Jucăriile copilăriei: Cele mai bune jucării pentru puii de câine

KONG Puppy
 

Jucărie pentru pui de câini KONG PuppyAșa cum am mai menționat, brandul KONG este definiția calității pe piața jucăriilor pentru câini. KONG Puppy este o jucărie dedicată exclusiv puilor de câini, indiferent de rasa acestora. Jucăriile KONG sunt cele mai rezistente jucării la ora actuală, iar jucăria KONG Puppy nu se dezminte de la regulă.

Precum jucăriile create pentru adulți, KONG Puppy dispune la rândul său de un compartiment în care puteți introduce recompense speciale pentru pui. De exemplu, umpleți jucăria cu unt de alune, o recompensă delicioasă pentru puiul dumneavoastră. Puiul își va folosi constructiv energia, iar KONG Puppy va deveni jucăria lui preferată.

Nu numai că puiul se va distra copios, dar, prin joacă, comportamentul distructiv sau anxietatea vor sta departe de micuțul vostru. Puii sunt predispuși la un comportament anxios, iar dacă acesta nu este dizolvat încă de la o vârstă fragedă, anxietatea va urmări câinele pe tot parcursul vieții acestuia.

KONG Puppy va fi jucăria preferată a puiului pentru ani întregi, până când acesta va deveni un câine în toată regula. Recomandăm cu încredere jucăriile KONG. Calitatea acestora vorbește de la sine.

KONG Wubba Puppy
 

Jucărie pentru pui de câini KONG Wubba PuppyWubba Puppy este o jucărie aparte. Specialiștii în jucării pentru câini au creat această jucărie pentru puii de pretutindeni. Deși compania KONG ne-a obișnuit un design specific și materialul indestructibil de care aceștia s-au folosit pentru a crea majoritatea jucăriilor, KONG Wubba Puppy este cu totul și cu totul specială.

Jucăria este fabricată din nailon întărit, material ce învelește două mingiuțe: una asemănătoare cu cea de tenis, iar cealaltă producând un chițăit specific. Cozile jucăriei o fac foarte ușor de manevrat și aruncat. Chițăitul produs de KONG Wubba Puppy va stârni și mai mult interes puiului.

Alături de KONG Wubba Puppy, cățelușul va învăța să aducă jucăria și să o smulgă cu orice preț din mâna dumneavoastră! În plus, KONG Wubba Puppy va menține dinții și gingiile puiului, satisfăcându-i acestuia dorința de a ronțăi ceva cu plăcere.

Minge Orbee Big Pup, PlanetDog
 

Jucărie pentru pui de câini minge PlanetDog Orbee Big PupMingile „Orbee” create de cunoscuta companie producătoare de jucării pentru câini PlanetDog sunt considerate de experți cele mai bune mingi pentru câini din lume. Mingea Orbee Big Pup este dedicată puilor pentru a alina durerile prin care aceștia trec atunci când dinții lor încep să crească.

Materialul din care mingea pentru câini Orbee Big Pup este creată rezistă fără probleme mușcăturilor repetate ale puiului, fiind în același timp îndeajuns de blând și flexibil pentru dințișorii și gingiile micuțului. Formula Orbee-Tuff® oferă durabilitate și versatilitate materialului, eliminând în totalitate riscul ca primul rând de dinți sensibili ai puiului să cedeze în vreun fel.

Mingea Orbee Big Pup are 8,2 cm în diametru și este excelentă pentru puii de talie medie-mare. În schimb, dacă dețineți un pui de talie mică, Orbee Big Pup nu este periculoasă în niciun fel nici pentru acesta.

Orbee Big Pup poate fi folosită pentru un joc de aport. Beneficiază de un compartiment special în care puteți introduce diferite recompense pentru a stârni și mai mult interes puiului.

Os Flexgrip mic, Starmark
 

Jucărie pentru pui de câini Os Flexgrip, mic, StarmarkFlexgrip este ideal pentru igiena orală a puiului și este la fel de potrivit pentru câini adulți de talie mică. Osul Flexgrip vine alături de recompensele delicioase în formă de inel, oferind puiului ore întregi de distracție, făcând din ronțăitul osului o adevărată provocare.

Osul Flexgrip produs de Starmark poate pluti și este foarte ușor de spălat. Formula utilizată la producerea materialului din care oasele Flexgrip sunt confecționate nu conține latex, vinilin sau ftalați.

În videoclipul de mai jos veți afla modul corect de utilizare al osului Flexgrip produs de Starmark, aflând toate avantajele pe care această jucărie le poate oferi puiului dumneavoastră!

Wow Wow Special Triple X
 

Jucărie pentru pui de câini Wow Wow Special Triple XMaterialul din care jucăria Wow Wow Special Triple X este fabricată (cauciuc termoplastic) oferă rezistență în timp și duritatea potrivită dințișorilor puilor.

Practic, Wow Wow Special Triple X este compusă din trei jucării diferite, toate la un loc. Designul celor două suzete și al inelului de care acestea sunt prinse este special creat pentru a curăța dinții puilor, încurajând ronțăitul.

Este foarte important să stârniți câinelui acest instinct încă de când acesta este doar un cățel deoarece ronțăitul unei jucării speciale nu va susține numai igiena și sănătatea orală, ci va stimula și mintea micuțului prin jocurile alături de stăpân.

Astfel, Wow Wow Special Triple X asigură puiului tău niște dinți sănătoși, o minte ageră și distracție garantată!

Ce trebuie să urmăriți atunci când căutați o jucărie pentru pui

Puii (precum orice fel de câini) se nasc cu un instinct al ronțăitului. În orice caz, dinții puilor încep sa crească, acest instinct este și mai accentuat.

Pentru că nevoia de ronțăit este inevitabilă, aceasta poate fi valorificată pentru ca puiul să dezvolte un comportament potrivit și diferite abilități. Ronțăitul scapă puii de stres și anxietate (da, puii acumulează foarte mult stres pe parcursul diferitelor etape ale dezvoltării fizice și psihice).

Ronțăitul constructiv consumă pozitiv energia impresionantă de care puii dispun, evitând astfel un comportament distructiv pe care aceștia sunt tentați să-l dezvolte.

Odată cu trecerea timpului, creșterea dinților va dispărea, însă ronțăitul va rămâne pe tot parcursul vieții câinelui dumneavoastră. Acestea fiind spuse, este important să investiți în jucării de ronțăit care să reziste onorabil în timp. Este important să înțelegeți ce fel de jucării sunt excelente pe parcursul procesului de creștere a dinților puiului și cum trebuie alese acestea pentru a nu răni cavitatea bucală a câinelui.

Atunci când doriți să achiziționați o jucărie de ronțăit pentru câini, există câteva specificații ce trebuie luate în considerare: materialul, forma, durabilitatea. De ce sunt aceste caracteristici atât de importante? Ei bine, să începem cum materialul. După ce veți afla de ce trebuie să alegeți o jucărie produsă dintr-un anume material, lucrurile vor deveni mai simple.

Materialul

Noi preferăm în cea mai mare parte din cazuri jucării din cauciuc sau bumbac. Cauciucul este practic indestructibil, mai ales când ne raportăm la puterea mușcăturii unui pui. Cauciucul va rezista peste ani și ani.

Este în același timp rezistent, moale și ideal pentru ronțăit. Frânghiile de bumbac oferă o experiență apropiată de cea oferită de jucăriile de cauciuc pentru puii de câini. Frânghiile de bumbac mențin, de asemenea, dinții și gingiile sănătoase.

Forma

Forma este importantă deoarece ce doriți o jucărie pe care câinele dumneavoastră o poate ține în gură cu ușurință. Dacă jucăria de ronțăit e prea mare, nu o pot cuprinde în dinți, iar maxilarul puiului poate ceda în urma unor astfel de eforturi dispare. În plus, o jucărie prea mare pentru pui va crea constant disconfort acestuia.

O formă asemănătoare cu cea a unui os este una indicată. Astfel, puiul nu va întâmpina niciun fel de probleme când va apuca jucăria, bucurându-se de dimensiuni diferite pe lungimea jucăriei unde acesta își poate potrivi mușcătura.

Calitatea

Când vorbim despre calitate, ne referim în mare măsură la materialul din care jucăria pentru pui este confecționată. De exemplu, jucăriile din cauciuc rezistent sunt mult mai apreciate pe piață față de cele produse din latex, pluș sau vinilin. Să nu mai vorbim despre durabilitate: o jucărie de cauciuc poate rezista 7 ani, iar una din pluș 7 zile…

Pe tot parcursul vieții câinelui tău vei plăti mult mai mult pe jucării de proastă calitate față de prețul câtorva jucării de calitate superioară. Cu siguranță piața jucăriilor pentru câini vă va oferi alternative ieftine, însă jucăriile de calitate au prețul lor, puțin mai ridicat.

Pentru că noi, din postura de stăpâni, ne dorim o viață cât mai fericită pentru câinii noștri, vom opta pentru o jucărie potrivită. Vrem să ne asigurăm că prietenii noștri se bucură de o jucărie de calitate și îi vom încuraja pe aceștia să o folosească. Dacă jucăria nu-i va satisface pofta de distracție, câinele se va orienta către carte voastră favorită sau alte obiecte de prin casă.

Siguranța câinelui este pe primul loc

Anumite jucării pot reprezenta un risc pentru siguranță câinelui cât timp acesta o ronțăie. Dacă o jucărie este prea mică prezintă un pericol de sufocare, iar, în urma înghițirii bucăților desprinse de jucării, câinele poate suferi blocaje interne periculoase. puii de talie mare, în special, necesită o jucărie îndeajuns de rezistentă care să facă față cu brio mușcăturilor puternice și repetate.

Pe cât este de populară, mingea de tenis nu este o alternativă potrivită pentru cățelușii cărora le cresc dinții. Chiar și cei mai mici pui pot desprinde învelișul verde al mingii, iar cei mai puternici dintre aceștia pot sfâșia în bucăți mingea în întregime. Pur și simplu, mingea de tenis nu este îndeajuns de rezistentă.

De asemenea, un os poate deveni o jucărie periculoasă pentru un pui de câine. Majoritatea oaselor se pot sparge cu ușurință. Bucățile de os pot leza gingiile sau, mai rău, pot răni stomacul sau intestinele. Așadar, nu lăsați oase în preajma puiului și orientați-vă către jucării ce susțin integritatea micuților.

Unul dintre principale motive pentru care oferim cățelușilor jucării de ronțăit este protejarea bunurilor casnice. Nu încape îndoială: cățelușii adoră ronțăitul, iar jucăriile de ronțăit vă vor salva pernele, canapeaua, încălțămintea sau orice alt obiect ce pare numai bun de ros în mintea puiului.

Dacă veți achiziționa jucării de ros în forma obiectelor casnice (un pantof sau o telecomandă), puiul va deveni confuz și tentat să roadă obiectul adevărat. Alegeți jucării pe care puiul le distinge și recunoaște cu ușurință.

Dorim să oferim siguranță cățelului cât timp acesta se distrează, iar achiziționarea unei jucării suficient de mari și rezistente este importantă. O jucărie fragilă sau necorespunzătoare poate conduce la o vizită scumpă la veterinar.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top