Dresează-ți câinele pentru a deveni partenerul tău de alergare

Stăpân aleargă alături de câinele său într-un parc

Îți antrenezi câinele pentru un 5K sau un maraton? Sau îți place doar senzația de a-ți pune sângele în mișcare cu o alergare zilnică? Indiferent de ceea ce te motivează, șansele sunt să te simți un pic singur în timpul alergării. Se pare că ai companionul perfect de alergare chiar acasă.

Alergarea cu câinele tău nu este doar o modalitate distractivă de a crea o conexiune cu el, dar este și o modalitate excelentă de a-l pune să facă mișcare. Pentru câinii cu energie mare, alergarea este o modalitate eficientă de a-i obosi în fiecare zi. Mai mult, este mai ușor să rămâi motivat atunci când ai un câine drăguț care contează pe tine să alerge în fiecare zi. Cu toate acestea, înainte de a începe, asigură-te că urmezi sfaturile de mai jos.

Ai rasa potrivită de câine?

În primul rând, trebuie să te asiguri că ai un câine apt fizic pentru a ține pasul cu tine. Deși câinii sunt de toate formele, dimensiunile și temperamentele, unii sunt mai potriviți pentru alergare decât alții. Câinii care sunt ideali pentru a alerga pe distanțe lungi sunt, în general, mai mari, au boturi lungi și au o stare bună de sănătate.

Potrivit American Kennel Club, câinii cu borturi scurte precum Bulldog și Pug nu ar trebui să parcurgă distanțe lungi. În plus, cățelușii sau câinii mai în vârstă ar trebui să evite alergarea. Înainte de a începe orice rutină nouă cu animalul tău de companie, mergi la medicul veterinar pentru o verificare de rutină.

Lucrează la abilitățile de dresaj

Apoi, atât timp cât te-ai asigurat că ai un câine sănătos și pregătit să înceapă o rutină de antrenament, este timpul să îți verifici abilitățile de antrenament. Trebuie să te asiguri că sunt câteva elemente de bază pe care câinele tău le stăpânește, înainte să te bazezi pe ele la o alergare.

Deși ar trebui întotdeauna să-ți pui câinele în lesă fără riscuri, este esențial să te asiguri că deține abilități puternice de a-și aminti și că se simte confortabil în lesă. Poate fi periculos să ai de-a face cu un câine care trage de lesă în timp ce alergi. Pentru mai multe sfaturi de dresaj, accesează mypetchild.com.

Începe cu plimbări lungi

Câinele tău are nevoie să-și dezvolte toleranța și rezistența înainte de a porni la drum. Asigură-te că este confortabil cu plimbările pe distanțe lungi și începe ușor. Câinele tău trebuie să meargă politicos pe lângă tine și cu lesa slabă înainte de a grăbi lucrurile.

Odată ce ai hotărât că poate să meargă în siguranță cu tine, poți începe să alergi. Încearcă să folosești un indiciu când este momentul să începi alergarea. Poți spune “mișcă” sau “aleargă” astfel încât câinele să știe că este timpul să mărească ritmul. Mergi ușor în timpul antrenamentului și lasă spațiu pentru pauzele de mers ușor.

Dezvoltă rezistența câinelui tău

Acum că începi cu o alergare ușoară, ești pe cale să stăpânești alergarea cu tovarășul tău canin. Corpul lui trebuie să fie dezvoltat până la un nivel la care să poată alerga alături de tine ceva timp. Nu te frustra dacă este lent sau dacă are nevoie de pauze dese la început. Gândește-te cum era când ai început să alergi prima dată. Probabil că simțeai nevoia să faci și pauze uneori!

Creșteți durata alergării și scade lent durata pauzelor de mers ușor. Va dura câteva săptămâni, dar câinele tău ar trebui să își construiască cu succes nivelul de rezistență, astfel încât să poată parcurge distanțe lungi.

Începe antrenamentul alături de prietenul tău patruped

Sunteți toți pregătiți să începeți antrenamentul sau pur și simplu să vă bucurați de alergările cu câinele. Atâta timp cât ești prudent în timpul antrenamentului și acorzi atenție indiciilor câinelui tău, poți acorda încredere noului tău prieten de alergare. Prietenului tău blănos îi va plăcea să alerge alături de tine și s-ar putea să descoperi că este ceva la care se pricepe de minune.

Nu uita, câinele trebuie să se încălzească și să se răcorească la fel ca tine. De asemenea, ia în considerare orice condiții meteorologice extreme și asigură-te că ai întotdeauna multă apă la tine. Acum, când știi cum să începi să alergi cu cel mai bun prieten al omului, este timpul să pornești la drum.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top