Recunoaște crescătorii lipsiți de etică punând-le aceste întrebări

Trei pui de câini așezați într-un coșuleț

Găsirea celui mai bun cățeluș pentru casa ta este o decizie foarte importantă. Dacă ai trecut prin toate aspectele unei astfel de alegeri și totuși vrei să te bucuri de prietenia și dragostea necondiționată a unui câine, ar trebui să fii atent de la cine iei cățelul. Vezi tu, nu toți crescătorii de câini sunt crescători responsabili, cu un set de aspecte etice în minte.

De ce este atât de important? Un crescător de câini moral îți va putea oferi un cățeluș sănătos care va deveni un câine frumos. Pe de altă parte, dacă iei cățelușul de la un crescător iresponsabil,  te vei alege cu un câine cu probleme grave de sănătate.

Pentru un proprietar de câine, a-și vedea îndrăgitul prieten bolnav și suferind este ultimul lucru pe care și l-ar putea dori, așa că merită cu siguranță să faci niște cercetări înainte de a alege crescătorul viitorului tău cățeluș. Astfel, iată cum poți recunoaște crescătorii lipsiți de etică.

Ce trebuie să faci dacă îți este greu să ai încredere într-un crescător de câini sau nu dorești să îți asumi riscuri

Având în vedere că există mulți crescători de câini, poate fi destul de dificil să găsești efectiv un crescător de câini de încredere. Trebuie să fii atent la o mulțime de detalii și chiar și cel mai mic aspect care îți scapă din vedere poate duce la achiziționarea unui cățel care poate avea probleme de sănătate. Deci, cum poți găsi cățelul viselor tale și să fii sigur de calitatea sa genetică?

Cea mai bună opțiune este să-l cauți pe un site care colaborează cu crescători autorizați și etici. Aceste siteuri îi ajută pe oameni să își găsească tovarășii ideali, fără niciun risc.

De obicei, aceste siteuri autorizate sunt foarte atente atunci când selectează crescătorii de câini, optând să lucreze numai cu crescători responsabili și etici, pentru siguranța și liniștea sufletească a clienților lor.

Poate crescătorul să îți ofere informații valide despre rasa de câini pe care o oferă?

De obicei, crescătorul este cea mai bună persoană de la care poți afla informații despre rasa de câine pe care urmează să îl achiziționezi. El este genul de persoană care poate vorbi din experiența personală și îți poate oferi sfaturi grozave atunci când vine vorba despre o anumită rasă de câine pe care îl vrei în viața ta.

Așadar, este crescătorul capabil să facă acest lucru? Poate să te informeze despre temperamentul rasei, să îți dea sfaturi de îngrijire și periere, să evidențieze părțile pozitive și negative ale rasei și să-ți ofere toate detaliile de care ai nevoie pentru a face o alegere în cunoștință de cauză?

Un crescător de câini responsabil va fi interesat unde vor merge cățelușii săi, așa că va face tot posibilul pentru a-i pregăti pe viitorii proprietari pentru a avea grijă de fiecare dintre cățelușii pe care îi crește. Aceasta înseamnă că va fi dispus să îți ofere tot sprijinul de care ai nevoie.

Este posibil să vezi cuștile și câinii adulți?

Când ești în procesul găsirii unui cățeluș, este extrem de important să poți vedea condițiile în care sunt crescuți câinii. Din păcate, există multe canise de cățeluși care aparțin unor crescători de câini lipsiți de etică și iresponsabili, locuri care oferă condiții mizere câinilor.

În canisele de cățeluși, oamenii oferă câini spre vânzare doar cu scopul de a obține profit, astfel că bunăstarea câinilor este ignorată. Acesta este motivul pentru care ar trebui să soliciți să vezi canisele și câinii adulți ai crescătorului, verificând condițiile de viață și de reproducere ale acestora.

Trebuie să vezi dacă trăiesc în medii murdare, dacă sunt înghesuiți în canisele lor sau au posibilitatea de a se bucura de aer liber, dacă par slabi, bolnavi sau traumatizați la vederea oamenilor.

În cazul în care crescătorul refuză să îți ofere acces la canise, este un semn evident că ai de-a face cu un crescător iresponsabil, care probabil încearcă să ascundă unele probleme.

Uită-te bine și la cățeluși

După ce ai verificat canisele și părinții cățelușilor, este timpul să-i întâlnești și pe cei mici. La ce să fii atent atunci când verifici puii unui crescător? Indiferent că ești în căutarea unor câini mici sau dorești de fapt o rasă mai mare, este extrem de important ca puii să fie socializați de la o vârstă fragedă.

Aceasta înseamnă că nu trebuie să fie temători în apropierea oamenilor, a altor câini sau animale. Desigur, există cățeluși care pot fi un pic timizi, dar ar trebui să poată răspunde imediat la sunetul unei voci pozitive și liniștitoare.

Un crescător responsabil este conștient de importanța socializării în primele etape ale vieții unui cățel, așa că va începe să se ocupe de această parte cât mai curând posibil. În acest fel, te vei bucura de un cățel pozitiv, fericit și prietenos.

Poate crescătorul să ofere orice fel de documente pentru cățeluși?

Atunci când ceri documente, poți recunoaște cu ușurință crescătorii lipsiți de etică, deoarece vor evita întotdeauna această parte sau îți vor oferi documente incomplete sau inadecvate. Acest lucru se datorează faptului că evită respectarea reglementărilor disponibile și cresc câinii fără a fi verificați de cineva.

Dar, dacă dorești să te asiguri că puii sunt crescuți într-un mod responsabil și dacă nu îți dorești un câine cu probleme genetice sau de sănătate, este extrem de important să vezi documentele de proveniență pentru cățeluși și pedigriul.

La urma urmei, cauți un însoțitor care îți va fi în preajmă pentru următorii foarte mulți ani. Deci, în cazul în care crescătorul evită să îți arate documente, nu este recomandat să cumperi un cățel de la un astfel de crescător.

Cum sa faci diferența între linia de campioni și părinți campioni?

Dacă ai început să faci unele cercetări pentru a găsi câini de vânzare, ai observat, probabil, că unele anunțuri menționează că au cățeluși din “linia de campioni”, în timp ce alții spun „părinți campioni”. Deși ți se poate părea unul și același lucru, merită să știi că există o diferență semnificativă între cei doi termeni.

Unii crescători de câini se bazează pe faptul că oamenii nu știu diferența, așa că ar putea încerca să vă vândă un cățeluș care nu are un fond genetic atât de valoros. Dacă doriți să vă asigurați că animalul vostru respectă standardele rasei și are material genetic de înaltă calitate, ar trebui să acordați atenție acestui aspect, mai ales dacă doriți să participați alături de câinele vostru la spectacolele dedicate exemplarelor canine.

Unii crescători de câini se bazează pe faptul că oamenii nu știu diferența, așa că ar putea încerca să-ți vândă un cățeluș care nu are un fond genetic atât de valoros. Dacă dorești să te asiguri că alesul tău cățeluș respectă standardele rasei și are material genetic de înaltă calitate, ar trebui să acorzi atenție acestui aspect, mai ales dacă dorești să participi cu el la expozițiile canine.

Astfel, „linia de campioni” înseamnă că undeva în linia genetică a cățelușului tău, exista un câine campion. Acest câine poate fi bunicul, străbunicul cățelușului și așa mai departe. Pe de altă parte, referirea „părinți campioni” îți spune de fapt că părinții cățelușului sunt campioni, primind cele mai bune distincții pentru rasa lor în expozițiile canine.

Crescătorii de câini care oferă varietăți de rase extra-mici sau extra-mari

Atunci când caută câini mici de vânzare, mulți oameni sunt atrași de ideea de a avea un câine cât mai mic, astfel încât să arate ca un cățeluș pentru tot restul vieții sale.

Același lucru este valabil și pentru cei interesați de rasele mari. Probabil sunt impresionați de gândul de a avea un câine mai mare decât media. Dar, nu este deloc o idee bună să contactăm crescătorii care pretind că oferă cățeluși între aceste două extreme.

Mărimea unui câine este determinată de codul genetic al acestuia, așadar, dacă un individ este născut prea mic sau prea mare, este mai mult decât evident că este o problemă genetică în acest caz. Cu alte cuvinte, varietățile extra-mici sau extra-mari ale unei rase sunt de obicei câini cu grave probleme de sănătate.

Partea cea mai rea este că acei crescători lipsiți de etică vor continua reproducerea câinilor cu acest tip de probleme genetice din dorința de a produce mai mulți pui care au o dimensiune anume. Aceste practici nu trebuie încurajate prin achiziționarea acestui tip de câini. Este mult mai bine să verifici standardele de mărime ale unei rase și să decizi dacă acea rasă este ceea ce îți trebuie și îți place.

Un așa numit câine “rar” nu este neapărat un câine de expoziție

Aceasta este o altă capcană pe care crescătorii de câini lipsiți de etică o folosesc pentru a atrage atenția oamenilor. Ei folosesc mențiunea „rar” în anunțul lor, făcându-i pe oameni să creadă că vor primi un exemplar unic.

Atunci când un crescător spune că puii săi sunt rari, ar putea face referire la o culoare, dimensiune sau alte particularități care nu sunt de obicei întâlnite în cazul unei rase. Ei bine, deși un câine cu un aspect anume poate fi interesant, merită să știi că aceste „particularități speciale” pot fi considerate defecte în expozițiile canine.

Așadar, dacă intenționezi să-ți înscrii câinele la expoziții canine, merită să știi că un câine va fi verificat pentru a vedea dacă se încadrează în standardele rasei și că le reprezintă în cel mai bun mod posibil, și nu pentru particularitățile sale unice.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top