Câinii pot mânca iaurt? (Ce ar trebui să știi)

Câine lingând un pahar cu iaurt

Iaurtul – în special cel grecesc – a fost mult timp un aliment popular pentru cei care încercau să țină o dietă sănătoasă. Ca atare, se poate înțelege din asta ca putem transmite beneficiile de sănătate ale iaurtului prietenilor noștri cu patru picioare. Dar chiar este o idee bună?

Le place câinilor iaurtul?

Dacă nu ai încercat niciodată să dai iaurt unui câine, ar trebui să știi că probabil i-ar place. După cum arată video de mai jos, câinii sunt destul de entuziasmați după substanța groasă, bogată și cremoasă. Și, desigur, pare drăguț când o fac.

Deci, pot mânca iaurt?

Pe scurt, poate fi în regulă să îi dai iaurtul câinelui tău. Nu trebuie să exagerezi, dar, în general, este o recompensă inofensivă atât timp cât i-o dai ocazional. Având în vedere acest lucru, există câteva lucruri pe care trebuie să le ții minte înainte de a ataca frigiderul și de a deschide un recipient cu bunătate cremoasă.

În primul rând, trebuie să fii conștient de faptul că tractul digestiv al câinelui este diferit semnificativ de al tău. Știu că sună evident, având în vedere că suntem specii diferite. Cu toate astea, acest lucru poate fi ușor de uitat în cazul în care câinele tău dezvoltă un gust pentru iaurt.

Marea problemă aici este că patrupezii pot fi intoleranți la lactoză. Având în vedere ca iaurtul este un produs lactat, s-ar putea să rezulte în răni pe interior. Din păcate, nu există nici un mod în care un câine să-ți spună ca are intoleranță la lactoză.

Ca atare, atunci când îi dai pentru prima oară iaurt, experimentează limitele tractului lui digestiv, și nu îi da foarte mult. 2-3 linguri sunt suficiente pentru început. Din acest motiv, pentru a va proteja pe amândoi, mulți medici veterinari recomandă să sari peste iaurt și să nu-i dai deloc.

Dacă totuși vrei să îi dai iaurt câinelui, trebuie să fii conștient de tipul de iaurt pe care i-l dai. Multe iaurturi pot conține aditivi care nu sunt buni pentru câini, iar unele conțin xilitol, un îndulcitor artificial care poate acționa ca o otravă fatală pentru câini în unele cazuri. Cel mai bine îi dai iaurt simplu și natural.

De ce să dai câinilor iaurt?

Motivul principal pentru care i-ai da iaurt: se spune că ar avea destule beneficii pentru sănătate. În mod ironic, unul dintre aceste beneficii este de a-i ajuta digestia. Desigur, aceste beneficii au loc doar dacă prietenul tău nu are intoleranță la lactoză.

Alți oameni fac referire la iaurtul bogat în zinc, calciu și proteine ​​ca motive pentru a-i da câinelui iaurt. Unii spun, de asemenea, că recompensa poate contribui la stimularea imunității. Are puține calorii, ceea ce-l poate face o opțiune atractivă pentru unii, în cazul în care câinii lor pierd bătălia în fața kilogramelor.

Cu toate astea, motivul pentru care oamenii se pot întoarce la iaurt pentru câinii lor ar fi probioticele. Acestea sunt tulpini de bacterii vii care se dezvoltă în iaurt, ce ar putea să se infiltreze în tractul digestiv al câinelui și să-l ajute să înlăture anumite probleme pe cale naturală.

De asemenea, activitatea probioticelor este considerată a fi influentă în stimularea sistemului imunitar al câinelui.

În timp ce probioticele pot oferi cu adevărat beneficii pentru sănătatea câinilor, merită observat că probioticele asociate cu iaurtul sunt proiectate pentru a oferi ajutor oamenilor. Astfel, beneficiile medicale asumate care se ascund într-un recipient de iaurt pot oferi un beneficiu pentru câine, dar nu la fel de mult pe cât ai crede.

Există vreo alternativă la iaurt pentru a ajuta digestia?

Dacă obiectivul principal când îi dai iaurt câinelui este să-i oferi beneficii sporite pentru sănătate, ar trebui să știi că există metode alternative pentru a face asta. Există suplimente probiotice formulate special pentru animalele de companie și sistemul lor digestiv. Este posibil ca acestea să nu fie la fel de gustoase – au tendința de a fi pulberi pe care le stropești pe mâncare – dar își fac treaba.

Este posibil să nu fie nevoie să oferi suplimente câinelui tău. O schimbare a hranei ar fi primul pas în corectarea oricărei probleme digestive pe care le poate avea, cu condiția ca schimbarea să se întâmple treptat și nu brusc. Dacă nu ești sigur cum să faci o tranziție lină, discută cu medicul veterinar.

De asemenea, trebuie să discuți cu medicul veterinar dacă observi că prietenul tău suferă de probleme digestive pe termen lung. S-ar putea să existe ceva cu mult mai rău în stomacul câinelui, iar medicul veterinar să poată identifica în mod eficient ce se întâmplă. Doctorul poate să plănuiască o dietă solidă care să-i refacă sistemul digestiv mai bine.

Cât iaurt să îi dai?

Cantitatea de iaurt pe care o dai câinelui depinde de dimensiunea sa. Nu vrei să exagerezi lucrurile, mai ales când i-l dai mai întâi ca recompensă. La urma urmei, în caz că nu știi dacă are intoleranță la lactoză, prea mult din ceea ce ar putea părea un „lucru bun” s-ar putea transforma într-un lucru mai rău.

Dacă ai determinat că tractul său digestiv se poate descurca cu iaurtul, i-l poți administra în momentul în care încep să apară probleme legate de tractul digestiv, cum ar fi diareea. Poți chiar să-i dai o lingură pe zi ca măsură preventivă.

Când vine vara și vremea se încălzește, poți chiar să îngheți iaurtul și să-l transformi într-o recompensă răcoroasă. Făcând acest lucru nu va afecta enzimele care se afla în iaurt. Dacă mănâncă prea mult, nu-ți face prea multe griji – iaurtul are un conținut scăzut de calorii și nu-i va afecta greutatea.

În cele din urmă, este alegerea ta

Dându-i iaurt câinelui poate avea un efect pozitiv pentru câinele tău sau un experiment alimentar inutil care ar trebui evitat, în funcție de persoana cu care vorbești. Cu toate astea, deoarece ingestia de iaurt simplu, natural, nu va aduce daune câinelui tău, alegerea de a-i oferi o recompensă depinde în totalitate de tine.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top