Vrei să cumperi un câine?

Trei pui de câine stau cuminți într-un coșuleț

Așadar, te gândești să îți iei un câine. Bravo ție! Este o decizie excelentă. Proprietatea canină poate fi una dintre cele mai satisfăcătoare activități ale vieții. Dar cu siguranță nu este una fără întrebări – inclusiv cele mari ale căror răspunsuri ar trebui să le ai înainte de a aduce un amic acasă.

Vrei un câine?

La suprafață, poate părea o întrebare stupidă. Cu toate acestea, este cea mai importantă investigație în ceea ce privește proprietatea câinelui. Motivul pentru care este atât de esențială este că este mai degrabă încărcată.

A avea un câine înseamnă a accepta o mare responsabilitate. Atât de mult încât îți impune să analizezi mai mulți factori în ceea ce privește viața și stilul de viață, pentru a te asigura că ai timpul, banii și curajul necesar pentru a crește un câine cum se cuvine. Dacă te simți chiar și puțin neîncrezător în ceea ce privește aducerea unui câine în casă după această examinare, probabil că este înțelept să te abții de la a face acest lucru.

Ce câine este potrivit pentru mine?

Unul dintre lucrurile interesante despre câini este că vin în toate formele și dimensiunile. Această diversitate poate fi sursa celei mai importante întrebări pe care ți-o poți pune. În timp ce alegerea câinelui potrivit pentru tine îți poate umple viața cu bucurie, câinele greșit poate îngreuna lucrurile atât pentru tine cât și pentru câine.

Din această cauză, există câțiva factori pe care va trebui să-i cântărești înainte de a-ți alege câinele. Ar trebui să iei în considerare factori de natură canină, cum ar fi dimensiunea rasei, temperamentul, vârsta, nevoile de îngrijire. Cu toate acestea, ar trebui să iei în calcul și stilul tău de viață, inclusiv lucruri ca spațiul de locuit, viața socială și unde ai locui pe durata vieții câinelui tău potențial.

Cumpăr un câine de la un crescător sau adopt un câine de la un adăpost?

Tehnic, nu există un răspuns corect sau greșit la această întrebare. Acestea fiind spuse, a pune această întrebare tinde să genereze opinii destul de puternice într-un fel sau altul. Și înainte de a decide calea de urmat, poate merită să te bucuri de tot timpul pentru a obține informații confidențiale complete în ceea ce privește adoptarea animalelor de companie, deoarece practica pare să fie înconjurată de concepții greșite comune.

Poate cea mai mare concepție greșită este că toți câinii adoptabili sunt câini fără fond, fără istoric. Cu toate acestea, există situații de salvare a animalelor de companie, specializate în a-i duce pe cățelușii de rasă pură în case iubitoare. De asemenea, cei mai mulți câini adoptabili vin cu informații esențiale despre locul de proveniență, modul în care au ajuns în situația actuală și chiar ce au avut de spus proprietarii lor anteriori despre ei.

O altă concepție greșită gravitează în jurul comportamentului animalului, deoarece oamenii ar putea crede că se află într-o situație de adopție fie că erau animale de companie rele, fie că sunt considerate o povară. Cu toate acestea, majoritatea animalelor de companie adoptabile se află în acea situație din cauza unor factori externi care nu se află sub controlul lor sau din cauza comportamentului. Unii dintre acești factori includ numărul excesiv de pui dintr-un cămin, faptul că fostul proprietar nu-și mai permite câinele sau nu are suficient timp pentru îngrijirea câinelui.

Am nevoie de un cățeluș?

Fără îndoială, cățelușii sunt drăgălași. Totuși, aceștia necesită și foarte multă muncă, deoarece vin cu foarte puține abilități sau experiență. Chiar dacă ești convins că ești pregătit pentru un câine, încă este necesară întrebarea: ai timpul, energia sau mijloacele necesare pentru un cățeluș?

Nu este nicio rușine sa recunoști că nu. În orice caz, poate fi destul de onorabil dacă decizi să renunți la a lua un cățeluș și să alegi un câine mai în vârstă. Câinii care au trecut de stadiul de cățeluș pot fi la fel de dulci, adorabili și loiali ca un pui, așa că nu va trebui să-ți faci griji că nu te vei bucura de acestea dacă adopți un câine adult.

Dragostea este răspunsul suprem

Dacă după ce ai răspuns la aceste întrebări rămâi la decizia de a aduce un câine în casă, pregătește-te să creezi o atmosferă plină de iubire, afecțiune și bunătate. În momentul în care aduci un câine acasă, devii în esență centrul universului său, iar el te va trata cu naturalețea sa caracteristică. Dacă justifici la rândul tău acest comportament, vei putea să te bucuri de o relație specială care va dura atâta timp cât trăiește câinele tău.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top