Îi pot oferi câinelui meu Gatorade?

Acest Labrador primește Gatorade de la stăpânul său pentru a-și potoli setea

De aproximativ o jumătate de secol, Gatorade este o metodă eficientă pentru oamenii care au nevoie să-și refacă și reîmprospăteze stocul de lichide după un antrenament intens sau o boală neplăcută. Există un grup de proprietari de câini care apelează la băutura sportivă pentru a-și ajuta câinele să lupte împotriva anumitor boli, cum ar fi diareea. Dar este sigur?

Problema deshidratării la câini

Motivul principal pentru care proprietarii de câini apelează la Gatorade pentru a-și ajuta câinele este pentru că poate preveni deshidratarea. Este o problemă canină comună, dar potențial periculoasă, provocată de un aport insuficient sau de înlocuirea lichidelor pierdute precum apa. Deși câinele tău nu transpiră, există câteva modalități prin care îți poți da seama dacă este deshidratat, în special dacă observi posibile simptome precum diaree, vărsături sau letargie.

Logica ce stă la baza administrării de Gatorade câinelui tău

Pentru unii proprietari de câini, Gatorade este o opțiune atractivă pentru rehidratarea câinelui. La urma urmei, băutura este formulată pentru recuperarea electroliților care ajută la funcționarea adecvată a organismului, iar o pierdere de electroliți poate duce la deshidratarea câinelui. Aceasta explică utilitatea administrării de Gatorade câinelui: Dacă este un lichid care ajută la menținerea echilibrului organismului uman, nu ar trebui să facă același lucru pentru companionii noștri?

Dacă te-ai gândit să urmezi această cale, vei fi fericit să afli că răspunsul la această întrebare este da. Totuși, nu turna automat un recipient întreg de băutură în bolul câinelui tău. Există un avertisment de administrare a acestei băuturi.

De ce motivul pentru care câinii beau Gatorade este diferit de motivul pentru care îl bem noi

Funcțional vorbind, Gatorade va acționa asupra câinelui tău în același mod în care acționează asupra ta.  Îi va restabili electroliții și îl va menține hidratat și, de asemenea, îl va face să se simtă mai bine dacă suferă de o problemă precum diareea. Faptul că i se va părea gustos este un bonus.

Cu toate acestea, Gatorade este o băutură care are destul de mult zahăr și sodiu. Deoarece câinii noștri sunt mai mici decât noi, trebuie să țineți cont de faptul că și organele lor sunt mai mici. Ei nu pot prelucra acești aditivi la fel de repede ca noi, ceea ce ar cauza în cele din urmă probleme, dacă nu este administrat cu măsură.

Din această cauză, este înțelept să-i oferi câinelui Gatorade doar foarte rar. Gândește-te că sunt aceleași principii directoare ca cele pe care le-ai fi stabilit pentru propriul copil. Te străduiești să te asiguri că nu se complace într-un exces de dulciuri, deci de ce nu ai face același lucru pentru amicul tău patruped?

Pași în administrarea de Gatorade câinelui tău – Inclusiv evitarea administrării de Gatorade

Cea mai bună alegere legată de administrarea de Gatorade câinelui tău este să-l diluezi cu apă. În mod ideal, este nevoie de un amestec de 50/50 din băutura sport și băutura obișnuită. Dacă dorești ca puiul tău să ingereze Gatorade într-o măsură mai lentă, poți îngheța amestecul diluat în cuburi de gheață și să-l determini să “depună efort” pentru acest deliciu

Ar fi bine de amintit și că Gatorade nu este singura băutură sportivă din comerț și că orice băutură pe bază de electroliți poate fi un ajutor eficient în problemele de deshidratare canină. Unele dintre aceste băuturi, cum ar fi Smart Water, prezintă o infuzie de electroliți și aromă ușoară, fără zahăr, spre deosebire de Gatorade. Alte băuturi, cum ar fi Pedialyte, sunt special formulate pentru organismul copiilor, ceva ce câinele tău ar suporta mai ușor.

Nu ignora deshidratarea

Deshidratarea poate fi o afecțiune canină obișnuită, dar asta nu înseamnă că trebuie să o lași nesupravegheată. Dacă rămâne netratată, ar putea duce la unele boli îngrozitoare, cum ar fi șocul. Din fericire, este ceva ce poți combate destul de ușor.

Dacă alegi să combați boala cu Gatorade sau o altă substanță similară, ai în vedere să abordezi situația cu spirit de moderație.  Procedând astfel, sănătatea câinelui tău va avea de câștigat pe termen lung. Și mereu ar trebui să încerci să investești timp pentru a-i asigura câinelui tău o viață lungă și sănătoasă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top