Acest Labrador adoră să fie pupat de către stăpâna sa

Top 10 câini ideali pentru stăpânii începători

Te gândeşti să ai alături de tine un prieten loial şi să experimentezi alături de el toate lucrurile drăguţe pe care le vezi pe Facebook? Această decizie nu este deloc una simplă; sunt atâtea rase de câini din care tu poţi alege, însă nu ai experienţa necesară pentru a fi stăpânul ideal.

Iată câteva idei de rase pentru stăpânul începător. Alături de aceşti câini poţi păşi cu dreptul în lumea posesorilor de animale!

1. Golden Retriever

Probabil una dintre cele mai populare rase de câini la ora actuală, Golden Retrieverii sunt ideali pentru cei ce doresc să achiziţioneze primul câine. Ei câştigă din start încrederea stăpânului prin afecţiune, companie şi energia de care dispun – de asemenea, sunt foarte sensibili şi uşor de dresat.

Retrieverii se comportă excelent alături de copii, aşa că te vei simţi în siguranţă lăsându-ţi copiii în preajma unui Golden.

2. Labrador Retriever

Precum Golden Retrieverii, Labradorii Retrieveri ştiu să se comporte cu copiii, fiind unii dintre cei mai populari câini din America. Iată şi motivul: lipsa lor de agresivitate, combinată cu energia lor şi dorinţa de joacă îi fac nişte parteneri de viaţă ideali, fără să devină gălăgioşi sau agitaţi pe parcursul activităţilor.

De altfel, Labradorii sunt incredibil de inteligenţi, deci perfecţi pentru un prim stăpân!

3. Bichon Frisé

Ce este cel mai important de ştiut despre Bichonii Frisé este faptul că ei sunt la origine o rasă de câini de companie. Prin urmare, calităţile lor native îi recomandă fără ezitare pentru primul câine al celor ce îşi doresc să devină stăpâni.

4. Prepelicar Breton

Dacă nu ai mai avut un câine până acum, dar îţi doreşti unul manierat, elegant, care îşi propune mereu să îşi facă stăpânul fericit, ia în considerare opţiunea de a achiziţiona un Prepelicar Breton. Deşi trăsăturile lui te duc cu gândul la origini engleze, acest câine a fost descoperit in Bretania, Franţa.

Ei sunt nişte câini foarte independenţi, iar acest lucru îi face uşor de dresat pentru că ei vor face orice le stă în putinţă pentru a te mulţumi!

5. Papillon

Că tot ne aflăm în zona raselor de origine franceză, salutăm câinii Papillon („fluture” în limba franceză), o altă rasă adorabilă de talie mică. Ei sunt apropiaţi de Bichonii Frise, doar ca Papillonii sunt chiar şi mai prietenoşi.

Temperamentul lor călduros şi dorinţa de mişcare îi face pe aceşti micuţi nişte parteneri ideali de joacă. Deşi dimensiunile lor te vor duce cu gândul că îşi vor petrece toată ziua lenevind în poala ta, nu te lasă înşelat şi aminteşte-ţi că esenţele tari se ţin in sticluţe mici – în aceşti mititei zace energia unui labrador!

6. Pomeranian

Dacă „drăguţ” este cuvântul-cheie în căutarea câinelui potrivit, atunci ai ajuns unde trebuie! Feţele lor micuţe, înconjurate de blana pufoasă cafenie îi fac pe pomeranieni nişte adevăraţi câini de expoziţie, dar şi nişte pretendenţi puternici la achiziţionarea primului câine din viaţa ta.

Cea mai frapantă caracteristă a pomeranienilor este că, dacă beneficiază de dresajul potrivit şi socializarea necesară, ei pot convieţui de minune cu orice fel de animal. Acest atu îi recomandă şi deţinătorilor de pisici care doresc să guste din momentele minunate oferite de un căţel sub acoperişul lor.

7. Bichon Havanez

Cu secole în urmă, principalul scop al acestei rasei era acela de a anima vieţile aristocraților cubanezi. Ei sunt renumiţi pentru loialitate şi dedicarea absolută în relaţia cu stăpânul.

Ei pur şi simplu se vor lipi de tine şi nu îţi vor mai da drumul până în ultima zi. Sunt uşor de dresat, iar gena lor jucăuşă îi face irezistibili pentru copii.

8. Ciobănesc de Shetland

Dacă eşti în căutarea unui câine apropiat de un Collie, s-ar putea să îţi doreşti un Ciobănesc de Shetland. Aspect lor este similar cu cel al unui Collie, dar temperamentul diametral opus – Ciobăneştii de Shetland sunt mult mai uşor de antrenat şi mult mai dedicaţi stăpânilor săi.

9. Puggle

puggle

Cu toate că Puggle-ul este mai mult o rasă creată artificial prin împerecherea unui Pug cu un Beagle, asta nu îi indepărtează deloc de alegerea lor pentru un prim câine. Dezvoltă o iubire nemărginită pentru stăpân, sunt loiali şi, în ciuda dimensiunilor lor, te vor proteja indiferent de situaţie!

10. Labradoodle

labradoodle

Încrucişând un Labrador şi un Poodle, rezultatul a fost unul neaşteptat! Acest câine a primit calităţile ambelor rase, amestecând pofta de distracţie a Labradorului cu înţelegerea şi calmul specifice Poodleului.

Dacă vei alege acest câine sau oricare altul de pe această listă, vei păşi cu dreptul în noua şi captivanta lume a posesorilor de câini!

Scroll to Top