Pot să îi dau câinelui gogoși? 10 motive să nu îi dai dulciuri

Câine înconjurat de gogoși

Hai să vorbim despre gogoși. Sigur, sunt dulci, delicioase și le poți găsi în diverse arome, dar sunt și pline de zahăr și grăsimi. Nu vreau să comentez dacă noi, ca oameni, ar trebui să mâncam gogoși sau nu, dar pot să-ți spun cu siguranță că nu ar trebui să-ți hrănești câinele cu aşa ceva.

Am auzit mulți stăpâni de câini lăudându-se că își mai răsfață câinele cu o gogoașă, dar nu pot să mă gândesc decât la ce efect poate avea asupra lui. Gogoșile nu sunt nesănătoase pentru câine doar pentru că sunt un desert pentru oameni. Compoziția unei gogoși este în totală contradicție cu sistemul digestiv al câinelui.

Haideți să vedem care sunt motivele pentru care ar trebui să le ții în afara dietei câinelui tău.

Ce ingrediente din gogoașă nu sunt bune pentru câini?

Gogoșile făcute în casă au în mod normal următoarele ingrediente:

  • Făină
  • Zahăr
  • Ouă
  • Unt
  • Drojdie
  • Ulei
  • Sare
  • Lapte / apă
  • Variații și arome

Din aceste ingrediente, untul, zahărul, făina, uleiul, sarea, laptele și variantele de aromă posibile precum ciocolata nu sunt bune deloc pentru câini! Și dacă vei cumpăra gogoși din magazin îi vor face și mai rău câinelui tău.

Untul, laptele sau alte ingrediente au lactate în ele, iar câinii nu pot mânca foarte multe lactate deoarece le pot cauza probleme digestive.

Uleiul este ok pentru câini, dar doar dacă este un ulei bogat în acizi omega-3. De obicei gogoșile nu se prăjesc într-un ulei care ar fi sănătos pentru câini, mai ales dacă este o gogoașă cumpărată din magazin.

Moare câinele meu dacă mănâncă o gogoașă?

În majoritatea cazurilor, nu. Doar în cazul în care are o alergie la vreun ingredient sau reușește să mănânce foarte multe, atunci i-ar putea fi viața pusă în pericol.

Dacă aveți un câine mic și mănâncă o cantitate mare de gogoși cel mai bine ar fi sa-l duceți la veterinar. Din cauza mărimii lor, cantitatea de zahar și grăsimi le-ar cauza mai multe probleme decât unor câini mari.

În cazul în care câinele tău are o intoleranță la grâu sau lapte, s-ar putea să se scarpine sau să fie deranjați la stomac.

Ce se întâmplă cu câinele meu când mănâncă o gogoașă?

Când un câine mănâncă o gogoașă (sau mai multe), le intră în sistem mult zahar și grăsimi. Pe termen lung pe pot cauza probleme digestive sau pancreatită. Le-a putea cauza tumori grase sau să facă infarct. Nu ar trebui să le dați prea des gogoși în cazul în care alegeți să faceți asta.

În cazul în care a mâncat din greșeală, veți observa că va avea probleme să le digere și va fi deranjat la stomac o perioadă, până când elimină tot.

Motivul fiind faptul că gogoșile conțin mai multe grăsimi decât poate corpul lor să proceseze, aşa că îi vor provoca probleme digestive pentru câteva zile.

Pot câinii manca gogoși cumpărate din magazin?

Nu recomand. Deși gogoșile făcute în casa conțin de la 8 sau 10 ingrediente, gogoșile din magazin conțin în mod normal pana la 50 de ingrediente, crescând riscul de a se întâmplă ceva rău.

Printre alte ingrediente periculoase, iată câteva care nu fac bine câinelui.

! Grăsime vegetală
! Făină de soia
! Lapte degresat
! Drojdie
! Zer
! Sare
! amilază
! … și multe altele!

Dacă îi dai câinelui tău în mod intenționat o gogoașă din magazin, îl hrănești și cu acești aditivi și conservanți. Sari peste gogoși. Nu sunt bune pentru câinele tău.

Pot câinii manca gogoși glazurate dacă sunt mici?

Am auzit oameni că recomandă să-i cumperi și câinelui tău mini gogoși glazurate când cumperi pentru tine, dar eu nu recomand.

Chiar dacă sunt mai mici decât gogoșile normale, conțin aceleași ingrediente menționate mai sus. Doar dacă sunt mai mici nu înseamnă că nu-i pot face rău.

Pot să îi dau câinelui meu gogoși făcute în casă?

Dacă faci în mod special pentru câinele tău, da! E posibil să gătești o gogoașă recompensă care să nu conțină ingrediente periculoase.

Asta e tipul de recompensă pe care-l recomand. Dacă vrei să-i dai câinelui tău ceva și vrei să fie o gogoașă, poți să îi faci în casa și se va bucura de ea.

Mai jos ai o rețetă prietenoasă pentru stomacul amicului tău!

Cel mai important este să nu folosești drojdie și să nu o prăjești. De asemenea poți să elimini ingredientele care nu-i fac bine câinelui tău. Această metodă e mult mai ok decât să cumperi o gogoașă și să i-o dai.

Ține gogoșile pentru tine!

Concluzii:

Pot să-i dau gogoși câinelui meu? Nu, nu pot! și mie îmi place să-mi răsfăț câinele, dar nu vreau să-i fac rău cu o recompensă care e făcută pentru consum uman.

Alege orice altă recompensă! Sunt multe alte alegeri pe care le poți face când vine vorba de recompense pe care poți să i-le dai câinelui tău o dată pe săptămână dacă vrei să-l răsfeți. Crede-mă, nu vor ști care e diferența și le vei face viata mai sănătoasă.

Sari peste gogoși. Cel mai bine le ții pentru tine. Cățelușul tău clar nu are nevoie de ele.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top