Câinele tău vomită apa? Ar putea fi un semn clar de avertizare

Bulldog deranjat de vărsături

Voma de câine este o substanță complicată. Dacă vomită mâncarea, ar putea fi un semn al unei burtici supărate sau al unui sistem digestiv deranjat.

Cu toate acestea, dacă vomită apă sau un lichid limpede, ar putea fi un semn a ceva mai nefast. De asemenea, este necesar să iei atitudine și să duci câinele la veterinar.

Schimbă dieta câinelui

Dacă îți hrănești câinii cu mâncare obișnuită, treci la o hrană special (pentru stomac sensibil). Formulele sensibile conțin probiotice, care ajută câinele să digere alimentele mai ușor.

Căută ingrediente fără cereale, porumb și zer (gluten), deoarece acestea pot deranja stomacul câinelui. Ei vor avea mai puține șanse să vomite cu această dietă specială. Iată o listă cu cele mai bune alimente pentru câini cu stomac sensibil:

Câinele tău vomită apă?

Când câinele tău vomită un lichid limpede, ar putea fi ușor să presupui pur și simplu că vomită apă. Potrivit experților, lichidul nu este deloc apă. În schimb, este sucul gastric, un acid care acționează ca un ajutor natural esențial pentru sistemul digestiv al câinelui tău.

Motivul pentru care câinele vomită suc gastric ar putea fi ceva simplu, cum ar fi că o bucată de mâncare iritantă s-a depus pe tractul său digestiv.

Ar putea fi, de asemenea, de natură neurologică, deoarece câinii pot vomita ca efect secundar al faptului că sunt agitați. În cazul din urmă, tendința lui de a vomita se va reduce dacă el se calmează.

Eu însumi am avut probleme să-mi determin cîinele să nu se agite și să fie calm până nu am aflat în sfârșit care este secretul de la dresorul meu preferat…

În unele cazuri, dacă un câine vomită ar putea fi un simptom al unei afecțiuni mai grave, cum ar fi tumori, disfuncții hepatice sau disfuncții tiroidiene. Cu ultima problemă, vărsăturile se pot produce dacă câinele are o tiroidă hipoactivă, cu o secreție scăzută de hormoni tiroidieni (hipotiroidism) sau o tiroidă hiperactivă, care produce o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni (hipertiroidism). Dacă aceste afecțiuni sunt suspectate, trebuie să consulți un medic veterinar cât mai curând posibil.

Uneori, lichidul pe care îl vomită un câine intră într-o categorie diferită: bila. Creată în ficatul câinelui și depozitată în vezica biliară, această substanță joacă un rol esențial în descompunerea alimentelor în intestinul subțire, ajutând în mod esențial corpul câinelui să separe nutrienții de resturile alimentare. Bila este apoasă atunci când este vomitată, dar este de culoare galben-verde.

Dacă câinele vomită bilă, ar putea fi doar un semn că tractul lui digestiv nu acționează la fel de eficient cum ar trebui. Cu toate acestea, ar trebui să-l duci la medicul veterinar pentru a te asigura că nu se întâmplă nimic grav cu tractul intestinal al câinelui tău. Dacă nu există o problemă critică ascunsă, medicul veterinar îi poate prescrie medicamente sau un plan alimentar specific care să te ajute să reglezi tractul intestinal al cățelului tău.

Ce poți face când câinele tău vomită?

Chiar dacă voma pe care o produce câinele tău arată ca apa limpede, este important să o inspectezi. Acest lucru poate oferi indicii cu privire la starea câinelui. În timp ce o inspectezi, asigură-te că ai grijă să observi dacă conține bilă, bucăți de mâncare sau chiar sânge.

Dacă ai un cățel tânăr, ar trebui să fii în căutarea unor bucăți de lucruri pe care el nu ar trebui să le mănânce. Acestea ar putea fi bucăți de jucării de mestecat sau lucruri pe care teoretic el ar trebui să fie instruit să nu încerce să le mănânce deloc, cum ar fi pantofii. Tendința de a încerca să mănânce aceste produse necorespunzătoare ar trebui să se disipeze pe măsură ce câinele tău crește în vârstă.

Ce nu ar trebui să faci atunci când câinele tău vomită?

Primul tău instinct de a-ți trata câinele atunci când vomită este să-i dai apă, astfel încât lichidele pe care le pierde în timpul vărsăturilor să fie înlocuite. Totuși, acesta nu este răspunsul adecvat. De fapt, dacă îi dai apă, se pot irita și mai mult reflexele implicate în vărsături, care ar putea duce la mai multe vărsături.

De asemenea, ar trebui să te abții de la a încerca să îți hrănești câinele în mod diferit dacă vomită. După cum spune dresorul meu de câini, câinii sunt construiți în esență pentru a prospera cu o dietă care se bazează pe rutină.

Dacă câinele tău vomită din cauza stomacului deranjat, modificarea rutinei sale nu va face decât să accelereze problema. Nu face această greșeală (sau alte greșeli!) pe care eu le-am făcut când am primit primul câine…

Mai presus de toate, dacă vărsăturile câinelui persistă, ele nu trebuie ignorate. O vizită la medical veterinar este singura modalitate de a oferi câinelui tău un diagnostic competent și un tratament adecvat, mai ales dacă problema este gravă. De asemenea, îți va oferi ție liniște sufletească, care poate fi la fel de importantă.

Vărsăturile câinelui fac parte din ceea ce înseamnă să fii proprietar de câine

Chiar dacă câinele tău nu dezvoltă o boală gravă care să aibă vărsăturile ca simptom, el va vomita ocazional. Este doar unul dintre acele lucruri cu care te vei obișnui să ai de-a face ca proprietar de câine. Și deși acest lucru poate fi un pic neplăcut, este un preț de plătit pe termen scurt în schimbul bucuriei pe termen lung pe care ti-o va aduce amicul tău.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top