Ce-i pot administra câinelui meu pentru durere? (Recunoașteți medicamentele sigure)

Ciobănesc german acuză anumite dureri

Ca proprietar de câine, există puține lucruri care vă fac să vă simți mai neajutorat decât atunci când vă vedeți prietenul patruped suferind. Evident că doriți să-l ajutați să se simtă mai bine, dar este posibil să nu știți cum să faceți acest lucru. Există ceva – orice – ce îi puteți da?

Cum să recunoașteți durerea înainte de a deveni copleșitoare

Cu toți ne-am dorit ca câinii noștri să poată vorbi din când în când. Motivul acestei dorințe nu decurge din nevoia de a dezbate jocul de baseball de aseară sau de a discuta despre vreme, deși ar fi ceva grozav. Mai degrabă, provine din speranța că ar putea transmite ceea ce simt – mai ales atunci când se simt rău.

Evident, orice tip de comunicare verbală pe care o vom avea cu câinele nostru va fi unilaterală. Totuși, există o mulțime de modalități prin care câinele dvs. vă poate transmite că îl deranjează ceva. Mai important, unele dintre aceste semne vor începe să se manifeste înainte ca durerea să ajungă la niveluri îngrozitoare.

Unele dintre semnele la care ar trebui să fiți atent sunt: geamătul, lingerea obsesivă într-o anumită zonă, șchiopătatul, neliniștea, agresivitatea neobișnuită, lipsa poftei de mâncare și incapacitatea de a dormi. Nu toți câinii vor manifesta aceleași semne de disconfort; cu toate acestea, șansele sunt bune ca aceștia să prezinte unul dintre aceste simptome.

Cum ar trebui să reacționați la aceste semne când le vedeți?

În cazul în care câinele dvs. prezintă semne de durere, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să rămâneți calm. Dacă intrați în panică sau sunteți agitat din cauza problemelor pe care le-ar putea avea câinele dvs., acesta s-ar putea stresa, la rândul lui. Acest lucru doar îi va agrava durerea pe care o resimte.

De asemenea, va trebui să programați un consult la veterinar cât mai repede posibil. Medicul veterinar va putea efectua un control amănunțit al câinelui dvs. pentru a determina cauza durerii, indiferent dacă este o entorsă urâtă sau ceva semnificativ mai nefast. Acesta va putea să elaboreze un plan de recuperare pentru câinele dvs.

Câinii și aspirina: Când este benefică și când este nocivă

Poate cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru câinele dvs. în caz de accidentare este reținerea de la a-i administra ceva ce nu ar trebui să-i administrați niciodată – aspirina.

Sub nicio formă nu administrați câinelui aspirină, aspirină pentru copii sau acetaminofen (Tylenol) acasă. Făcând asta, l-ați putea îmbolnăvi sau chiar mai rău.

Aceasta are directă legătură cu dozajul. În timp ce o doză mică de aspirină poate fi benefică pentru câinele dvs., oferindu-i o aspirină întreagă ar însemna mai mult sau mai puțin supradozarea lui în adevăratul sens al cuvântului.

În timp ce aspirina declanșează enzime care blochează în mod natural hormonii care provoacă inflamații și durere, aceiași hormoni care sunt blocați mențin regulată mucoasa tractului gastrointestinal. În caz de supradoză, tractul gastrointestinal este compromis complet, ceea ce ar putea cauza probleme grave de sănătate, inclusiv moartea.

Acestea fiind spuse, o doză mică de aspirină poate fi un calmant eficient pentru câinele dvs., atâta timp cât îi este administrat în baza rețetei prescrise de medicul veterinar. Lăsați întotdeauna medicul veterinar să ia această decizie și nu încercați să fiți deștepți și să împărțiți o aspirină în bucăți mici pentru a administra-o câinelui.

Analgezice special concepute pentru câini

Există mai multe analgezice aprobate de FDA pe care le puteți administra câinelui dvs. dacă are dureri. Aceste medicamente sunt clasificate drept antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), aceeași clasificare desemnată pentru aspirină. Marea diferență este că aceste calmante sunt special concepute pentru corpul unui câine.

Fără îndoială, printre cele mai recunoscute nume de pe piață se numără Rimadyl și Previcox, deși există mai multe nume generice de medicamente aprobate din care puteți alege. Aceste medicamente sunt administrate oral sau injectabil. Acestea au o eficiență dovedită în controlul durerii și reducerii inflamației din oase, mușchi și țesuturi.

De obicei sunt sigure pentru câini și au foarte puține reacții adverse. Acestea fiind spuse, au existat cazuri neobișnuite de probleme hepatice, digestive sau renale apărute în urma utilizării analgezicelor. Medicul veterinar va putea colabora cu dvs. pentru a vă asigura că astfel de probleme potențiale sunt înăbușite în fașă înainte de a scăpa de sub control.

Există, de asemenea, câteva medicamente puternice pe care le puteți administra câinelui dvs. dacă suferă de dureri mai intense, specifice. Acestea nu vor eradica neapărat cauza durerii. Mai degrabă, vor face ca durerea să fie mai ușor de suportat.

De exemplu, Amantadine poate fi prescris pentru câinii care suferă de boală de disc, artrită și cancer. Este același medicament care se folosește pentru a trata boala Parkinson la oameni. Efectele secundare asociate cu acest analgezic includ agitație și diaree.

Un al doilea medicament puternic, Gabapentin, utilizat în tratamentul durerii neuropate periferice la câini, precum și la oameni. Nu este neobișnuit ca medicii veterinari să prescrie acest medicament special pentru a fi utilizate în combinație cu alte medicamente prescrise. Câinele dvs. poate dormi excesiv la începerea tratamentului cu acest medicament, dar acest efect va trece în cele din urmă.

Tramadolul este un opioid ușor pe care medicul veterinar îl poate prescrie unui câine în vârstă care se luptă continuu cu disconfortul. Efectele secundare ale acestui medicament includ amețeală, vărsături și durere de stomac. Medicii veterinari pot prescrie opiacee mai puternice, dar acele tipuri speciale de medicamente vor fi prescrise doar pe termen scurt.

Ce sunt nutraceuticele și care sunt beneficiile lor?

Nu trebuie neapărat să-i administrați câinelui calmante puternice pentru a-l ajuta să facă fața disconfortului. Într-adevăr, există o industrie în continuă creștere pentru nutraceutice, un termen folosit pentru a descrie produse ce conțin substanțe nutritive extrase din surse alimentare integrale ce oferă beneficii medicale sau de sănătate. Unele dintre aceste beneficii includ tratamentul și prevenirea bolilor.

Este o industrie în plină expansiune – se estimează că 40% din populația țării utilizează nutraceutice pentru animalele de companie. De asemenea, este o categorie diversă; unul care este împărțit în grupuri specificate care se bazează pe diferite aspecte ale sănătății canine, până la și incluzând controlul durerii.

Una dintre categorii este reprezentată de alimentele funcționale care ajută la îmbunătățirea nutriției canine în ansamblu.  Acesta ar putea fi un aliat grozav pentru câinii care au dureri articulare cauzate de greutatea excesivă. O altă categorie o reprezintă suplimentele alimentare care sunt concepute pentru a-i furniza câinelui diverse vitamine și minerale esențiale.

În general, nutraceuticele sunt concepute pentru a fi un remediu preventiv care poate ajuta pe termen lung, spre deosebire de remediile rapide pentru afecțiuni de scurtă durată.. Acestea ar putea fi deosebit de utile pentru a fi administrate câinilor mai în vârstă care sunt sănătoși, dar al căror organism începe să se deterioreze din cauza vârstei.

Cum ar trebui să administrați medicamentele pentru durere câinelui dvs.?

Este esențial să urmați cu exactitate toate instrucțiunile de administrare a medicamentelor pentru durere câinelui dvs. Rețineți, deși aceste medicamente ajută la tratarea durerii câinelui dvs., utilizarea lor greșită poate avea consecințe devastatoare. Dacă nu înțelegeți ceea ce scrie în prospect, nu presupuneți că știți, ci contactați imediat medicul dvs. veterinar.

De obicei, medicamentele le veți administra câinelui în apropierea orelor sale de masă, de obicei odată cu hrana sau după masă. Dacă vi se întâmplă să uitați să-i administrați o doză, nu faceți ceva pripit cum ar fi dublarea dozei data următoare ca mijloc de compensare. Pur și simplu procedați normal și treceți mai departe.

Nu uitați de împachetările calde și reci

Uneori, cel mai bun tratament pentru durere este cel mai simplu tratament. Acest lucru se aplică lumii umane și, cu siguranță, se aplică și lumii canine. În acest scop, nu puteți apela la ceva mult mai simplu decât o compresă rece de modă veche sau o pătură electrică.

O compresă rece – sau terapia rece în general – funcționează prin reducerea umflăturii și inflamației asociate cu o leziune pe termen scurt, cum ar fi o entorsă. De asemenea, va reduce cantitatea de spasme musculare, ceea ce ar putea duce și la vindecarea mai rapidă.

Folosirea unei pături electrice ca parte a terapiei la cald poate fi un mod eficient de a combate durerea cronică sau de lungă durată, cum ar fi artrita. Dacă nu aveți la îndemână o pătură electrică, puteți utiliza o saltea/pernă cu grâu, care poate fi încălzită la microunde pentru a ameliora durerile articulare ale câinelui dvs.

În orice caz, este important să vă consultați cu medicul veterinar înainte de a utiliza această metodă de ameliorare a durerii pentru câinele dvs. Dacă medicul veterinar nu vă dă permisiunea de a oferi acest tip de ajutor câinelui dvs., ajutați-l în alt mod. Rețineți, medicul veterinar este calificat pentru a oferi ajutor la îmbunătățirea stării de sănătate a animalelor; acesta știe mai bine decât dvs.

Orice ați face, faceți ceva!

Scopul dvs. suprem când vine vorba de durerea câinelui este să găsiți o modalitate de a-i alina suferința. Există diverse modalități pentru a face acest lucru și este obligatoriu să lucrați cu veterinarul dvs. pentru a găsi metoda care funcționează cel mai bine. Poate fi puțin cam dificil, dar știind că câinele dvs. va beneficia de pe urma cercetărilor dvs., merită efortul și chiar mai mult.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top