Pot să-i dau câinelui meu ulei de pește? Cum să-i dai câinelui tău ulei de pește în siguranță!

Unul dintre cele mai populare suplimente pentru oameni este uleiul de pește. Îl vei vedea scos în evidență pe etichetele suplimentelor alături de DHA și EPA, acizi omega-3 grași, două din componentele lui. 

Dar de ce? Este așa sănătos? Și, dacă da, pot să îi dau câinelui meu?

Ca multe alte vitamine și suplimente, înainte să-i dai câinelui tău suplimente ar fi mai bine să întrebi veterinarul, mai ales dacă mănâncă bine diete balansate și are o sănătate generală bună.

Totuși, veterinarii spun că un ulei de pește bun aduce beneficii, un plus de energie și este bun pentru sănătatea generală. 

De fapt, suplimentele de ulei de pește sunt printre cele mai recomandate de veterinari, chiar și pentru câinii sănătoși.

Dar, aşa cum e bine să faci de fiecare dată când vine vorba de un supliment, este important să te informezi și să-ți răspunzi la întrebarea: „Este bun uleiul de peste pentru câinele meu?”

 E posibil ca nu toți câinii să-l tolereze, aşa ca e bine să fii informat înainte să iei această decizie.

Ce este uleiul de pește? Care sunt beneficiile lui?

Uleiul de pește este foarte important pentru sănătatea câinelui

Uleiul de pește provine din pește sau din suplimente. Având în vedere că majoritatea câinilor nu mănâncă pește în mod normal, veterinarul tău ar putea recomanda un supliment pe baza de ulei de pește.

Uleiul natural conține DHA și EPA, care sunt acizi grași omega-3. Ei furnizează o gamă largă de beneficii pentru sănătate, dar sunt rar găsiți în bobițele pentru câini.  Așadar, cel mai ușor poate fi găsit în pește sau în suplimente.

Câteva dintre beneficiile uleiului de pește sunt:

Scăderea în greutate: Cei care încearcă să slăbească pot lua ulei de pește pentru a-i ajuta la arderea grăsimilor și la întărirea mușchilor. Uleiul mai poate furniza corpului energie pentru exerciții mai intense.

Buna funcționare a rinichilor: Uleiul de pește poate îmbunătăți funcționarea rinichilor și poate fi recomandat celor care au probleme cu rinichii sau boli ale rinichilor.

Buna funcționare a inimii și a sângelui în corp: Uleiul de pește este cel mai folosit pentru a trata afecțiuni ale inimii, cum ar fi tensiune mare și colesterol. Poate ajuta și la alte boli ale inimii sau infarct.

Buna funcționare a creierului: Uleiul de pește poate balansa starea de spirit a celor care suferă de depresie, anxietate, sindromul hiperkinetic și autism.

Sistemul imunitar: Uleiul de pește îi poate dau un boost sistemului imunitar pentru a da putere pacienților care suferă de cancer, celor care se lupta cu boli auto-imune și tine la distanță infecțiile.

Sănătatea pielii: Uleiul de pește poate vindeca afecțiuni ale pielii ca psoriazisul, eczema sau scalpul uscat datorită proprietăților sale.

Îi pot da câinelui meu ulei de pește? Cum îi ajuta pe câini?

Acum că știi câteva dintre beneficiile generale ale uleiului, cum ajuta el de fapt câinii? Urmărește videoclipul de mai jos și află mai multe:

Uleiul de pește este, de obicei, foarte sigur pentru câini și veterinarii îl recomandă foarte mult. Asta nu înseamnă că fiecare câine are nevoie de el. Doar veterinarul tău poate spune asta cu certitudine și doar după ce cunoaște tot istoricul medical al câinelui și nevoile lui curente.

Câinii nu au același organism ca și oamenii, deci să vorbim un pic despre cum uleiul de peste ajuta câinii în mod specific:

Sănătatea articulațiilor: Uleiul de pește are un mod uimitor de întărire și lubrifiere a articulațiilor câinilor pentru creșterea mobilității și scăderea durerii. Câinii de rasă care sunt predispuși la probleme ale articulațiilor pot beneficia în special de suplimentele de ulei de pește.

Piele și blana: Uleiul de pește are proprietăți calmante care pot ajuta la regenerarea celulelor pielii sănătoase și pot furniza uleiuri esențiale pielii și foliculilor de păr. îți va lăsa câinele cu o piele mai sănătoasă și cu o blană mai lucioasă.

Apetit: Uleiul de pește poate creste apetitul câinilor, sau îl poți adaugă în mâncare pentru o aromă mai interesantă.

Boost Imunitate. Sistemul imunitar al câinelui dvs. poate obține un boost de la uleiul de pește. El va fi mai protejat împotriva infecțiilor și a bolilor autoimune.

Nivelul de energie. Uleiul de pește poate crește energia câinelui pentru a-l face mai activ, ceea ce duce la scăderea în greutate și la o stare de sănătate mai bună.

Sănătatea inimii. În plus față de echilibrarea funcțiilor inimii și sângelui câinelui, uleiul de pește poate duce la scăderea în greutate, scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului și multe altele.

Cât ulei de pește ar trebui să-i dau câinelui meu?

Cât de mult ulei de pește ar trebui să-i dau câinelui meu? Asta e o întrebare care îi tulbură pe proprietarii câinilor atunci când hotărăsc echilibrul între ce e sănătos și periculos pentru el. O doza sănătoasă de ulei de pește pentru un câine depinde de sănătatea câinelui și de problemele specifice de sănătate cu care se confruntă.

Pentru ca un câine sănătos să își mențină procesele sănătoase ale corpului, puteți folosi regula “x20”. În primul rând, multiplicați greutatea câinelui cu 20. Deci, un câinie de 30 de kilograme ar fi de 600. Prin urmare, 600 mg de EPA reprezintă doza zilnică pentru un câine de 30 de kilograme.

Ar trebui să vă asigurați că suplimentul conține Omega-3, deoarece conține atât EPA, cât și DHA. Dar căutați doza EPA pentru a vă asigura că se potrivește cu cantitatea necesară pentru câinele dumneavoastră. DHA este de obicei destul de apropiat de, dar mai mic decât, suma EPA.

Pentru câini cu nevoi dietetice specifice sau cu probleme de sănătate, consultă medicul veterinar pentru doza corectă.

Pot câinii lua capsule de ulei de pește uman?

Capsulele pentru uleiul de pește pentru oameni sunt de obicei sigure pentru câini, dar doza corectă este esențială. 

Nu există mare diferență în cele două suplimente, în afară de dozele lor. Consultă întotdeauna medicul veterinar înainte de a-i da capsule de ulei de pește fabricat pentru consum uman. 

Du-i o sticlă sau ambalajul original, astfel încât să poată determina dacă este ok pentru câinele tău.

Există efecte secundare asociate cu uleiul de pește?

Deși uleiul de pește este de obicei un supliment sigur și eficient pentru câini, acesta poate avea unele efecte secundare. Unele dintre efectele secundare comune ale uleiului de pește pentru câini includ:

Trombocite modificate. Uleiul de pește poate modifica funcțiile trombocitelor care ajută la formarea cheagurilor de sânge în cazul pierderii de sânge.

Răspunsul inflamator. Deoarece uleiul de pește are proprietăți antiinflamatorii, acesta poate interfera cu procesele care necesită un răspuns inflamator, cum ar fi combaterea alergiilor și vindecarea rănilor.

Tulburări gastrointestinale. Unii câini pot prezenta vărsături, diaree sau dureri abdominale dacă corpul lor nu poate digera corect uleiul de pește.

Piele descuamată și blană uleioasă. La câini, uleiul de pește poate crea o supraproducție de uleiuri în organism, provocând o piele inflamată și o blană uleioasă.

Concluzie

Ca în cazul oricărui supliment pentru câinele tău., uleiul de pește este unul care trebuie luat în considerare cu atenție. Acesta poate oferi o gamă largă de beneficii pentru sănătatea el, de la funcțiile sistemului imunitar la funcțiile creierului. Cu toate acestea, în cazul în care câinele tău primește o mulțime de DHA și EPA din dieta sa, un supliment de ulei de pește îl poate afecta.

Discută cu medicul veterinar pentru a determina dacă trebuie să îi dai ulei de pește pentru câini și să găsești un ulei de pește bun. Vă va spune cât să-i dați și dacă este sau nu sigur pentru câinele tău.

Scroll to Top