Uleiul de nucă de cocos pentru câini: 9 beneficii uimitoare pentru sănătatea câinelui tău

Uleiul de cocos este un aliment excelent și pentru câini

Dacă ești la curent cu ultimele tendințe în materie de sănătate, probabil că știi beneficiile uleiului de nucă de cocos asupra sănătății, atunci când este adăugat alimentelor, dar și pe pielea sau pe părul tău.

Astfel, rafturile magazinelor de produse alimentare de sănătate din întreaga țară sunt încărcate cu ulei nerafinat de nucă de cocos.

Deoarece proprietarii de animale de companie au observat beneficiile uleiul de nucă de cocos asupra sănătății, pentru că l-au utilizat chiar ei, vor dori să-l includă în viața câinelui lor.

Desigur, orice stăpân iubitor ar face tot posibilul pentru a se asigura că patrupedul său este fericit și sănătos.

Există o serie de utilizări ale uleiului de nucă de cocos pentru câini, cu multiple beneficii. Iată 9 dintre acestea:

Piele sănătoasă

Uleiul de nucă de cocos este util pentru o varietate de afecțiuni ale pielii cum ar fi pete roșii, piele uscată, eczeme, candida și infecții din cauza unor ciuperci, înțepături sau mușcături. Dacă dorești să-l aplici pentru a trata afecțiuni ale pielii, cum ar fi mâncărimea la urechi sau labe, trebuie să ungi cu o cantitate mică zona afectată, de mai multe ori pe zi.

Mai mult, câinilor le-ar plăcea să primească un tratament spa cu ulei de nucă de cocos de la stăpânul lor iubitor.

Uleiul de nucă de cocos începe, de regulă, să se înmoaie sau să se lichefieze în jurul valorii de 25º C așa că, dacă este puțin prea gros, freacă-ți mâinile una de alta și se va topi imediat, rezultând un ulei foarte bun pentru tratamentul pielii iritate a câinelui.

Blană sănătoasă

Un alt beneficiu al uleiului de nucă de cocos este că acesta oferă blănii câinelui tău un aspect elegant și lucios. Cu toate acestea, consultă întotdeauna medicul veterinar dacă dorești să adaugi ulei de nucă de cocos în alimentația câinelui pentru sănătatea blănii acestuia.

Tratarea rănilor mici și a tăieturilor

Deoarece uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene naturale, antivirale și anti-fungice este recomandat pentru tratarea rănilor mici, superficiale, la câini. În cazul în care câinele începe să-l lingă, nu-ți face griji! Ingerarea uleiului de nucă de cocos nu prezintă niciun fel de pericol. Acesta poate chiar să îmbunătățească mirosul respirației câinelui tău!

Mai mult, îți poți îmbrăca patrupedul într-un pulover pentru câini pentru a observa că pielea animalului va absorbi uleiul de nucă de cocos în totalitate în aproximativ cinci minute.

Hrănirea unui creier îmbătrânit

Niciun stăpân de câini nu vrea să fie martorul declinului capacității cognitive a câinelui lor. Astfel, un alt beneficiu al uleiului de nucă de cocos este tratarea creierului îmbătrânit al câinilor deoarece se consideră că acest produs ar evita apariția demenței la oameni.

Mirosul de câine

Pe lângă faptul că uleiul de cocos împrospătează respirația câinelui, acest super-aliment poate îmbunătăți chiar mirosul general al acestuia.

Practic, uleiul de cocos acționează ca apă de gură și un deodorant deopotrivă!

Dacă dorești să lupți împotriva unor mirosuri neplăcute produse de câinele tău, ar trebui să adăugi cantități mici de ulei de nucă de cocos în dieta patrupedului. Când vine vorba de igiena orală, este recomandat să oferi o linguriță unui cățel de 4,5 kg sau o lingură unui un câine de 14 kilograme.

Pierderea în greutate

Uleiul de nucă de cocos este, de asemenea, susține pierderea în greutate. Așadar, în cazul în care câinele este puțin mai dolofan, adăugarea uleiului de nucă de cocos în dietă poate să-i echilibreze destul de repede greutatea.

Desigur, trebuie să consulți și medicul veterinar pentru un plan alimentar adaptat câinelui tău, fără să neglijați exercițiile fizice.

Tratarea diabetului

Deoarece uleiul de nucă de cocos poate regla și echilibra insulina, includerea sa în dieta câinelui poate trata diabetul. În orice caz, consultă medicul veterinar înainte de a oferi câinelui diabetic ulei de cocos.

Îmbunătățirea sistemului imunitar

Două dintre ingredientele unice ale uleiului de nucă de cocos sunt acidul lauric și acidul caprilic. Acestea combat infecțiile aparatului reproducător cât și alte bacterii.

Astfel, uleiul de cocos este aprecia drept un excelent stimulent imunitar. Datorită proprietăților sale antivirale, uleiul de nucă de cocos este benefic pentru sănătatea generală a câinelui.

Susține procesul de digestie

Uleiul de nucă de cocos ajută organismul canin să absoarbă mai ușor nutrienții, ceea ce duce la un metabolism mai bun. De asemenea, este util pentru colită și sindromul de colon iritat.

De unde puteți cumpăra ulei de cocos pentru câini?

Accesați acest link pentru a achiziționa ulei de cocos la cel mai bun preț pentru câinele vostru!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top