Cum să alegi o jucărie rezistentă la ros – sfaturi și sugestii

Câine de talie mare ține în gură o jucărie rezistentă la ros

A avea un câine înseamnă multă satisfacție, amuzament, dar și muncă. În cazul în care câinele dumneavoastră adoră să roadă tot ce-i stă în cale (mai ales când vine vorba despre bunurile casei), poate a venit momentul să îi oferiți o jucărie nouă care-i va distrage atenția de la pantofi, haine sau mobilier.

Însă o astfel de jucărie trebuie să fie în același timp rezistentă (aruncați o privire asupra recomandărilor), dar și sigură pentru integritatea câinelui. De asemenea, jucăria ideală trebuie să fie durabilă, dar nu și toxică. În plus, jucăria trebuie să facă față cu brio rosului, fără ca materialul din care este confecționată să opună prea multă rezistență colților patrupedului.

Pentru a elimina comportamentul distructiv din obiceiurile câinelui este nevoie de dresaj și atitudine pozitivă. Mai presus de orice, câinii noștri merită iubiți necondiționat și vor primi jucării indiferent de cum se comportă aceștia.

Comparații rapide: cele mai bune 5 jucării pentru câini rezistente la ros

Sfatul experților

Înainte de a primi sub acoperiș primul câine, nu mi-am imaginat că acesta este capabil să roadă orice. Am cumpărat câteva jucării pentru micuț, fără să știu că unele dintre ele ar fi trebuit evitate. Dacă și câinele dumneavoastră adoră să roadă lucruri la orice oră, jucăriile din lână sau pluș nu sunt pentru el.

Deși acest tip de jucării sunt adorabile, câinele le va distruge în câteva minute sau ore (mai ales dacă aveți un câine mare). Când m-am dus la magazinul pentru animale de companie, mi-au recomandat jucării din cauciuc, dure și cu șansele cele mai mici ca acestea să sfârșească sfâșiate.

De asemenea, jucăriile din latex sau vinilin nu mi-au fost recomandate deoarece un câine pasionat de ros le-ar rupe în bucăți numaidecât. Înghițirea bucăților mici reprezintă un risc pentru câini, iar asta s-ar putea solda cu vizite dureroase și costisitoare la veterinar.

Nici jucăriile care chițăie nu sunt o alegere excelentă pentru un câine ce adoră să roadă. Odată ce câinele distruge exteriorul jucăriei, mecanismul din interior poate leza cavitatea bucală a animalului. De obicei, jucăriile care chițăie nu sunt considerate rezistente. Chiar și un pui le-ar putea sfâșia și înghiți accidental mecanismul, devenind o situație periculoasă pentru patruped.

Jucăriile din frânghii împletite sunt în regulă, însă, și în acest caz, câinele poate înghiți câteva fire. Cu toate acestea, jucăriile din frânghii curăță dinții precum o ață dentară, iar firele nu sunt prea periculoase dacă vor fi înghițite. E mult mai ușor pentru câine să elimine niște câlți de bumbac decât bucăți dure din orice alt material. O jucărie de tip frânghie va capta atenția câinelui și va curăța dantura acestuia.

Este indicat să supravegheați câinele pe parcursul jocului, oferindu-i acestuia și o jucărie de cauciuc, alterându-le. Un alt beneficiu al jucăriilor din frânghii împletite este acela că jucăriile pot fi spălate, iar nodurile sunt destul de rezistente încât jucăria poate fi aruncată în mașina de spălat.

De ce câinii adoră să roadă?

Dacă ați adoptat câinele dintr-un adăpost sau acesta a fost maltratat în trecut, atunci obligația dumneavoastră este să achiziționați cea mai bună jucărie posibilă pentru acesta. Primele câteva săptămâni petrecute împreună vor fi dificile pentru amândoi, încercând un dresaj de bază axat pe câștigarea încrederii câinelui. Nu uitați că rosul este un instinct nativ al câinelui, chiar și în cazul celor dresați exemplar. Atunci când un pui începe să roadă, acesta își alină durerile gingivale provocate de creșterea dinților, la fel ca în cazul bebelușilor.

Câinii mai înaintați în vârstă pot deprinde și ei acest comportament pentru a-și păstra fălcile puternice sau pentru a-și curăța dinții. Alteori, câinii încep să roadă din plictiseală sau singurătate, poate chiar și atunci când sunteți nevoit să mergeți la muncă. Atunci când rod lucruri, câinii se detașează de starea de anxietate produsă de separare sau își varsă diverse frustrări.

Dacă, în trecut, câinele dumneavoastră a aparținut unui stăpân neglijent sau dacă îl lăsați chiar dumneavoastră prea mult singur, rosul lucrurilor poate fi o reacție produsă de energia acumulată în tot acel timp, fără ca animalul să se bucure de alt stimul.

Deși o jucărie pentru ros v-ar putea fi de folos atunci când sunteți plecat, ar fi ideal să vă jucați alături de prietenul dumneavoastră mai des, atât cât timpul vă permite. Acest lucru ar putea tempera rosul excesiv al câinelui.

Uneori, un câine poate începe să roadă lucruri doar pentru că îi este foame. Cu toate că știm cu toții că a roade este un comportament neadecvat și distructiv, fiți atenți mai presus de orice la ce obiecte ajung în colții câinelui. Au aceste obiecte mirosul, gustul sau textura unei hrane pentru câini? Dacă da, asta ar putea indica faptul că animalul este înfometat. În cazul de față, îi puteți mări porțiile. Vă recomandăm să vă sfătuiți cu un doctor veterinar atunci când ați decis să creșteți aportul caloric zilnic al patrupedului.

Odată ce ați rezolvat problema de la rădăcină și ați hotărât că prietenul dumneavoastră are nevoie de o jucărie rezistentă la ros, este la fel de important să îi creați animalului un mediu propice. Dar oare ce vrea să însemne asta?

Cum creați un mediu împotriva comportamentului distructiv al câinelui

Ei bine, achiziționarea unei jucării este primul pas către schimbarea comportamentului distructiv al câinelui, însă este nevoie și de alte lucruri. Amintiți-vă: câinii nu vor înceta niciodată să roadă deoarece această activitate face parte din comportamentul lor natural. Tot ce noi ne dorim ca stăpâni este să diminuăm rosul excesiv și să-l menținem cât mai departe de obiectele nepotrivite.

Mai întâi, fiți siguri că obiectele ce ar putea fi roase nu vor ajunge în colții câinelui. Dacă aveți mai mulți câini, este indicat ca aceștia să-și roadă jucăriile în spații diferite. Astfel, câinii nu vor face din ros o adevărată competiție și nu-și vor mai antrena reciproc comportamentul distructiv. Nu uitați că fidelitatea este una din principalele calități ale câinilor, așadar folosiți un limbaj pozitiv atunci când vreți să dezvățați patrupedul de un obicei neplăcut.

Achiziționarea unei jucării rezistente la ros este primul pas în direcția favorabilă. Precum în cazul oricărei deprinderi neplăcute, și comportamentul distructiv va fi „tratat” cu multă răbdare din partea dumneavoastră!

Acum că v-am adus la cunoștință aceste informații utile, vă propunem să citiți în continuare recenziile noastre asupra celor mai bune 5 jucării rezistente la ros pentru câinele dumneavoastră!

Cele mai bune 5 jucării rezistente la ros

Jucărie KONG Classic
 

Jucărie pentru câini KONG Classic din cauciuc, mărime MAvantajul acestei jucării constă în faptul că puteți ascunde în interiorul său recompense sau chiar bobițele uscate ce formează alimentația de bază a câinelui dumneavoastră. KONG Classic este o jucărie de cauciuc, practic indestructibilă.

Dacă petreceți mult timp la lucru și trebuie să vă lăsați câinele acasă 6-8 ore pe zi, atunci această jucărie ar putea fi cea opțiune bună pentru voi. Așadar, vă puteți lăsa câinele alături de jucăria KONG Classic nesupravegheat, știind cu siguranță că jucăria nu se va desface în bucăți. În plus, jucăria sare destul de sus și, datorită formei, câinele se poate juca de-a prinselea de unul singur.

Dacă veți umple jucăria cu o recompensă, câinele nu va mai fi tentat să roadă alte lucruri, dorind să ajungă la gustarea din interiorul ei!

Jucării rezistente la ros Nylabone
 

Beneficiul adus de jucăriile Nylabone, celebre pentru durabilitatea acestora, este acela că ele pot căpăta diferite forme! Pe ambalajul fiecărei jucării Nylabone veți descoperi un mic grafic care vă va indica cât de potrivită este jucăria pentru câinele dumneavoastră, în funcție de plăcerea sa de a roade (de la „gentle” la „extreme”). 

Nu uitați să luați în calcul și dimensiunile câinelui înainte de a alege o jucărie Nylabone. Nu numai rezistența la mușcături este o caracteristică a acestor jucării, ci și dimensiunea acestora. Unele jucării Nylabone sunt prevăzute cu mici dinți ce se pot desprinde după multă mușcături.

Însă un astfel de dinte înghițit nu va cauza probleme de sănătate câinelui, după spusele producătorului de jucării. Este recomandat să observați starea jucăriei după ce câinele și-a terminat joaca. Astfel vă veți da seama dacă aceasta trebuie înlocuită pentru siguranța câinelui dumneavoastră.

Os KONG Core Strength Bone M/L
 

Os KONG Core Strength BoneGama de jucării Corestrength produsă de KONG, un adevărat gigant în lumea jucăriilor pentru câini este dedicată celor mai împătimiți câini atunci când vine vorba de ros. Jucăriile KONG CoreStrength sunt proiectate să reziste și să aducă bucurie în viața câinilor de pretutindeni pe parcursul sesiunilor de joacă.

Jucăria este fabricată în straturi rezistente, menite să satisfacă nevoia naturală de a roade chiar și ai câinilor ce mai înverșunați. Pe exteriorul osului veți regăsi cuvinte formate din literele în relief care, în urma mușcăturilor, vor curăța dinții câinelui și vor masa gingiile.

Excelent pentru jocul de aport, osul KONG Core Strength Bone M/L va asigura distracție totală chiar și celor mai jucăuși prieteni patrupezi!

KONG AirDog Squeaker Donut
 

KONG AirDog DonutÎn opinia noastră, KONG AirDog Squeaker Donut nu este chiar cea mai rezistentă jucărie din topul nostru, dar putem afirma că este de la distanță cea mai distractivă! KONG AirDog Squeaker Donut combină conceptele a două jucării clasice pentru câini – mingea de tenis și jucăria care chițăie – pentru a crea această jucărie unică, cu aspectul unei gogoși, după cum îi spune și numele. Este excelentă pentru jocul de-a prinselea.

Colții câinelui nu vor loviți în urma prinderii jucăriei de la înălțimi impresionante datorită materialului moare, dar rezistent din care aceasta este confecționată. Învelișul jucăriei este fabricat dintr-un material specific învelișului exterior al mingilor de tenis, însă neabraziv.

De asemenea, datorită elasticității sale, KONG AirDog Squeaker Donut va capta atenția câinelui pe tot parcursul orelor de joacă! Observați deteriorarea jucăriei în timp.

P.S: Dacă sesizați urme serioase de uzură ce anunță că jucăria va ceda, înlocuiți-o numaidecât.

Minge cu sfoară Julius K9
 

Minge cu sfoară Julius K9După cum am menționat mai sus, ar fi o idee excelentă să cumpărați o jucărie de cauciuc sau una din frânghie, iar mingea cu sfoară Julius K9 vi le oferă pe amândouă!

Este suficient de sigură pentru a vă lăsa câinele să se joace singur, însă orice minge devine mult mai interactivă atunci când este aruncată de stăpân. Datorită versatilității acestei mingi cu sfoară, o puteți lansa departe, dând startul unui joc de aport irezistibil pentru orice câine.

Nu numai că îi veți oferi patrupedului șansa de a roade, dar îl veți elibera și de stres, principalul factor ce declanșează comportamentul distructiv în cazul majorității câinilor. Mingea cu sfoară Julius K9 este cât se poate de rezistentă, iar noi o recomandăm cu încredere tuturor câinilor ce adoră să roadă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top