O rasă inteligentă: Care sunt cele mai bune jucării pentru rasa Border Collie?

Border Collie aleargă cu jucăria preferată în gură

Știați că rasa Border Collie este una dintre cele mai inteligente rase care există? Fără îndoială, îi puteți numi cea mai bună reprezentare a inteligenței combinate cu capacitățile sportive din toată lumea canină.

Vom reveni la asta mai târziu…

Cu toate acestea, la fel ca în cazul oamenilor, inteligența nu înseamnă nimic fără practică. Și sunt sigur că nu ți-ar plăcea ca potențialul uimitor al câinelui tău să se risipească.

Una dintre cele mai bune metode de a-ți antrena câinele atât mental, cât și fizic este să folosești jucăriile pentru câini. Nu toate sunt interesante, la fel cum nu toate merită cumpărate. Mai multe despre asta imediat …

Dar astăzi trecem în revistă cele mai bune jucării care există pentru a vă ajuta să vă transformați câinele din rasa Border Collie într-un câine inteligent și bine format.

Cele mai bune jucării pentru un Border Collie

Trixie Dog Activity „Flip Board” 23 cm
 

Dacă dorești cu adevărat să-i antrenezi mintea, nu poți greși cu TRIXIE – jucărie pentru câini Dog Activity “Flip Board”. Motivul pentru care ea funcționează atât de bine este pentru că are diferite modalități prin care câinele tău Border Collie își poate lucra mintea, deoarece există mai multe puzzle-uri implicate.

Cantitatea considerabilă de oportunități de puzzle este o componentă esențială aici, deoarece se referă la un Border Collie. Dacă ai de-a face cu o jucărie de puzzle care conține un singur puzzle de bază, câinele tău inteligent din rasa Border Collie s-ar putea plictisi de el odată ce stăpânește trucul.
Cu o jucărie ca asta, totuși, el va petrece mai puțin timp concentrându-se pe un singur puzzle, deoarece sunt atât de multe dintre care poate alege. Acest lucru oferă în mod inerent jucăriei o longevitate crescută, pe care alte jucării de tip puzzle nu le pot avea.

Desigur, cealaltă cheie a acestei jucării de puzzle este promisiunea unei recompense comestibile delicioase la final. Asigură-te că pui recompense consistente pentru câinele tău în interiorul dispozitivului și verifici dacă a „curățat” sau nu puzzle-ul. La urma urmei, recompensarea lui pentru că și-a arătat inteligența este destul de mulțumitoare din perspectiva proprietarului unui animal de companie.

Indiferent de felul de jucărie pe care o decizi să o cumperi pentru cățelul tău, este important să privești jucăriile ca pe un mijloc de a dezvolta și consolida legătura pe care o ai cu el și de care te bucuri împreună cu el. Câinii din rasa Border Collie sunt cunoscuți, evident, pentru că sunt animale atletice, dar este important să ne amintim că ei pot fi și însoțitori protectori și atenți.

Cea mai bună modalitate de a scoate în evidență partea afectivă a acestei rase impresionante este de a permite laturii sale energice, care are grijă de turmă, să înflorească. Făcând acest lucru nu numai că îi va fi satisfăcută nevoia sa instinctuală, dar deopotrivă se va transforma într-un animal de companie mult mai plăcut. Și cine nu și-ar dori asta în viața sa?

Câinii din rasa Border Collie la prima vedere

Câinii din rasa Border Collie au acest nume, deoarece ei au fost inițial crescuți în apropierea graniței dintre Anglia și Scoția. Aceștia au fost concepuți pentru a fi câini ciobănești însărcinați cu conducerea animalelor precum oile și cu a le limita mișcarea la o anumită zonă. Instinctele derivate din faptul că au grija de turmă sunt un semn distinctiv al caracterului general al rasei, în special al inteligenței sale superioare.

Aceste instincte se traduc într-o rasă care muncește mult și care are întotdeauna multă energie de consumat. Această trăsătură face ca rasa să fie populară printre proprietarii de ferme care caută ajutor privind turmele lor de animale. Vigoarea nelimitată a rasei, atunci când este combinată cu creierul și priceperea atletică, face câinii din rasa Border Collie o alegere populară pentru sporturile canine.

Câinii din rasa Border Collie sunt, de asemenea, foarte buni pentru dresat, motiv pentru care sunt văzuți în mod obișnuit în circuitul atletic canin. Dar, chiar și cu toate aceste detalii legate de capacitatea de muncă și de energie, un câine din rasa Border Collie nu se opune să petreacă timp cu tine și să-și manifeste afecțiunea pentru tine din când în când.

Câinii din rasa Border Collie la joacă

Câinii din rasa Border Collie sunt una dintre cele mai plăcute rase de educat/dresat și este un lucru bun. În timp ce educația câinelui dvs. ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, pare un lucru și mai important pentru a insufla tehnici de comportament bun în această rasă. Un câine nedresat din această rasă poate și îți va face viața îngrozitoare.

Motivul pentru asta se datorează instinctului, inteligenței și energiei câinelui. Câinii din rasa Border Collie vor privi în mod constant orice ca pe o turmă, dacă nu îl ajutați să facă diferența între ceea ce ar trebui și ce nu ar trebui tratat ca o turmă. Acest lucru îi poate include chiar și pe copiii tăi – ceea ce poate duce la taxarea (mușcarea) copiilor tăi în cazul în care aceștia încearcă să se „desprindă” de turmă, de haită.

Deoarece câinii din rasa Border Collie sunt atât de deștepți, le place să facă lucruri care le stimulează creierul. Într-un fel, această formă de activitate mentală se leagă de lucruri care ar putea fi interpretate cu a conduce turma în ochii lor, cum ar fi urmărirea unui disc Frisbee sau alergarea într-o zonă desemnată. Abilitățile lor atletice impresionante permit destul de ușor acest tip de stimulare mentală.

De asemenea, un Border Collie este o rasă care deține o cantitate aparent nesfârșită de energie și el trebuie să aibă momente pentru eliberarea de energie. Aceasta înseamnă că trebuie să fii pregătit să-i oferi o mulțime de exerciții fizice câinelui din rasa Border Collie, de preferință într-un spațiu mare, precum o curte spațioasă sau un parc pentru câini. Experții subliniază că aceasta este o rasă care nu se va adapta prea bine la condițiile de apartament.

Dezavantajul inteligenței și energiei acestei rase este faptul că acești câini se poate plictisi destul de ușor și drept urmare își pot crea propriile provocări neplăcute. Acest lucru ar putea duce la tratarea copiilor tăi ca pe niste oi, la modul propriu. De asemenea, ar putea duce la acțiuni masive de comportament distructiv – și costisitor.

Cele mai bune tipuri de jucării pentru câinii din rasa Border Collie

Jucăriile care sunt esențiale pentru a-ți menține fericit câinele din rasa Border Collie sunt jucării care reușesc să-i satisfacă tendințele atletice, precum și să-i stimuleze mintea. Chiar dacă acest câine este din punct de vedere tehnic un câine de turmă (care păzește și conduce turma) și nu este un aportor (recuperator) al vânatului (Retriever), unele dintre cele mai bune jucării pe care i le poți oferi tind să fie jucării de care se bucură și rasele de recuperare (Retriever).

O jucărie ca un disc Frisbee sau o minge după care o poate alerga și aduce după aruncare funcționează bine, pentru că un Border Collie nu vede aducerea (aportul) obiectului ca pe un joc ci îl vede ca pe o sarcină intenționată, ca pe un scop. Acest tip de interacțiune poate aprofunda și mai mult legătura dintre tine și câinele tău. Să aveți în vedere doar faptul că tendințele de muncă ale rasei pot însemna că vă veți juca împreună destul de mult timp.

Din fericire, câinii din rasa Border Collie sunt foarte inteligenți și se dresează ușor, astfel încât pot fi dresați să se joace singuri aport. Pe piață există aruncătoare automate de mingi concepute special pentru a fi activate de către cățel, de la mecanica de aruncare până la încărcarea aparatului. Acest lucru vă poate oferi un răgaz bun pentru a nu juca acest joc pentru o perioadă nedefinită de timp.

Inteligența unui Border Collie nu trebuie subestimată atunci când a sosit momentul să se angajeze într-un joc. Jucăriile de tip puzzle sunt minunate pentru că nu numai că îi stimulează creierul, dar îi stimulează și activitatea fizică în același timp. Într-adevăr, s-ar putea să îți vezi câinele rostogolindu-se, trăgând și găsind alte mijloace fizice pentru a rezolva puzzle-ul, mai ales dacă în interior există o recompensă comestibilă consistentă și delicioasă.

Dacă ai spațiu suficient pe proprietatea ta, cum ar fi o curte mare, poți construi, de asemenea, un traseu de agilitate pentru cățelul tău. Un Border Collie educat/dresat are atuurile mentale și atletice necesare pentru a alerga prin tuneluri, a sari peste obstacole și a face slalom printre stâlpi, atât timp cât tu îl îndrumi. Există kituri (truse) disponibile sau poți chiar tu construi un traseu pentru câinele tău, dacă ai abilități.

Ce jucării ar trebui să fie evitate?

Jucăriile umplute care scot zgomote ar trebui evitate cu orice preț pentru câinii din rasa Border Collie. Amintiți-vă, această rasă este extrem de inteligentă și va vedea dispozitivul care face zgomot din adorabila jucărie umplută ca pe obiectivul final al unui joc de puzzle . Rezultatul sârguinței sale în obținerea dispozitivului care face zgomot în jucăria umplută va avea drept urmare de fiecare dată un dezastru de puf pe podeaua ta.

De asemenea, ar trebui să fiți foarte atenți la tipul de jucărie pentru mestecat pe care îl cumperi pentru un Border Collie. În timp ce aceste tipuri de jucării sunt foarte importante pentru sănătatea sa dentară generală (ca să nu mai vorbim de satisfacerea nevoilor sale instinctuale), una care nu este soficient de solidă ar putea fi distrusă de maxilarele sale puternice. Acest lucru poate face din casa ta un dezastru și ar putea cauza probleme de sănătate dacă sunt înghițite bucăți din jucărie.

Prin urmare, trebuie să te asiguri întotdeauna că achiziționezi jucării de mestecat de înaltă calitate, care au o reputație imbatabilă în ceea ce privește rezistența lor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top