Câteva sfaturi despre îngrijirea câinilor pentru stăpânii fără experiență

Tânără stăpână alături de acest Mops, noul ei prieten patruped

Așadar, în sfârșit ți-ai luat ai un câine. Felicitări! Acum ești mândrul proprietar al unui animal de companie minunat. Cu toate acestea, probabil că amicul tău nu a venit cu instrucțiuni. Totuși, este în regulă: deși proprietatea câinelui are multe responsabilități, poți începe să construiești o relație minunată respectând unele sfaturi de bază.

Asigurarea o unei case calde, primitoare și iubitoare

Unul dintre cele mai importante moduri prin care poți stabili o legătură cu noul tău amic este să te asiguri că ai o casă adaptată complet nevoilor sale. Modul în care se formează acest mediu depinde de rasa câinelui tău. Câinii mai mari sau mai independenți pot necesita un spațiu exterior confortabil, în timp ce câinii mai mici sau puii cu o puternică mentalitate de haită pot fi mai potriviți pentru interior.

Când ții câinele în interior, fii pregătit să si păr de animale în casă, dar asta se poate rezolva ușor prin utilizarea aspiratoarelor special concepute ca aspiratoare cu recipient pentru părul animalelor de companie. Află mai multe informații despre diverse mărci și prețuri înainte de a cumpăra unul.

Ar trebui să-i faci mediul cât se poate de sigur în zonele prin care îi place să umble. Anumite plante, alimente și alte obiecte precum medicamentele pot fi extrem de periculoase pentru câinele tău. Este înțelept să fii cât mai atent în această privință: un pas greșit ar putea duce la o vizită de urgență la veterinar sau chiar mai rău.

Hrănește-ți bine câinele

Câinele tău va avea nevoie de hrană și apă pentru a supraviețui. Dar nu este suficient pentru a te asigura că nevoile sale cu privire la această necesitate sunt îndeplinite. Trebuie să monitorizezi îndeaproape obiceiurile lui alimentare, controlându-le drastic ori de câte ori este posibil.

De exemplu, ar trebui să fii foarte atent în ceea ce privește aportul lui de apă al câinelui tău. Câinii s-ar putea îmbolnăvi dacă ar putea deveni foarte bolnavi dacă sunt lipsiți de apă potabilă timp îndelungat, așa că trebuie să te asiguri că are acces la apă curată în orice moment. Dacă observi că bea prea multă apă, poate ar trebui să consulți un medic veterinar, deoarece ar putea fi semn al unei boli.

Câinii ar trebui, de asemenea, să aibă o alimentație bine echilibrată, adecvată vârstei și stilului lor de viață. Ar trebui să eviți să-i dai câinelui tău hrană umană, deoarece unele resturi de la masă ar putea fi extrem de dificil de digerat. De asemenea, unele alimente care sunt sigure pentru noi, cum ar fi ceapa și ciocolata sunt otrăvitoare pentru câini și ar putea provoca probleme grave sau chiar fatale dacă sunt consumate în cantități excesive.

Fii bun – Și câinele tău are sentimente!

Deoarece câinii sunt animale și nu oameni, un proprietar de câine fără experiență i-ar putea considera diferiți din punct de vedere emoțional. Cu toate acestea, modul în care îi vorbești câinelui tău va avea un impact emoțional visceral asupra lui. Această manieră va contribui mult la construirea relației voastre.

Tonul vocii tale joacă un rol imens în comunicarea cu animalul tău. Lăudă-ți câinele pe un ton plăcut, dar nu prea turbulent și transmite-i comenzile cu o voce fermă și puternică. În cazul în care acesta face un lucru rău, comunică-i asta cu o voce mai joasă și mai clară.

Dacă-ți cerți câinele, păstrează mustrările cu rol de disciplinare cât mai scurte și concise. De asemenea, chiar dacă face un lucru cu adevărat nefiresc, cum ar fi să-ți roadă mobilierul, păstrează-ți emoțiile sub control și nu-l ataca printr-o tiradă verbală. Dacă faci asta, poți dăuna foarte mult zonei de confort a câinelui tău și cu atât mai mult relației dintre voi.

Eficiența verbală este o componentă esențială în dresarea câinelui tău. Este înțelept ca orice comandă pe care vrei să i-o dai să fie rapidă și într-un singur cuvânt. Amintește-ți, câinele tău nu se naște cu abilitatea de a înțelege cuvintele tale, așa că menținerea indicilor verbale la minimum îl va ajuta să înțeleagă mai ușor ce dorești de la el.

Arată-i câinelui că-l iubești

Mai presus de orice, asigură-te că îi oferi câinelui tău multă atenție și afecțiune. Ține minte că mediul pe care îl construiești pentru amicul tău reprezintă cea mai mare parte a lumii lui și că pentru el ești cea mai importantă parte a acelei lumi. Și, în timp ce acest aspect al proprietății câinilor este ușor de uitat, având în vedere cât de ocupate pot deveni viețile noastre, a-ți face timp pentru a-i arăta câinelui cât de mult înseamnă pentru tine, te va ajuta să creezi o legătură puternică pentru tot restul vieții lui.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top