Top 10 rase de câini recunoscute pentru agilitate

Câine participând la concursul de agilitate

Dacă eşti în căutarea unui câine din zona celor sportivi, cu siguranţă îţi doreşti să alegi câinele pe care îl poţi antrena cât mai uşor şi eficient pentru a-i dezvolta agilitatea.

1. Border Collie

Border Collie se simt ca la ei acasă în concursurile de agilitate pentru câini; majoritatea câinilor campioni la aceste competiţii fac parte din rasa menţionată.

Calităţile lor native de câini ciobăneşti le permit să lucreze foarte bine cu stăpânii chiar şi de la distanţă. Ei ar putea fi perfecţi şi pentru lucrul îndeaproape, bazându-vă pe agilitatea lor.

2. Jack Russell Terrier

jack-russell-terrier-agilitate

Terrierii Jack Russell sunt recomandaţi pentru sesiunile de antrenament în creşterea agilităţii deoarece dezvoltă o energie fizică superioară. Aceştia suportă mai uşor truda şi au o rezistenţă mai bună.

Tenace, determinaţi şi conștiincioși, inteligenţi si echilibraţi, ei ştiu să rămână concentraţi pe toată durata competiţiei. Atenţie! S-ar putea ca aceşti câini să se afle într-o condiţie fizică mai bună decât a ta!

3. Papillon

Câinilor Papillon li s-au descoperit relativ recent calităţile pentru concursurile de agilitate, dar nu sunt cu nimic mai prejos atunci când vine vorba de determinare şi spirit competitiv. Uşor de antrenat, ei sunt nişte vitezişti neînfricaţi şi pot atinge apogeul fizic în timp record, devenind ideali pentru sporturile de agilitate.

4. Rat Terrier

rat-terrier-agilitate

Uneori, Rat Terrierii necesită mai multă muncă pentru dresaj şi antrenament, fapt ce poate genera dureri de cap antrenorilor fără experienţă. Cu toate astea, atunci când spiritul lor sălbatic este îmblânzit, iar trupul lor mic pompat cu adrenalină şi energie este în formă maximă, ei pot obţine rezultate incredibile pe traseu.

Antrenamentele pentru agilitate se potrivesc perfect acestei rase, care doreşte să fie în continuă mişcare.

5. Ciobănesc german

Ciobăneştii germani sunt printre cei mai mari şi neînfricaţi câini de pe această listă, trăsături ce îi situează în pole-position-urile concursurilor de agilitate. Loialitatea şi ataşamentul indubitabil al rasei faţă de stăpân îi fac pe aceştia mult mai uşor de antrenat.

6. Ciobănesc australian

Ciobănescul Australian face parte din branşa veche a concursurilor de agilitate şi beneficiază de o întreagă organizaţie dedicată performanţei acestei rase pe teren. Precum restul ciobăneştilor, cel australian se foloseşte de curajul şi energia nativă pentru a obţine cele mai bune rezultate, atât timp cât ei au fost antrenaţi corespunzător şi au conexiunea potrivită cu stăpânul.

7. Pudel standard

Deşi aspectul lor nu îi recomandă pentru acest gen de competiţii istovitoare, pudelii au dovedit că fac faţă cu brio pe traseu. Ei sunt incredibil de inteligenţi, ceea ce îi face uşor de antrenat. Se descurcă de minune pe tuneluri şerpuite şi alte obstacole ce necesită o agilitate ieşită din comun.

Sunt mult mai atletici faţă de impresie creată, iar pudelii s-au situat de multe ori pe prime locuri ale competițiilor.

8. Kelpie australian

Kelpie australieni sunt duri, cu o musculatură impresionantă, statură ce îi recomandă antrenamentelor de agilitate. Având o rezistenţă extraordinară la efort, aceşti câini pot suporta ore întregi de antrenament, cu dorinţa de a reveni a doua zi pentru o nouă sesiune. De asemenea, aceşti câini inteligenţi prind foarte repede comenzile, ceea ce le permite să ducă la bun sfârşit trasee foarte dificile.

9. Ciobănesc de Shetland

Aceşti micuţi câini ciobăneşti englezi sunt asemănători ca aspect unui Border Collie şi pot deveni adversari de temut pe terenul competițiilor de agilitate. Plini de fler, vor executa cu brio comenzile de instruire, dezvoltându-şi agilitatea. Având mărimi diferite, îţi poţi alege câinele potrivit pentru cursele de agilitate la care iţi doreşti să participe.

10. Corgi galez Pembroke

În timp ce picioruşele şi proporțiile adorabile ale acestui câine te fac să-l priveşti de două ori la startul unei astfel de competiţii, Corgi sunt unii dintre cei mai agili câini de pe listă. Chiar dacă dimensiunea lui te va păcăli şi îşi va da senzaţia că va dărâma barele, detenta lui te va şoca!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top