Hrana de câini expirată – (Sfaturi pentru prevenire)

Câine mâncând din farfuria sa la aer curat

De fiecare dată când cumpărăm hrană pentru noi suntem atenți la data expirării pentru că știm că pot apărea probleme în cazul în care consumăm alimente alterate. Totuși, când e vorba de mâncarea câinilor poate nu acordăm aceeași seriozitate în verificarea ei.

Mai jos găsiți câteva motive pentru care ar trebui să verificați!

De ce nu verificăm data expirării?

Ne este ușor să nu fim atenți la acest aspect din cauza mai multor motive. Spre exemplu, sistemul digestiv al câinelui este diferit de al nostru, plus că ocazional ei mai mănâncă lucruri la care nu vrem să ne gândim când ne ling pe față. De aceea, credem că sunt mai bine echipați să mănânce hrana care nu e tocmai proaspătă.

Mai ales că de obicei data expirării este trecută de obicei ca „a se folosi înainte de” în loc de o simplă dată. La mijloc e o chestiune de semantică, dar e suficient de puternică încât să ne facă să credem că nu e chiar așa o mare scofală daca îi dam să mănânce chiar și după câteva săptămâni sau luni.

Mâncarea pentru câine nu arata că mâncarea noastră, dar asta nu înseamnă că nu se poate strica sau deveni râncedă după o perioadă de timp. Deși câinele nostru digeră altfel mâncarea decât noi el e expus la aceleași pericole și nu procesează mâncarea expirată mai bine.

De ce mâncarea expirată e aşa rea pentru câine?

caine-mancare-expirata-2

Noi sperăm că îi dai câinelui tău doar cea mai bună mâncare de pe piață. Dacă da, ești conștient de faptul că principalul motiv care face diferența între o hrană de top și una oarecare este calitatea ingredientelor. Aceste ingrediente au tendința de a se altera mai repede după data expirării pentru că sunt mai naturale.

Conservanții joacă de asemenea un rol important în data expirării. Deși aceste substanțe sunt esențiale pentru a ține departe alterarea, răspândirea microbilor și alte lucruri similare, chiar și ei își vor pierde din eficiență după o perioadă de timp. Când se întâmplă asta, mâncarea se va degrada mai repede cu posibile rezultate dezastruoase dacă a fost ingerată de către câine.

Sa ai în vedere că mâncarea stricată pentru câini nu e la fel de ușor de detectat ca mâncarea pentru consum uman. Nu vei simți un miros diferit față de mâncarea care e încă în termen și nici câinele tău nu va face figuri dacă i-o dai să o mănânce. Bineînțeles, într-un final s-ar putea să te lase să înțelegi că i-ai dat mâncare alterată în moduri mai neplăcute…

Atenția la detalii este singurul mod pentru a preveni hrana expirată în casă

Din motive evidente suntem cu toții atenți la etichete și date ale expirării când cumpăram mâncare pentru noi. Această atenție trebuie să o avem și când cumpăram mâncare pentru câini. Motivul este mai sus menționat și ține de semantica acelei sintaxe înșelătoare.

Din cauză că majoritatea hranei pentru câine are pe etichetă „a fi folosită înainte de” în loc de o dată fixă, magazinele pot vinde legal aceasta hrană, deși este posibil ca termenul lor de valabilitate să fie depășit.

Sperăm totuși că nu vei întâlni această problemă prea des – în mod normal, hrana de câine se păstrează cam 2 ani de la data producerii, aşa că e posibil să găsești mâncare care se apropie de această dată. Cel mai bine e să verifici înainte să cumperi oricum.

Fii mai atent pentru binele câinelui tău!

caine-mancare-expirata-3

Este la mintea cocoșului că hrana pe care i-o oferi câinelui tău trebuie să fie una cât mai bună. Într-un final toți ar trebui să ne străduim să-i dam cei mai bun prietenului nostru de nădejde și să ne asigurăm că nu îl îmbolnăvim. Câinele tău nu poate să-ți mulțumească, dar faptul că îl hrănești cu ce are nevoie și îl menții sănătos ar trebui să fie o mulțumire în sine.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top