Îi pot da câinelui meu supă de pui? 8 Întrebări și răspunsuri despre câini (& supă)

Stăpân oferind câinelui supă de pui

Când vine vorba de remedii făcute în casă care sunt benefice pentru câine, supa de pui sau de oase apare des în conversație. Indiferent dacă îți hrănești câinele cu o dietă raw, pe bază de bobițe sau altceva, o supă e binevenită în meniul câinelui tău.

Singura problemă când recomanzi o dietă bazată pe supe e să înțelegi că supele cumpărate din magazine nu sunt aşa bune pentru el. Cel mai bine e să i-o faci în casă. Este foarte ușor de preparat și se poate face din pui sau din alte oase.

Citește mai departe și vei afla despre diferitele tipuri de supă și ce pot face pentru câinele tău.

Ce este o fiertură, zeamă sau supă?

Terminologia pe care o folosesc oamenii când vine vorba despre hrănitul câinelui cu supă te poate face să devii confuz.

Din punct de vedere culinar, zeama este produsul lichid după ce fierbi oase sau carne (pui, oase de pui, etc.) pentru o perioadă lungă de timp din care rezultă un lichid cu o textură gelatinoasă. Supa se referă la lichidul care rămâne în urma fierberii legumelor, fie ele cu oase sau fără.

Cei care spune că supa de pui este bună pentru câini se referă în mod normal la un lichid în care au fost folosite și oase și legume.

De ce sunt supele bune pentru câini?

Supele bazate pe oase de pui sunt bune pentru câini pentru ca oferă câinelui tău acizi sănătoși, plus alte lucruri benefice.

Supa conține glicină, care este un aminoacid. Glicina ajută la detoxifierea ficatului și rinichilor câinelui. Aceste organe sunt responsabile pentru detoxifierea întregului corp, iar glicina le ajută să facă asta. Glicina ajută și la menținerea unui stomac sănătos și previne problemele digestive.

Supa de oase este bună pentru articulații, în ea se găsește colagen, iar producția naturală de colagen primește un boost. Asta înseamnă ca o dietă regulată cu supe ajută la problemele de articulații ale câinilor.

Este supa de pui bună pentru câine?

Da, sigur! Supa de pui este una din cele mai ușoare de făcut și poate avea efecte pozitive asupra câinelui tău.

Îi pot da câinelui meu supă cumpărată din magazin?

Da, atât timp cât verifici ingredientele. Dacă supa conține foarte multă sare sau mulți conservanți, ar fi bine să găsești o altă soluție. O supă organică ar fi cea mai buna soluție, dar verifică ingredientele oricum.

O întrebare pe care am mai întâlnit-o este: „pot să fac supă din orice pui găsit la magazin?” Răspunsul meu este același. Este ok pentru câine, doar dacă puiul nu este semipreparat sau nu a fost condimentat în prealabil. Cel mai bine ar fi să cumperi un pui crud, sau aripi de pui.

De asemenea ai grijă să nu pui în supa lui sare, ceapă sau usturoi.

Pot să fac supa acasă?

Da! De fapt e cel mai bine să o faci acasă! Poți să faci orice supă de oase atât timp cât alegi oase proaspete și nu adaugi ingrediente care i-ar putea face rău câinelui tău.

Aici găsești o rețetă și acest video te învață cum să faci o supă fără prea multe pretenții.

Îi pot da câinelui meu supă de pui făcută pentru mine?

E de preferat să nu-i dai câinelui tău supa de pui care este gătită pentru consum uman, mai ales dacă ai cumpărat-o din magazin la conservă. Chiar dacă pe etichetele supelor din magazin este menționat faptul că au o cantitate limitată de sare, cel mai probabil au mai multă sare decât este recomandată pentru câinele tău.

Daca o gătești acasă din ingrediente naturale pe care câinii le adoră (morcovi, pui) atunci nu ar trebui să fie nicio problemă.

Este supa de pui bună pentru câinii care au alergii sau probleme digestive?

Atâta timp cat câinele nu este alergic la pui, nu ar trebui să fie probleme. Supele sunt foarte bune atât pentru stomacul câinilor cat și al oamenilor. Ajută la dezinflamarea stomacului, are multe calități care pot ajuta câinele să treacă peste o problemă digestiva pe termen scurt. E puțin probabil să sufere efecte adverse și de aceea e recomandată pentru câinii cu stomac sensibil.

Cum mai pot folosi supa de pui?

Supa de pui este versatilă și i-o poți da câinelui tău în mai multe feluri:

Când trebuie să-l hrănești cu lucruri pe care nu vrea să le mănânce (ex: pastile sau alt tip de tratament). Îmbibându-le un pic în supă, le vor face irezistibile pentru câinele tău.

Călduță sau rece: Poți congela supa de pui în tăvițe pentru cuburi de gheata și i le poți da câinelui tău în zilele călduroase de vară. Alternativ, poți să o încălzești un pic și să o pui peste mâncarea uscată în zilele reci de iarnă.

Să facă bobițele mai delicioase: majoritatea bobițelor sunt foarte bune, dar pot fi făcute și mai bune dacă pui peste ele un pic de supă de pui. Vor deveni mai ușor de mâncat și mai bogate în substanțe nutritive.

Pentru câini bolnavi: când câinele are probleme în a reține mâncarea în stomac din cauza unei boli sau din cauză că a mâncat ceva stricat, supa de pui poate face minuni și va aduce aport nutrițional.

Pune supa de pui pe lista de gătit pentru câinele tău

E bună supa de pui pentru câini? Absolut! Supa ajută sistemul digestiv al câinilor și este și o recompensă delicioasă pe care ei o adoră. Dându-i supa de pui câinelui tău de câteva ori pe lună va face lucrurile interesante pentru el fără sa-i cauzeze probleme și îl și va ajuta atunci când este deranjat la stomac.

Data viitoare când tu și câinele tău vreți să vă încălziți, fă o porție mare de supă pentru amândoi!

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top