Renovează pentru a-ți transforma casa într-un spațiu mai prietenos pentru animale

Câine levenește pe canapea alături de stăpână în casa acesteia

Animalele reprezintă o bucurie dacă le ai, trebuie și să te ocupi de ele. Totuși, indiferent de inconvenientele care ar putea interveni, acestea nu împiedică 67% din gospodăriile din SUA să dețină un animal de companie. Proprietarii de animale au decis cu ușurință că tovărășia și starea de sănătate pe care animalele le aduc acasă merită neplăcerile pe care ele le pot provoca uneori.

Totuși, n-ar strica să aplici o reproiectare inteligentă a interiorului casei tale pentru ca munca ta de proprietar de animale să fie mai puțin obositoare, iar cățeii tăi să se simtă mai bine primiți în familia ta.

Proiectează și construiește spații destinate animalor de companie în camerele casei tale

Câinii și alți prieteni ai omului din lumea animală trebuie să facă baie și să mănânce exact la fel ca noi, și ar fi mai bine atât pentru animal, cât și pentru proprietar, dacă procesul ar fi organizat și eficient.

Data viitoare când te gândești la reamenajarea bucătăriei sau a băii, gândește-te la locul  tovarășului tău canin în spațiul respectiv, astfel încât să proiectezi și să construiești în consecință. Personalizările, cum ar fi spațiile destinate special animalelor, sunt una dintre tendințele la modă de reamenajare a locuințelor din SUA, potrivit firmei de construcții, Mangum.

O zonă de hrănire a câinelui în bucătărie, completată cu propriile dulapuri pentru depozitarea alimentelor sale, un robinet pentru reumplerea bolurilor lui cu apă și un spațiu suficient pentru ca animalele tale să se bucure de mesele lor ar fi o modalitate excelentă de a menține timpul alocat meselor organizat și eficient.

Poți chiar să separi spațiul câinelui de restul bucătăriei cu un gard special, astfel încât câinele să-și poată lua cina în timp ce tu pregătești masa pentru tine și restul familiei.

În ceea ce privește baia, dușurile în care câinii pot intra în picioare fac minuni pentru a-ți îmbăia cu ușurință câinele, mai ales dacă s-a murdărit după o joacă strașnică. La fel ca în bucătărie, instalarea de dulapuri și sertare pentru consumabile de baie destinate lui ar fi o idee excelentă, precum și un cap de duș pe care să-l poți manevra cu mâna pentru o clătire mai ușoară.

Învestește în mobilier și tapițerie rezistente la părul/blana de câine

Dacă îți lași prietenul blănos să alerge prin casă, este probabil cel mai bine să ai în casă mobilier care nu atrage firele de păr de cîine care rămân în aer. Țesături precum velurul și catifeaua sunt notorii pentru magnetizarea părului, lăsând stăpânilor mai puțin păr pe mîini decât pe canapea.

Nu mai vorbim despre țesături și mai delicate, cum ar fi mătasea, care sunt foarte probabil să fie deteriorate într-o gospodărie în care un câine extrem de mobil aleargă liber. Mobilierul tapițat cu țesături netede, puternice, cum ar fi fibrele sintetice și textilele de calitate superioară sunt mult mai puțin susceptibile să depoziteze părul care cade în aer, așadar orientează-te către acest tip de mobilier dacă dorești să cumperi mobilă nouă.

Pentru cei care nu pot sau nu doresc să își înlocuiască mobilierul existent, accesul la un serviciu bun de tapițerie din piele va fi cel mai bun pariu pe care îl veți face.

Animalele oferă o tovărășie caldă pe care oamenii pur și simplu nu o pot oferi uneori, dar ele vin cu un preț de îngrijire și hrănire și, uneori, cu mai mult decât te-ai așteptat. Din fericire, cu o soluție aici și o modificare acolo, nu ar trebui să fie chiar atât de dificil.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top