Dresarea câinelui cu un ham anti-sărit: câteva sfaturi

Acest câine poartă un ham împotriva săriturilor

Toată lumea apreciază un câine prietenos. Când atitudinea prietenoasă se manifestă prin sărituri constante ale câinelui asupra oamenilor, dorința acestuia de a se împrieteni în acest fel devine rapid deranjantă. Din fericire, câinii pot renunța la acest obicei prin dresajul cu un ham anti-sărituri.

De ce sare câinele meu?

Înainte de a vă face cunoștință cu lumea hamurilor anti-sărit, este important să înțelegi, în primul rând, de ce sare câinele tău. La prima vedere, răspunsul ar fi că acesta este un mod prin care te salută. Dezvoltând puțin răspunsul, un câine care sare încearcă să-ți adulmece fața, așa cum ar proceda în cazul unor câini necunoscuți.

Un câine poate sări și ca să-ți atragă atenția. Nu ar trebui să te surprindă prea mult; la urma urmei, la ce bun să te salute dacă ești atent la ceea ce fac ei? Deși acest comportament poate fi de-a dreptul adorabil în cazul unui cățeluș sau un câine toy, poate fi absolut problematic dacă ai un câine de talie medie spre mare.

Pentru a înlătura acest comportament, poți folosi câteva tehnici de dresaj elementar cum ar fi ignorarea câinelui până se liniștește și toate cele patru labe sunt pe podea. Deși aceste tehnici pot funcționa în interiorul casei tale, câinele tău poate face abstracție de manierele sale afară, unde nu poate face față emoției la întâlnirea cu oameni noi. Aici intervine puterea hamului anti-sărituri.

Ce este un ham anti-sărit?

Un ham anti-sărit este un dispozitiv ajustabil care se înfășoară în jurul corpului unui câine. Spre deosebire de lesă care de obicei se pune în jurul gâtului unui câine, un ham anti-sărit va înconjura trunchiul unui câine, chiar deasupra membrelor anterioare. Hamul va avea un spațiu deasupra cercului pentru a atașa lesa.

Ceea ce îl face un ham anti-sărit este partea sa din spate. Acesta se înfășoară în jurul părții superioare a membrelor posterioare ale câinelui și se conectează la capătul frontal de-a lungul spatelui și trunchiului său. Înfășurarea picioarelor reduce capacitatea câinelui de a-și flexa picioarele din spate, ceea ce îi inhibă foarte mult capacitatea de a sări.

Trebuie menționat că, deși amicul tău nu va putea sări, abilitatea de merge nu va fi afectată. Proprietățile restrictive ale hamului îi permit câinelui să aibă suficientă mobilitate pe picioarele din spate pentru a se deplasa pe sol. Picioarele din față sunt complet lipsite de protecția hamului, așa că nu trebuie să-ți faci griji că va fi nevoie să tragi de el pentru o plimbare de dimineață.

Care ham anti-sărit este potrivit pentru câinele meu?

Pe piață există o gamă largă de hamuri anti-sărit. Sunt atât de multe, încât îți poate fi greu să-ți dai seama care ar fi potrivită, dacă nu ai cumpărat niciodată. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie prea greu să alegi.

Spre exemplu, principalul lucru la care va trebui să fii atent este gama de dimensiuni a hamului. Majoritatea hamurilor au destul de multe niveluri de reglare astfel încât să fie potrivite pentru câini de diverse dimensiuni, dar nu presupune orbește că „o singură dimensiune se potrivește tuturor”. În cazul în care câinele tău este prea mic sau mare pentru ham, nici nu te gândi să iei un astfel de dispozitiv pentru el.

Poți să cauți și hamuri care sunt o combinație între anti-tragere și anti-sărit. Acest tip de ham te va ajuta să-ți dresezi câinele să meargă pe unde vrei și în același timp îi va diminua tendința de a sări. Combinația aceasta de ham este utilă mai ales dacă ești o persoană scundă și trebuie să ții în frâu un animal mare, prietenos.

Reține – Această lesă este un instrument pentru dresaj!

Un ham anti-sărit este un dispozitiv care te va ajuta să-ți dresezi câinele și în afara casei. De aceea, ar trebui să fii recunoscător pentru că poartă o astfel de extensie, lăudându-l și oferindu-i recompensa ocazională atunci când nu încearcă să testeze capacitățile restrictive ale hamului. Procedând astfel, va fi mult mai ascultător în general, să nu mai spunem că și tu vei fi mai dornic să-l scoți la o plimbare lungă și plăcută.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top