Câinele meu are rău de mașină (o situație destul de neplăcută)

Acest bulldog englez suferă de rău de mașină

Ești în mașină alături de câinele tău. Dintr-odată, observi că nu se simte bine. Chiar atunci când începi să-l încurajezi, întinde micul dejun pe toată tapițeria mașinii. Iarăși are rău de mașină. Este această afecțiune permanentă?

Ce provoacă răul de mașină la câini?

Puii de câine și juniorii au tendința să fie mai afectați de răul de mașină mai mult decât câinii mai înaintați în vârstă, iar pentru asta există un motiv științific valabil. Mai exact, structura urechii unui cățeluș nu este complet dezvoltată, ceea ce înseamnă că starea de echilibru nu a fost complet stabilizată. Dacă ai un pui care are tendința de a vomita atunci când merge cu mașina, nu te speria – poate să scape de asta.

Dacă patrupedul nu trece peste răul de mașină – și, de obicei, reușesc asta cam la vârsta de un an – atunci asta ar putea fi un semn al unei afecțiuni medicale. Deloc surprinzător, problemele de sănătate care persistă, în acest caz, sunt corelate cu probleme ale urechii interne sau medii. Uneori, afecțiunea ar putea fi doar un efect secundar al unei medicații.

În unele cazuri, răul de mașină nu este legat de starea de echilibru al câinelui – sau lipsa acestuia. S-ar putea ca patrupedul să sufere de un tip de anxietate legată de mașină. Cauza unei astfel de anxietăți ar putea fi destul de eclectică, deoarece ar putea declanșa amintiri dintr-o experiență traumatică sau dintr-un eveniment anterior, care a fost precedat de urcarea într-un vehicul.

Câinele meu are rău de mașină?

Câinele tău nu poate să vorbească pentru a vă spune că îi vine să vomite. Nici fața nu i se va „înverzi”, ca la noi, oamenii. Totuși, vor apărea alte simptome ce vă vor avertiza cu urmează un astfel de episod.

De exemplu, poți observa schimbări dramatice ale comportamentului, în comparație cu starea dinainte de a urca în mașină. Acest lucru se poate manifesta prin hiperactivitate sau scâncet. De asemenea, un simptom ar putea fi și inactivitatea sau letargia generală.

Dacă gura câinelui are reacții neobișnuite sau neașteptate aceasta ar putea fi, de asemenea, un indiciu că ceva rău este pe cale să urmeze. Salivatul excesiv poate fi, și el, un semn evident al modului în care se simte, dar există și alte simptome care pot fi ceva mai subtile. De exemplu, un căscat sau gâfâit mai frecvent ar putea fi interpretate tot ca semnale ale răului de mașină.

Ce pot face pentru a-mi ajuta câinele?

Din cauza faptului că răul de mașină poate produce multă mizerie, acest lucru te va determina să găsești o soluție. Din fericire, există câteva tactici pe care le poți implementa pentru a-ți ajuta cățelul să depășească această problemă. Pentru a face acest lucru este nevoie de un pic de răbdare, multă dragoste și un drum sau două la medicul veterinar.

Am încercat aceste soluții, dar câinele tot vomită. Ce este de făcut?

Chiar dacă unele tactici de acomodare, cum ar fi efectuarea unor drumuri mai scurte în mașină și deplasarea mai frecventă în vehicul, față de cele două vizite anuale la veterinar, pot exista câini la care aceste metode nu elimină situațiile neplăcute.

În aceste cazuri, simptomele respective ar putea indica faptul că sunt cauze mult mai importante; ceva ce ar putea fi mai grav decât faptul că patrupedul tău nu este obișnuit cu mișcarea mașinii. În acest caz, programează urgent o vizită la veterinar.

Câinele tău merită tot efortul!

Evident, curățarea urmelor lăsate de răul de mașină a câinelui va preveni acel miros caracteristic, nu prea plăcut. Mai important, vei lucra pentru a-ți ajuta câinele să depășească o afecțiune greu de învins. La sfârșitul acestui proces, și el și tu veți fi la fel vă veți bucura împreună de călătoriile pe patru roți.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top