
 • făină din flori de gălbenele (sursă de luteină)
 • hidrolizat din cartilaj (sursă de condroitină)
 • * L.I.P.: proteine selectate, ușor digerabile, cu valoare biologică ridicată.
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top