Diareea la câinii: tratamente și remedii

Câine încercând să iasă afară

Câinele meu are diaree: Ce ar trebui să fac?

Caca. Da, am spus-o. Este un aspect neplăcut, mai ales când nu tu ești cel afectat de diaree. Din fericire, pentru majoritatea proprietarilor de câini problema este destul de simplă – ai punguțe din plastic, șervețele la îndemână atunci când câinele merge la plimbare, și de obicei, câinele își va îngropa de unul singur „nevoile”.

Cu toate acestea, ce se întâmplă atunci când cățelul tău are diaree? Diareea este urât mirositoare, deranjantă și îngrijorătoare. Motivele diareii câinelui tău sunt la fel de variate precum numărul de lucruri pe care le poți face pentru a remedia această problemă – citește mai departe pentru a afla mai multe.

Cum apare diareea la câini?

La fel ca în majoritatea aspectelor din viața câinelui, diareea câinelui poate fi cauzată de o serie de lucruri. Alimentele sunt sursa cea mai evidentă; câinele tău ar putea avea o intoleranță alimentară sau chiar o simplă schimbare a dietei poate conduce la probleme digestive și scaune repetate.

Alimentele alterate și resturile ar putea provoca diaree. Diareea poate apărea ori de câte ori câinele consumă ceva ce nu ar trebui. Uneori, doar stresul poate duce la diaree.

Cu toate acestea, există câteva lucruri de reținut. Câinele tău ar putea avea diaree ca urmare a unei alergii la ceva ce a mâncat sau ar putea fi afectat o infecție sau un virus.

Viermii pot provoca, de asemenea, diaree la câini, dar și boli metabolice sau renale. Adesea, unele tipuri de cancer digestiv pot duce la dezvoltarea tumorilor care perturbă tractul digestiv și produc diaree.

Ce fel de câini sunt mai predispuși la apariția diareii

ASPCA observă că, de exemplu, ciobanii germani sunt mult mai predispuși să aibă diaree decât alți câini.

Acest lucru se datorează probabilității mai mari de a dezvolta insuficiență pancreatică exocrină (EPI), ceea ce înseamnă că pancreasul câinelui tău nu poate dezvolta enzimele digestive în cantități suficiente pentru a digera alimentele.

O altă rasă mai predispusă la apariția diareii este ciobănescul de Berna. Din cauza predispoziției la apariția cancerului gastro-intestinal, diareea poate fi un simptom al acestei afecțiuni. De asemenea, cu cât este mai tânăr câinele, cu atât este mai probabil să dezvolte diaree din cauza infecțiilor și paraziților.

Simptome generale ale diareii la câini


Când cățelușul tău are diaree, există câteva lucruri pe care ar trebui să le verifici. Scaunul câinelui tău va fi mult mai slab și mai lichid decât în mod normal, iar câinele tău va dori să iasă afară mult mai des. Câinele tău va deveni mult mai balonat, eliminând mai des gaze. Nu este cea mai plăcută situație în care poți fi pus.

Diareea ia, de obicei, această formă și poate fi destul de inofensivă, dar asigură-te că nu vei trece cu vederea alte simptome mai grave. Acestea includ febra, vărsăturile, pierderea apetitului, scăderea în greutate și deshidratarea.

De asemenea, în cazul în care vezi mucus sau sânge în scaunul câinelui, aceasta ar putea fi un indicator că ceva se întâmplă, și e bine să-l duci la veterinar.

Tratamente și remedii pentru diaree la puii de câini

Pui de câine afectat de diaree

Dacă ai un câine afectat de diaree, atât organizații precum ASPCA cât și doctorii veterinari recomandă să nu oferi mâncare câinelui timp de aproximativ 12 până la 24 de ore, pentru a te asigura că elimină hrana din organism.

De asemenea, asigură-te că îți menții câinele hidratat cu apă curată, deoarece acest lucru poate fi o problemă cu cățelușii care suferă de diaree. În cazul în care câinele tău încă se confruntă cu diaree chiar și după aceea, ar fi bine să-l duci la veterinar.

Prevenirea diareii este, de asemenea, simplă și presupune doar câteva măsuri de precauție. În primul rând, asigură-te că animalul este vaccinat la zi pentru a nu se îmbolnăvi  Ține-ți câinele departe de mâncarea stricată și de gunoi și oferă-i acestuia o viață fără stres

Desigur, precum în majoritatea cazurilor, ține cont și de recomandările doctorului veterinar. Dacă vei urma acești pași, fii sigur că vei avea un cățel fericit, sănătos și jucăuș!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top