Top 5 cele mai bune lese hands-free pentru alergare

Cele mai bune lese hands-free

Să rămânem în formă este foarte important pentru fiecare dintre noi. Dacă te interesează acest articol și ție îți pasă de forma ta fizică. Poți face o rutină din a alerga alături de câinele tău. Pentru început, trebuie să te asiguri că sunteți compatibili.

De exemplu, dacă ai un Bulldog englez, nu l-ai putea trage după tine pe parcursul unei alergări de 10 km, de exemplu- cel puțin nu într-un mod confortabil.

În afară de asta, fii sigur că ai echipamentul complet, potrivit unor astfel de alegări, nu doar adidașii pentru alergare sau pantalonii scurți. Pe lângă acestea, ai nevoie de cea mai bună lesă pentru alergare.

 Noi am analizat ofertele și, în urma acestui articol, îți vom prezenta care sunt, în viziunea noastră, cele mai bune cinci lese de alergare. Așadar, rămâi cu noi!

Lesă hands-free Starmark Pro-Training
 

În urma comparațiilor, putem spune că lesa Starmark Pro-Training Hands-free este ce mai funcțională lesă disponibilă pe piață.

Cu siguranță nu ne-am dori să ieșim la alergat cu un rucsac in spate plin cu lese diferite. Lesa Starmark Pro-Training poate fi (sau nu) o lesă Hands-free, adaptându-se la nevoile noastre diferite.

Lesa este formată din două cleme, un inel, un blocator și un blocator reglabil, toate acestea oferind lesei Starmark 6 funcții diferite:

 • O poți fixa în jurul taliei sau în jurul pieptului pentru a avea mâinile libere pe parcursul alergării/plimbării (hands-free)
 • Dispozitivul de blocare vă ajută să obțineți prize de mână de diferite dimensiuni și să adaptați lungimea lesei
 • Utilizând tot dispozitivul de blocare, puteți lega ferm câinele de un stâlp sau un gard, la cafenea sau restaurant, sau în oricare loc cu accesul interzis al animalelor.
 • Dacă veți prinde clema (catarama) de inel, prin simpla strângere în jurul gâtului câinelui, puteți obține o lesă ușor de pus și rapid de dat jos. Limitatorul/blocatorul lesei va împiedica ca lesa să fie prea slabă, iar câinele să-și poată scoată capul prin ea.
 • Poți conduce doi câini în același timp: fie atașezi ambele cleme, fie conduci un câine cu lesa, iar pe celălalt cu zgarda.

Lesa Starmark Pro-Training Hands-free este fabricată dintr-un material patentat, denumit Permathane, rezistent la murdărie și impermeabil. Acest material unic se simte plăcut pe pielea câinelui și poate fi utilizat în orice condiție meteorologică.

Lungimea totală a lesei de la o clemă la alta este de aprox. 224 cm, are 15 mm lățime și cântărește aprox. 200 g.

Kit de alergare Dingo, Canicross 4 în 1
 

Acest kit de alergare 4 în 1 este conceput special pentru concursurile internaționale de alergare alături de câini Dogtrekking și Canicross.

Soluțiile inovative permit acestui kit să vă pună la dispoziție 4 posibilități de utilizare, în funcție de preferințe.

Kitul de alergare Dingo, Canicross 4 în 1 poate fi folosit și de alergători experimentați, dar și de cei la început de drum.

Lesa este foarte rezistentă și echipată cu un suport lombar pentru stăpân, special creat să preia șocurile induse de câine atunci când acesta va trage lesa sau se va smuci.

Aceasta este o calitate esențială atunci când luăm în calcul o alergare pe distanță lungă, alături de un câine masiv și puternic.

Pentru persoanele  care abia încep să alerge alături de un câine și nu doresc să folosească acest ham împrejurul taliei, acestea se pot folosi doar de rigiditatea lesei.

Pentru câinii ce au nevoie de mai multă libertate atunci când aleargă, vom prinde lesa la o jumătate de cerc pentru ca patrupedul să poată schimba liniștit direcția de alergare, fără să-și deranjeze partenerul.

În altă situație, acea bucată de lesă se poate detașa, nefiind obligatorie folosirea acesteia.

Lesă Hands-free reflectorizată cu buzunar pentru alergare
 

Această lesă hands-free vine împreună cu un buzunar detașabil, cu fermoar, oferindu-ți un plus de încredere atunci când ieși să alergi alături de câinele tău. Lesa este prevăzută cu elemente reflectorizante pentru a fi văzuți pe timp de noapte și cu două mânere adiționale ce vă va oferi și mai mult control.

În buzunarul detașabil cu fermoar puteți depozita cu ușurință smartphone-ul, cheile sau cardurile. Dimensiunile acestuia sunt de 17/9 cm.

Design-ul buzunarului este prevăzut cu un orificiu special prin care puteți scoate firele căștilor, atât de utile pe parcursul alergărilor. Benzile reflectorizante asigură siguranța pe timp de noapte.

Lesa este prevăzută cu două amortizoare, menite să preia șocurile provocate de mișcările bruște ale câinelui. Prinderea se va face cu ajutorul unei catarame/cleme rezistente și a unui inel în formă de D, de care puteți atașa clickerul pentru antrenament sau husa cu săculeți

Având două mânere, veți putea ghida ușor câinele pe parcursul alergărilor prin parc, folosind în mod special mânerul încorporat pentru prinderea în jurul taliei. Când aveți nevoie de mai mult control asupra câinelui, apelați la mânerul clasic al lesei.

Folosirea acestei lese hands-free prin prinderea sa în jurul taliei, va oferi un plus atât câinelui cât și dumneavoastră. Lesa fiind prinsă în jurul taliei, mâinile dumneavoastră vor fi libere, putând astfel să folosiți telefonul sau să citiți ziarul, fără a fi perturbat/ă de mișcările câinelui.

Specificații:

 • Material: nylon
 • Culoare: negru/albastru
 • Mărimea buzunarului: 17/9 cm
 • Lungimea lesei: 122-150cm

Pachetul conține:

 • Buzunar detașabil cu fermoar pentru depozitarea telefonului, cheilor sau cardurilor, prevăzut cu benzi reflectorizante și orificiu pentru cablul căștilor
 • 2 amortizoare menite să faciliteze funcționarea lesei
 • O cataramă rezistentă și un inel în formă de D, de care puteți atașa clickerul sau husa cu săculeți

Lesă hands-free Sparkly
 

Dacă sunteți în căutarea unei lese hands-free profesionale pentru câini, care să preia smuciturile și schimbările de direcție bruște provocate de câine fără a vă dezechilibra, atunci Sparkly are soluția!

Este special creată pentru a face față cu brio chiar și celor mai energici câini. 

Așadar, dacă aveți nevoie de o lesă ce vă va ajuta la dresajul puilor sau o lesă hands-free de cea mai bună calitate, Sparkly deține toate caracteristicile necesare. 

Această lesă satisface nevoile chiar și celor mai pretențioși stăpâni din întreaga lume, Sparkly fiind un brand renumit la nivel internațional.

Principiul de funcționare este unul simplu: precum celelalte lese hands-free prezentate, lesa va fi prinsă în jurul taliei pentru a vă lăsa mâinile libere. În plus, lesa hands-free Sparkly dispune de o zonă elastică, ce va funcționa precum un amortizor, preluând automat șocurile și mișcările bruște ale câinelui.

Banda din jurul taliei și cele două mânere sunt fabricate din nyol impermeabil, ce va rezista fără probleme chiar și celor mai puternici patrupezi. Zona elastică situată pe lesă este suficient de tare pentru a prelua toate smuciturile și schimbările de direcție ale câinilor, fără a le cauza disconfort și fără ca stăpânul să-și piardă echilibrul pe parcursul alergării. Practic, imaginați-vă că aveți o lesă care „va trage” pentru dumneavoastră. Lesa este suficient de lungă pentru a lăsa câinele să alerge în paralel sau în fața dumneavoastră, extinzându-se până la 172 cm. Inserțiile reflectorizante adăugate pe lasă vă vor face vizibili pe timp de noapte.

Părțile detașabile ale lesei hands-free Sparkly sunt prinse între ele cu elemente din oțel inoxidabil, precum catarame și inele, fabricate să reziste în timp.

Porțiunea din jurul taliei dumneavoastră este prevăzută cu o cataramă ușor de deprins, ce va asigura o prindere fermă. Astfel, veți putea adapta lungimea lesei din jurul taliei între 71 și 120 cm.

Pe lesă, veți observa un mâner ergonomic, ușor de apucat, ce va spori capacitatea de control asupra câinelui, de care veți avea nevoie în anumite situații.

Față de multe alte lese hands-free din comerț, sistemul de prindere al lesei Sparkly este format în două inele de oțel inoxidabil, prinse de o cataramă din același material, menite să preia forțele din plastic în metal și să le distribuie în cele două inele.

Lesa vine cu un săculet de depozitare ce poate fi agățat oriunde, fiind incredibil de ușor de transportat.

Designul original oferit de lesa Sparkly vă permite să treceți lesa în numai câteva secunde din priza hands-free în priza clasică. Lesa este special creată pentru cânii de talie medie sau mare.

Lesă hands-free Aexya
 

Încheiem topul nostru format din cele mai bune 5 lese hands free pentru câini cu o altă variantă excelentă, și anume lesa Aexya, cu o lungime nu mai mică de 2m.

Această lesă beneficiază de o mulțime de caracteristici prezentate la lesele hands-free de mai sus, însă la un preț mai mic. Pe lângă cei 2 m lungime, lesa conține acea zonă elastică menită să preia șocurile pe care câinele le poate produce pe parcursul ședinței de alergare.

De asemenea, în zona apropiată de gâtul câinelui, lesa oferă un mâner adițional pentru a putea controla din scurt câinele, în anumite momente în care acest lucru este necesar. Pe lesă veți descoperi omniprezentele elemente reflectorizante, ce vă vor menține în siguranță pe timp de noapte.

Lesa este fabricată dintr-un nylon rezistent, țesut, plăcut la atingere. Zona elastică a lesei nu vă poate lovi la mână, funcționând ca un amortizor de șocuri.

Lesa are o lungime aproximativă de 2 m, cu o zgardă ce poate fi ajustată de până la 57 cm.

Cum alegi cea mai bună lesă de alergare pentru câini

Există o mulțime de lucruri la care ar fi bine să fii atent când cauți o lesă pentru alergare. Însă, în principal, este important să alegi o lesă  confortabilă atât pentru tine cât și pentru câinele tău. 

În primul rând, lesa trebuie să fie suficient de lungă pentru a se mula perfect pe stilul vostru de alergare și înălțimea fiecăruia. Cheia este să găsești lesa suficient de lungă pentru tine și câinele tău.

Lungime lesei pentru alergare

Dacă ești o persoană mai scundă, atunci o lesă lungă probabil nu este cea mai bună decizie, deoarece lesa va fi târâtă și îi va oferi adesea câinelui tău șansa de a te depăși.

Dacă ești o persoană înaltă, mai mult ca sigur nu ți-ai dori o lesă scurtă, deoarece o vei trage involuntar în sus (sufocând câinele), de fiecare dată când veți alerga într-un ritm diferit. Știm cât de importantă este respirația pe procesul alergării așa că ne dorim ca și câinele nostru să respire la fel de ușor.

Ajustabilitatea lesei

Ajustabilitatea ajută la rezolvarea multor probleme create de prima variabilă pe care am discutat-o, și anume distanța. Există mai multe moduri prin care lesele pot fi ajustate.

Lungimea unor lese poate fi reglată, de pildă, prin acționarea unui buton. Alte lese sunt elastice și se întind singure, în timp ce unele nu au niciun fel de caracteristici, forțând stăpânii de câini să recurgă la un nod sănătos, „ca pe vremuri”!

Așadar, există mai multe variante din care le puteți alege aici. Așa cum am mai spus, alege lesa care se potrivește cel mai bine stilului tău de alergare, corpului tău și corpului câinelui.

Durabilitatea lesei

Acest lucru este destul de important. Ai nevoie de o lesă rezistentă atunci când alergi, capabilă să reziste la toate  târâturile și smuciturile aferente. În caz contrar, ai putea risca să o rupi și câinele tău să fugă.

Așadar, merită să învestești într-o lesă de alergare rezistentă, de calitate superioară, ce nu va ceda atunci când este trasă de un câine puternic.

Culoare

Culoarea este, probabil o caracteristică pe care mulți stăpâni o iau prea mult în considerare. La fel ca în cazul altor obiecte pe care un proprietar de câine le posedă,  alege o lesă de alergare strălucitoare și cu elemente reflectorizante inserate.

Astfel, tu și câinele tău veți putea fi văzuți de șoferi sau bicicliști, pe parcursul antrenamentelor de alergare.

Lesă hands-free sau nu

Gândiți-vă bine dacă doriți o lesă hands-free sau una clasică. O lesă hands-free este, de fapt, o mică invenție grozavă. Vă permite să alergați cu mâinile pe lângă corp, lesa câinelui va fi prinsă de talia voastră. 

Aceste lese hands-free sunt cât se poate de populare în rândul alergătorilor datorită libertății de mișcare pe care acestea o oferă.

De asemenea, aceste lese hands-free dispun de o multitudine de caracteristici interesante, cum ar fi: culori strălucitoare și elemente reflectorizante, design rezistent, iluminare cu LED-uri și o paletă amplă de selecție la nivel de mărimi.

Ca ultim element, pe lângă lesă, vom lua în calcul și posibila achiziționării unui ham potrivit. Hamul este și va rămâne un obiect controversat din recuzita oricărui stăpân. 

Merită să aruncați un ochi și asupra gamei de hamuri pentru câini pe care piața ne-o pune la dispoziție pentru a completa echipamentul sportiv pentru niște alergări intense și plăcute.

La final

Știm că este posibil să vă fi copleșit cu atâtea informații despre aceste lese hands-free pentru alergat, însă vă garantăm că ele sunt opțiunea potrivită. Sunt rezistente, îți permit să alergi în condițiile tale în compania câinelui tău și oferă controlul pe care este necesar să îl deții asupra patrupedului în astfel de situații.

De asemenea, lesele hands-free dispun de o multitudine de specificații pentru a spori siguranța câinelui pe parcursul reprizelor de alergare, asigurând integritatea acestuia. Atunci când alergăm cu o lesă în mână, ne putem da seama ceva mai ușor dacă lezăm gâtul câinelui.

În orice caz, atunci când alergăm alături de câine și ținem lesa prinsă în jurul taliei noastre, nu simțim atât de bine tensiunea. De aceea, lesele hands-free dispun de toate aceste caracteristici extraordinare. Noi vă recomandăm sincer să ne oferiți o șansă!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top