Câine alături de un cățel de usturoi

Îi face rău usturoiul câinelui meu?

Există multe probleme complicate legate de dietă în lumea îngrijirii câinilor. Una dintre cele controversate este despre usturoi. Pot câinii mânca usturoi? Sau este usturoiul bun pentru sănătatea câinelui tau?

Mi-e teamă să spun că, chiar și după cercetarea mea, nu există un răspuns ușor la această întrebare. Indiferent dacă alegi sau nu să îți hrănești câinele cu usturoi, citește mai jos ce-am găsit.

Cu toate astea, pentru majoritatea câinilor, aș recomanda să sari peste usturoi. Deși poate oferi unele beneficii interesante, nu merită riscul și nu cred că aceste beneficii pot fi obținute doar prin usturoi.

Acum, hai să vedem exact!

Este usturoiul toxic pentru câini?

Când întrebi daca usturoiul este ok pentru câini, ceea ce aud este o întrebare despre nivelul de toxicitate. Usturoiul este unul dintre alimentele (precum ceapa) de care medicii veterinari spun că sunt toxice pentru câini, lucru care sperie pe proprietarii câinilor.

Pentru a înțelege ce se întâmplă și ce se poate întâmpla unui câine atunci când mănâncă usturoi, trebuie să cercetam mai adânc. Să vorbim despre ce se întâmplă atunci când un câine mănâncă usturoi și de ce ar trebui să ne îngrijoreze.

Ce se întâmplă dacă un câine mănâncă usturoi?

Când un câine mănâncă usturoi, ei sunt expuși riscului de a dezvolta anemie hemolitică. Această afecțiune determină erupția celulelor roșii din sânge din organism, ceea ce poate duce la scăderea numărului de globule roșii și, eventual, la alte condiții.

Câinii ar putea avea, de asemenea, gastroenterită sau stomac și intestine inflamate după ce au consumat usturoi. Acest lucru poate provoca dureri de stomac și agravarea condițiilor de bază.

Deci, este usturoiul dăunător câinilor? Sau este usturoiul sigur pentru câini?

Aici lucrurile devin confuze. Da, usturoiul este dăunător pentru câini. Da, usturoiul poate fi sigur pentru câini. Totul depinde de cantitate, de cât de mare este corpul câinelui tău și de cum procesează usturoiul.

Pentru ca ei să sufere cu adevărat de anemie periculoasă, probabil că ar trebui să înghită aproape 1% din greutatea corporală în usturoi pentru a se îmbolnăvi.

De ce este atât de confuz? Din cauza acestui studiu. Acest studiu a folosit doze mari de extract de usturoi pentru a vedea dacă câinii vor fi afectați. În timp ce unii câini au prezentat semne timpurii că ar putea dezvolta anemie, niciun câine nu a dezvoltat-o.

Acest lucru i-a determinat pe iubitorii de usturoi să proclame că nu este periculos si pe cei cărora nu le place să spună ca e prea mare riscul. Vezi acum dilema?

Este foarte greu să iei o decizie cu privire la un ingredient care are semne care indică atât „da”, cât și „nu”. Dar pentru mine nu există argumente solide pentru a răspunde cu „da”, așa că nu-i voi da usturoi.

Cât de mult usturoi ar putea fi periculos pentru un câine?

Adevărul este că ar trebui să-i dai câinelui o cantitate destul de mare de usturoi pe o perioadă lungă de timp pentru a vedea orice efecte negative.

Dacă are toxicitate la usturoi, vei observa următoarele simptome:

! lipsă de aer
! letargie
! diaree
! vărsături
! gingiile lipsite de culoare
! ritm cardiac crescut și frecvență respiratorie
! slăbiciune

Câinii pot mânca usturoi în doze mici?

Pot câinii să consume usturoi în doze mici? Nu găsesc dovezi că nu pot.

O doză adecvată de usturoi crud nu va avea suficient tiosulfat pentru a provoca o supradoză de usturoi. Ar fi nevoie de o mulțime de usturoi pe o perioadă lungă de timp sau de o doză uriașă care să duca la moarte prin supradoza de usturoi.

Dacă ai de gând să îi dai usturoi, alege usturoi proaspăt. Toacă-l și lasă-l deoparte timp de 10-15 minute înainte de a i-l da. Dă-i doar o data pe săptămână ca să previi orice risc.

Nu este prea riscant?

Sunt de acord că idea de a-i da usturoi câinelui meu pare riscantă. Dacă ești ca mine, atunci nu ar trebui să-i dai.

Nu există suficiente avantaje pentru a-l hrăni cu usturoi si nu merita să treci prin stres și risc potențial dacă ești îngrijorat de efecte.

Este usturoiul bun pentru câini?

S-ar putea să te întrebi de ce fanii usturoiului pentru câini cred că poate fi benefic.

Există de fapt o serie de lucruri pe care usturoiul se presupune că le face pentru câini:

+ Împiedică formarea cheagurilor de sânge
+ Previne acumularea de colesterol
+ Face vasele de sânge mai largi
+ Previne tumorile
+ Este anti-fungic și antiparaziți
+ Ține puricii departe

Astea sunt beneficiile pe care fanii usturoiului spun că le aduce cu un dozaj obișnuit. Totuși, nu am putut găsi niciun studiu că oricare dintre lucrurile astea se întâmplă de fapt!

Din acest motiv, nu cred că merită riscul.

Este usturoiul rău pentru câini?

E greu de spus. Am trecut prin studii care indică faptul că usturoiul poate provoca o anemie periculoasă la câine, dar rezultatele nu sunt concludente.

Îmi fac griji pentru daunele care pot apărea după mai multe doze pe termen îndelungat. Aceste efecte ar putea fi dificil de găsit și de studiat, dar pot apărea daune care ar putea provoca alte probleme de sănătate pe termen lung, motiv pentru care nu recomand să îi dai usturoi.

Treci peste usturoi!

Deci, câinii ar trebui să mănânce usturoi? Nu pot dovedi acest lucru științific, dar nu pot dovedi nici că-i face bine, așa că sfatul meu este îl eviți.

Există câteva varietăți de mărci de produse alimentare pentru câini care includ cantități mici de usturoi în alimente. E bine să știi dacă intenționezi să ii dai usturoi sau nu. Dacă vrei să adaugi un pic de usturoi la dieta câinelui tău, aceste alimente sunt o modalitate foarte bună de a face acest lucru.

Dacă vrei să eviți usturoiul, asigură-te ca ai verificat dacă alimentele pe care i le dai îl conține sau nu.

Scroll to Top