Ia-ți câinele cu tine în mașină! O idee bună?

Mamă și pui de Golden Retriever bucurându-se de o plimbare cu mașina

Dacă sunteți stăpânul unui câine, există șanse ca, uneori, să luați câinele în mașină pentru a vă însoți pe parcursul activităților zilnice. La urma urmei, este mai bine pentru animal să călătorească alături de dumneavoastră decât să stea închis singur în casă, mai ales când veți fi plecat o perioadă mai lungă de timp.

Și oricum, atunci când ai prietenul patruped cu tine, călătoria va fi mult mai plăcută față de un drum făcut de unul singur.

Însă este o idee bună să vă luați câinele în mașină? Există alte lucruri la care trebuie să vă gândiți înainte de a lua un câine sau orice alt animal de companie în mașină?

A avea un câine cu tine poate fi cu siguranță mult mai interactiv decât să conduci toată ziua. Acesta vă poate oferi scuza perfectă pentru a părăsi mașina și a vă întinde picioarele, ceea ce adesea uităm să facem fără stimulentul pe care ni-l oferă câinele. Un alt bonus este că vei vedea peisaje noi alături de câinele tău pentru care nu te-ai fi mobilizat să călătorești de unul singur. De cealaltă parte, orice drumeție cu mașina va solicita mai mult timp pentru că este necesar să îi acorzi câinelui și plimbarea mult meritată.

Ai nevoie de permisiune pentru a-ți transporta câinele cu mașina?

Atât timp cât folosiți mașina personală, nu este nicio problemă, însă, dacă doriți să luați mașina de la firmă, este bine să vă anunțați șeful. Nici astfel nu ar fi o problemă din punct de vedere legal, însă un câine într-o mașină poate lăsa păr sau resturi de mâncare.

Unii șoferi folosesc câinii drept paznici pentru încărcăturile valoroase. Un câine impozant cu un lătrat zgomotos poate da înapoi un hoț ce dorește să pună mâna pe marfa transportată. Însă trebuie să luați în calcul și siguranța câinelui pe parcursul călătoriei cu mașina. 

În acest videoclip veți observa cum un câine preia controlul unei mini-camionete… Rezultatul este unul nu tocmai plăcut. Acțiunea se petrece in China.


Menționăm că nimeni nu a fost rănit, însă scenariul ar fi fost unul cu totul și cu totul diferit dacă magazinul ar fi fost plin de clienți. Dacă îți vei lăsa câinele în mașină chiar și pentru o mică oprire, asigură-te că nu există șanse ca acesta să ajungă la pedale sau la oricare altă funcție de control a automobilului.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare și utilizarea unui fel de ham de siguranță pentru câinele în timp ce conduceți efectiv. Acesta ar putea distruge polița de asigurare sau alte documente importante de care s-ar putea să aveți nevoie pe parcursul drumului.

Mai presus de toate, în cazul unui accident, câinele trebuie să fie protejat și ținut fix în scaunul său pentru nu părăsi interiorul mașinii și a nu se lovi de pereți în urma impactului.

Un alt factor important de luat în calcul este temperatura din interiorul pe durata călătoriei. Căldura din interiorul mașinii și prezența câinelui nu merg tocmai braț la braț. Doar 5 minute de căldură într-un vehicul încins pot fi fatale pentru patruped.

Asigurați-vă că aerul condiționat funcționează și face față cu brio zilelor toride de vară pentru ca tu și prietenul tău să vă bucurați de o temperatură optimă pe durata călătoriei. În caz contrar, este mai bine să lăsați animalul acasă, fără a-l expune pericolului de sufocare aferent temperaturilor prea ridicate. Nu uitați că aceștia pot atinge supraîncălzirea mult mai ușor ca noi, oamenii.

Dacă veți poposi, parcați mașina la umbră, folosiți parasolarul și oferiți-i câinelui apă la discreție. Este preferabil să evitați momentele în care câinele va rămâne singur în mașină pe cât de mult se poate. Bineînțeles, mașina vă va ajuta să-i arătați câinelui parcuri noi, departe de casă, locuri unde acesta poate zburda liniștit în natură, dar nu uitați niciodată măsurile de precauție ce trebuie luate înainte de călătorie.

Siguranța ta (și a câinelui) ocupă primul loc în topul priorităților!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top