Acest câine poartă un ham cu căpăstru Halti

Hamurile cu căpăstru pentru câini Halti – caracteristici surprinzătoare!

Lesa. Este considerată de mulți câini capătul răbdării acestora câini și nu este tocmai instrumentul preferat din arsenalul unui stăpân – mai ales în timpul dresajului. În ultimii ani, hamurile cu căpăstru produse de Halti au devenit ca o alternativă superioară pentru lesele tradiționale.

Ce sunt hamurile cu căpăstru Halti?

Hamurile cu căpăstru Halti
 

Ham cu căpăstru HaltiHamurile Halti au fost special concepute pentru a împiedica patrupezii să tragă din lesă. Creat la sfârșitul anilor ’70, hamul este similar cu un ham folosit pentru cai. Presiunea este distribuită nu doar în jurul gâtului (precum în cazul unei zgărzi tradiționale), ci și pe trunchiul câinelui și spre picioarele din spate. De asemenea, căpăstrul se va înfășura în jurul botului câinelui, dacă este cazul.

Funcționalitatea principală din spatele unui ham Halti este că acesta permite stăpânilor să-și exercite controlul asupra câinilor într-o manieră blând. Hamul Halti poate fi extrem de folositor pentru stăpânii mai mici de statură ce dețin câini de talie mare sau foarte mare deoarece, prin prima dimensiunii lor, acești câini se vor considera în sinea lor câini alfa pe parcursul ședințelor de dresaj.

Hamurile Halti sunt construite pentru a oferi stăpânului control, ghidând câinele cu lesa atașată în zona umerilor și a pieptului, nu în zona gâtului, precum în cazul unei zgărzi clasice. Acest tip de ham nu pune niciun fel de presiune pe corpul câinelui. Mai mult, hamul Halti forțează inconștient câinele să renunțe la orice fel de mișcări ce l-ar putea face să tragă din lesă pe parcursul plimbării sau al dresajului.

Hamurile Halti sunt durabile și foarte sigure. Modul în care acestea se înfășoară pe corpul câinelui elimină mult mai mult din riscul ca patrupedul să fugă din lesă și să alerge necontrolat către străini sau alte animale. Chiar dacă hamul Halti este asociat adesea cu rasele de talie mare, acesta face o treabă excelentă și pentru câinii ce aparțin raselor de talie medie sau mică.


Verifică preț ham cu căpăstru Halti aici!

Dresează-ți câinele folosind un ham cu căpăstru Halti

La început, câinelui tău s-ar putea să-i displacă hamul cu căpăstru Halti. Însă trebuie să lucrați intens cu acesta pentru a-l obișnui cu hamul, mai ales dacă doriți să folosiți și căpăstrul pe parcursul ședințelor de dresaj. Însă acest aspect poate fi ușor de depășit printr-o atitudine pozitivă și antrenamente de dresaj corespunzătoare.

În acest videoclip veți descoperi care este modul corect de utilizare al unui ham Halti și cât de util poate fi acest ham pe parcursul unei sesiuni dresaj:

Ești gata să cumperi un ham cu căpăstru Halti? Ține minte aceste aspecte

Hamul Halti poate fi un instrument excelent pentru a vă asigură că voi plimbați câinele și nu invers. Însă hamul poate fi și inamicul vostru dacă nu veți ține cont de anumite aspecte înainte și după ce îl achiziționați.

În primul rând, asigurați-vă că ați ales un ham Halti de dimensiunea potrivită pentru talia câinelui vostru. Deși sună poate stupid, dar, dacă nu veți alege un ham Halti care să corespundă dimensiunilor câinelui, vostru v-ați putea accidenta amicul patruped. Din acest motiv, este bine să măsurați dimensiunile câinelui înainte de a achiziționa hamul Halti.

După ce ați cumpărat hamul, fiți răbdători și sârguincioși în utilizarea acestuia. Asta mai ales dacă patrupedul este reticent la primele ședințe de dresaj alături de hamul Halti. Dacă acesta se plânge, iar voi, stăpânii, cedați chiar și o singură dată, gândiți-vă că, pentru câine, faptul că a scăpat de ham reprezinte o victorie și că va face orice îi stă în puteri pentru a obține din nou acea victorie.

Dacă folosiți un ham cu căpăstru, asigurați-vă că l-ați strâns îndeajuns pentru a fi, concomitent, sigur, dar confortabil pentru câine. Este important deoarece cățelul va începe să dea cu lăbuța, dar nu se va simți foarte inconfortabil. Din nou, dacă strângeți cât trebuie căpăstrul și rezistați în fața tentației de a-l scoate, vă veți bucura împreună de victorie.

De asemenea, este excelent ca animalul să poarte hamul pe piept ori de câte ori sunteți acasă, în curte sau chiar și în interior. Astfel, câinele se va obișnui mult mai ușor cu noul său ham Halti, iar ședințele de dresaj vor deveni mult mai simplu de susținut.

Este câinele tău – alege ce e mai bine pentru el!

Personalitatea câinelui vă va spune dacă un ham Halti este potrivit pentru acesta și nimeni nu cunoaște mai bine personalitatea câinelui decât stăpânul său! Dacă sunteți de părere că patrupedului i-ar fi greu să fie dresat folosind un astfel de ham, s-ar putea să vă orientați către un alt accesoriu.

Dar, în cazul în care câinele vostru se poate obișnui cu acest accesoriu după câteva ședințe de dresaj, vă veți bucura pentru că ați hamul cu căpăstru Halti!


Verifică preț ham cu căpăstru Halti aici!

Scroll to Top