Cele mai bune jucării de ros pentru câini (Top 4 alegeri)

În general, jucăriile de mestecat se încadrează în categoria „jucării pentru câini”, deși acestea sunt mai mult decât atât. Iar dacă sunteți în căutarea celor mai bune jucării de mestecat pentru câinele vostru, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți.

Mestecatul este foarte important atât pentru sănătatea orală cât și pentru cea psihică a câinelui. De asemenea, câinele tău ți-ar putea „ronțăi” și portofelul, mai ales atunci când este doar un pui. Dacă micuțul nu primește o jucărie de mestecat, el va începe să roadă mobila, cărțile, firele, machiajul sau orice alt obiect tentat la momentul respectiv.

Astfel, vei plăti mai mult pentru daunele făcute față de prețul unei jucării de ronțăit. În plus, o jucărie de mestecat aleasă greșit ar putea provoca rău câinelui.

Recenzii rapide: jucării de mestecat excelente pentru câinele tău

Diferite tipuri de jucării de mestecat pentru câini și cum să optezi pentru cea potrivită

Nu uita că atunci când te raportezi la câinele tău, siguranța sa trebuie să fie pe primul loc. În opinia noastră, orice ar ține câinele tău în gură, trebuie să garanteze siguranță. Consideră-ne paranoici, dar există atât de multe pericole atunci când câinele tău mestecă ceva: se poate îneca, se poate infecta, poate dezvolta probleme digestive sau chiar își poate distruge dinții.

Din aceste motive, majoritatea stăpânilor ar trebuie să fie foarte atenți la ce mestecă prietenii lor patrupezi. Așadar, alegerea jucăriei de mestecat potrivite câinelui vostru necesită niște informații suplimentare.

Tipuri de jucării de mestecat pentru câini

Câine rozând un os învelit în piele

Probabil cele mai comune jucării de mestecat pentru câini sunt oasele învelite în piele. De obicei, este conțin un strat dur de piele, iar interiorul conține carne neprocesată presată pentru a oferi o textură puternică și în profunzime.

Oasele învelite în piele sunt o alegere excelentă la un preț bun. Ele vor satisface nevoia de a roade a câinelui, ceea ce oferă un alt beneficiu.

Procesul de fabricare al acestora constă în uscarea pielii și presarea cărnii. Din păcate, anumite companii utilizează chimicale, așadar optați pentru cele ce folosesc doar procese naturale.

Atât timp cât mestecatul este foarte de important, investiți într-o jucărie de ros de calitate, durabilă și sănătoasă pentru organismul canin. Există o gamă variată de opțiuni de cea mai bună calitate pe piața jucăriilor canine din România.

Sticksurile de ronțăit sunt și ele o variantă tentantă. Uneori, personalele le încadrează în aceeași categorie cu urechile de porc pentru ronțăit sau oasele învelite în piele, când, de fapt, deși tot origine animală, ele fac parte dintr-o altă zonă.

Sticksurile de ronțăit sunt făcute din penisuri de taur (da, ai auzit bine), spălate și uscate. Poate vă gândiți că o astfel de sursă de carne ar putea contamina câinele cu bacterii, însă nu este adevărat.

De asemenea, sticksurile pentru ronțăit sunt un produs natural, degradabil, iar atunci când osul devine prea mic, trebuie să-l luați din preajma câinelui. Există riscul ca animalul să se înece cu un os prea mic. Acest tip de jucării de ronțăit vor ține câinele activ timp de aproximativ 30 de minute/sticks.

Priviți cum acest pui de Husky siberian se distrează cu un sticks pentru ronțăit!

La final, jucăriile din cauciuc sunt unele dintre cele mai pune alegeri pe care le puteți face atunci când nu vă puteți decide care este cea mai bună jucărie de ronțăit pentru câinele vostru. Atenție: a nu se confunda jucăriile de cauciuc cu cele confecționate din latex sau burete. De obicei, jucăriile din cauciuc sunt ceva mai scumpe, dar rezistă bine în timp, chiar și câțiva ani.

Sunt de-a dreptul fantastice! Un singur mic dezavantaj este acela că jucăriile de cauciuc nu se deteriorează în urma mușcăturilor precum sticksurile sau urechile de porc pentru ronțăit.

În timp, câinele nu poate degrada jucăria și s-ar putea să se lase păgubaș după o perioadă de timp, abandonând jucăria de cauciuc pentru ronțăit. Însă, dacă vei opta pentru un brand precum KONG, poți introduce o recompensă în interiorul jucăriei.

Acest lucru va stârni constant interesul câinelui. Pentru o interacțiune și mai intensă, variază recompensele introduse în jucărie. În plus, jucăriile KONG nu se vor deteriora odată cu trecerea timpului, așadar o vei schimba mai târziu.

Cele mai bune 4 tipuri de jucării de ronțăit pentru câini

Jucării KONG din cauciuc
 

Jucării KONG din cauciucDacă aveți un câine, este aproape imposibil să nu fi auzit de KONG. Această companie este liderul industriei producătoare de jucării pentru câini și sunt renumiți pentru durabilitatea și înalta calitate de care jucăriile produse dau dovadă.

Acestea sunt jucăriile clasice de ronțăit fabricate de KONG. Jucăria KONG va fi principala sursă de distracție a câinelui vostru. Puteți introduce în interiorul acesteia orice tip de recompensă pe care doriți să i-o oferiți ulterior. Aroma și mirosul acesteia îl vor face pe câine să adore această jucărie, mai ales atunci când știe că îl așteaptă o delicatesă. Cu jucăriile KONG vă puteți juca „aport”, iar câinele se va bucura de țopăitul imprevizibil realizat de jucărie datorită formei sale neregulate.

În altă ordine de idei, suntem siguri că veți fi mulțumiți de calitatea jucăriilor KONG, atât dumneavoastră cât și câinele. Ca sfat, veți schimba jucăria KONG abia după câțiva ani buni. Sunt de-a dreptul indestructibile.

Advance Articular Sticks
 

Compania Advance surprinde și inovează din nou! Specialiștii acestui brand renumit pe piața alimentației canine au dezvoltat o formulă unică, realizând niște sticksuri pentru ronțăit ce au în vedere nu numai bunăstarea câinelui alături de o dantură sănătoasă. Advance Articular Sticks susțin sănătatea articulară, întărind sistemul osos canin.

Glucozamina, condroitina și colagenul din compoziție întăresc cartilagiile, acestea devenind mai rezistentă atât la șocuri cât și la înaintarea în vârstă.

Alte două substanțe esențiale ale formulei Advance Articular Sticks sunt acidul hialuronic și acizii grași Omega 3. Ambele ajută la formarea și menținerea lichidului sinovial, lichid ce oferă mobilitate articulațiilor. Vitamina K întărește sistemul osos.

Astfel, câinele dumneavoastră nu va mai resimți la fel șocurile la nivelul articulațiilor, accidentările vor apărea mai greu, bucurându-se de o viitoare bătrânețe lipsită de durerile vârstei.

 • carne si derivate din carne (1.5% colagen hidrolixat, 0.1% suflat de condroitina, 0.03% acid hialuronic)
 • cerale
 • moluste si crustacee (2.5% glucozamina)
 • uleiuri
 • grasimi

Advance Dental Sticks
 

Advance Dental SticksUn alt produs excelent realizat sub brandul Advance este Advance Dental Stick. Așa cum formula Advance Articular Sticks se concentrează pe sănătatea articulațiilor, Advance Dental Stick are ca țintă principală o dantură sănătoasă și o igienă orală ideală pentru câinele dumneavoastră.

Sticksurile previn apariția tartrului și sunt o soluție excelentă împotriva gingivitei și a respirației urât mirositoare.

Datorită formei unice, sticksurile Advance Dental ajută la eliminarea resturilor alimentare, încurajând câinele să ronțăie și mai mult. Ingredientele formulei Advance Dental sticks creează un scut împotriva depunerii plăcii bacteriene.

Oferiți-i câinelui dumneavoastră ocazional câte un sticks drept recompensă, eventual între mese. Sticksurile Advance Dental sunt compatibile cu o dietă completă. Verificați igiena orală a câinelui dumneavoastră înainte și după folosirea regulată pe o perioadă mai lungă a sticksurilor Advance Dental. Rezultatele îmbucurătoare nu vor întârzia să apară!

 • cereale
 • derivate de origine vegetală
 • carne
 • minerale
 • grăsimi
 • uleiuri

4Dog Goodies Rawhide Sticks cu pui
 

4Dog Goodies Rawhide Sticks cu puiAm ales Stickruile învelite în piele 4 Dog Goodies Rawhide Sticks deoarece am prezentat deja cele mai bune 4 tipuri de oase pentru câini într-un articol anterior. Practic, esența produselor este aceeași, doar formatul fiind unul diferit.

4 Dog Goodies Rawhide Sticks sunt sticksuri învelite în piele de cea mai bună calitate, cu un conținut ridicat de proteine și unul redus de grăsimi.

Urmărind analiza nutrițională și ingredientele sticksurilor cu pui 4 Dog Goodies Rawhide observăm că procentul de 48% proteine provine aproape in totalitate din carne de pui, doar 5% din totalul rețetei reprezentând proteine vegetale obținute din soia. Sticksurile mai conțin piele presată, glicerină și sorbitol.

Păstrați produsul într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.

 • pui 50%
 • piele presata 40%
 • proteine din soia 5%
 • glicerina 3%
 • sorbitol 2%
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top