Câinele meu a murit – Cum să treci peste o despărțire grea

Stăpân luându-și rămas bun de la câinele său atingându-l pe frunte
Atunci când ne luăm un câine trebuie să ne gândim și că va veni o zi în care acesta nu va mai fi printre noi. Cu toate acestea, doar gândul că soarta ne-ar putea răpi prietenul patruped la un moment dat, ne face să simțim un gol în stomac. Deși despărțirea este dificilă, există modalități prin care vor putea trece peste mai ușor.

Este normal să plângi, după câinele tău! Descarcă-te!

Stăpâni alături de câine pentru ultimele clipe petrecute împreună
Dacă nu ai mai pierdut alt câine, vei fi surprins cât de grea de perceput este trecerea în neființă a acestuia. La urma urmei, mulți dintre noi s-ar gândi că acesta este doar un animal de companie și nu, de exemplu, o rudă apropiată. Însă trebuie să fiți conștienți că impactul va fi mult mai puternic decât vă puteți imagina. Acest impact asupra stăpânului se poate manifesta emoțional și comportamental. Din punct de vedere emoțional, veți nega pierderea câinelui, veți simți furie, depresie sau vinovăție. S-ar putea să petreceți mult timp gândindu-vă la ultimele ore sau zile petrecute alături de câinele vostru. Din punct de vedere comportamental, vă va fi foarte dificil să vă dezlipiți de obiectele patrupedului, punându-le prin casă la loc de cinste. De asemenea, vă veți menține același program și aceeași rutină a unei zile precum ce a zilelor petrecute alături de câine. Îndepărtarea de familie și prieteni este un alt de comportament pe care îl adoptă mulți stăpâni ce și-au pierdut câinele în mâinile sorții. Oricare din comportamentele și trăirile enumerate mai sus sunt perfect normale. Câinele nu a fost doar un animal de companie, ci un membru al familiei ce a lăsat în urmă multă dragoste și bucurii sub acoperișul casei voastre. Tristețea generată de pierderea camaradului nostru este justificată și nu este cazul să vă ascundeți emoțiile, trăirile și mâhnirea provocate de „un câine”. Nu vom știm cât timp tristețea se va abate asupra noastră. Descărcați-vă prin orice mijloace. Încercarea de a înăbuși aceste sentimente sumbre doar ne va îngreuna trecerea peste acest moment dificil din viața stăpânilor de animale. Nu vă fie teamă să apelați la ajutor specializat dacă nu puteți depăși acest impas de unul singur.

Cum poți trece peste moartea câinelui

Unul dintre pașii principali ce vă vor conduce mai departe de pierderea amicului patruped este modul în care veți avea grijă de trupul neînsuflețit al acestuia. În unele cazuri, anumitor stăpâni le va fi mai ușor să lase câinele trecut în neființă în grija cabinetului veterinar unde s-a produs decesul. Dacă alegeți această modalitate, trebuie să aflați dacă acel cabinet veterinar percepe sau nu o anumită taxă pentru acest serviciu. Alți stăpâni aleg să achiziționeze un alt câine. Acest lucru aduce multe bucurii stăpânului, dar trebuie să fiți siguri că ați trecut complet peste pierderea vechiului câinele. Dacă nu ați reușit să depășiți acel moment tragic, relația cu noul câine va fi afectată în multe moduri. Veți compara constant noul câine cu cel vechi sau chiar vă puteți supăra fără motiv pe noul câine din cauza personalității diferite față de cea a vechiului amic. Noul cățeluș nu merită această atitudine ostilă așă că, în urma despărțirii de vechiul câine, trebuie să fiți sigur că sunteți gata să-i oferiți noului membru al familiei dragostea și atenția de care acesta are nevoie.

Prețuiește amintirea câinelui tău vechi

Deși câinele nu se mai află printre noi, el a lăsat în urmă o moștenire ce va fi veșnic prețuită. Amintirile alături de prietenul vostru vor sălășlui veșnic în sufletul membrilor familiei, chiar și după ce tristețea a fost alungată. Iar acesta este un lucru bun deoarece, odată ce tristețea dispare, vor rămâne doar amintirile plăcute alături de câinele dumneavoastră!
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top