Câinele meu își face nevoile în cușcă (Recomandări)

Ciobănesc german după ce și-a făcut nevoile chiar în cușca sa

Toți proprietarii de câine trebuie să se ocupe la un moment dat de educarea câinelui astfel încât acesta să nu-și mai facă nevoile în casă. Dar ce e de făcut când câinele tău urinează în cușcă?

Răspunsul depinde de mai mulți factori, inclusiv de vârsta câinelui, rasa și starea generală de sănătate. Iată câteva sfaturi care să te ajute să faci față situației în care câinele își face necesitățile în cușcă.

Ai un câine sau un cățeluș?

Dacă este vorba de un cățeluș sub trei luni, probabil că încă se obișnuiește să fie independent și încă se adaptează la noul său med iu.

Cățelușii așa de mici încă nu au vezica bine dezvoltată și urinează într-un interval de 30 de minute de la administrarea hranei sau a apei. Cățelușul tău poate nu ar vrea să urineze în cușcă, dar pur și simplu nu se poate abține sau nu a aflat că nu trebuie. Aceasta se va regla în timp.

În această etapă este important să rămâi calm și blând cu cățelușul. În loc să îi faci observație că a urinat în cușcă, ai în vedere să-l recompensezi când își face nevoia în locul potrivit.

Puiul tău își va da seama repede că nu-i place să doarmă în propria urină și că îi place să primească o recompensă pentru a ieși afară pentru asta! Ai răbdare și susține-l pe măsură ce crește și se maturizează.

Și, ca întotdeauna, să-i faci cățelului un program consecvent, de obicei funcționează mai bine decât orice.

Iată și alte informații excelente despre educarea unui cățel cu privire la comportamentul în casă și în cușcă:

Cățelul tău este un „adolescent” rebel?

Majoritatea câinilor, ca și oamenii, trec printr-o fază rebelă de „adolescență”. Pentru câini, acest lucru apare de obicei între opt și optsprezece luni, în funcție de rasă. Câinii din rasă de talie mare se maturizează mai târziu, chiar dacă fizic au crescut.

Puii adolescenți vor forța limitele, de aceea este important să rămâi consecvent în pregătirea, programul lor și recompense/consecințe.

Chiar dacă se pare că regresează în pregătirea lor, de obicei doar testează limitele, pentru a vedea ce li se acceptă și ce nu. Uneori, acest lucru se poate manifesta în comportamente precum urinarea în cușcă.

Soluția este să continui să-i dresezi ca atunci când erau mai mici: răsplătește-le comportamentul bun și nu le trece cu vederea comportamentul nedorit. Tu ești liderul haitei, nu ei!

Dar dacă ar fi un ritm lent de dezvoltare?

Potrivit medicilor veterinari, unii câini sunt în mod natural mai inteligenți decât alții, și chiar și în cadrul raselor există diferite variații ale inteligenței în rândul indivizilor.

Câinii care se maturizează mai lent decât alții ar putea deprinde mai greu comportamentul în cușcă, doar pentru că mintea și vezica lor sunt încă în dezvoltare. Un astfel de câine încă și-ar putea face accidental necesitățile fiziologice în cușcă până la împlinirea vârstei de un an.

Pe măsură ce înveți să-ți cunoști câinele, ar trebui să-ți dai seama cât de bine deprinde noi abilități. Dacă învață mai greu, este în regulă. Continuă să lucrezi cu ei și ai răbdare. Vor învăța în cele din urmă.

Câinii vor face tot posibilul să-și mulțumească stăpânii, așa că ai grijă să-i lauzi când merită și să le corectezi comportamentul nedorit cu blândețe, dar ferm.

Uneori, când câinele își face nevoile fiziologice în cușcă, este într-adevăr o problemă de sănătate.

Dacă ai un câine adult care urinează în cușcă, este un motiv de îngrijorare, mai ales dacă știi că nu a avut probleme anterior.

Verifică dacă urina este tulbure sau conține sânge, deoarece acest lucru poate indica o infecție a tractului urinar sau alte probleme. Consultă medicul veterinar și, dacă este posibil, adu cu tine o probă de urină de la câinele tău.

Factorii de mediu pot contribui și ei la comportamentul câinelui. Dacă există modificări în rutina sau mediul câinelui, acest lucru i-ar putea provoca stres, ducând la scăpări accidentale în cușcă.

Verifică dacă există alte simptome sau comportamente neobișnuite la câinele tău și anunță medicul veterinar pentru a-i putea prescrie cel mai bun tratament.

Dresajul este consistent?

Asigură-te că îți aduci contribuția la dresajul câinelui tău în ceea ce privește comportamentul în cușcă. Cușca ar trebui să fie un loc în care acesta se retrage când este obosit, calm și când deja și-a terminatul programul afară sau pe o saltea de cățeluș.

Verifică dacă există o rutină în programul de antrenament pentru a-și satisface nevoile fiziologice afară. Dacă știi că urinează la o oră de la masă, asigură-te că nu este în cușcă în acel moment, pentru a evita deprinderea comportamentelor nedorite.

De asemenea, asigură-te că mărimea cuștii este potrivită pentru câinele tău. Un câine ar trebui să aibă spațiu care să-i permită să se ridice și să se poată întoarce. Dacă are prea mult spațiu, ar putea să nu-și dea seama că își murdărește așternutul, din moment ce „patul” ar fi capătul opus al cuștii.

Dacă ai un cățel mic și o cușcă mare, va trebui să blochezi o parte a cuștii, astfel încât să aibă doar spațiul de care are nevoie.

Iată un alt tutorial excelent cu privire la pregătirea pentru a-și satisface nevoile fiziologice, în general:

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top