Cele mai bune 4 lese retractabile pentru câini: 4 opțiuni super-practice!

Labrador scos la plimbare de stăpână folosind o lesă retracabilă

Majoritatea câinilor abia așteaptă ca ușa casei să se deschidă și să se bucure de plimbările zilnice. Plimbatul câinelui poate fi o experiență plină de satisfacții nu numai pentru că va crea o conexiune mai strânsă între tine și patruped, ci și vă veți bucura împreună de aer curat și exercițiu fizic.

Pentru a vă petrece timpul plăcut și în siguranță pe afară, trebuie să achiziționați lesa potrivită pentru câinele vostru.

Folosind o lesă retractabilă de calitate pentru câini, conferă îi veți oferi prietenului vostru mai multă libertate de mișcare față de utilizarea unei lese standard.

Tu și câinele tău puteți merge la viteze diferite, iar asta îi va oferi câinelui tău șansa de a explora împrejurimile, fără să tragă lesa prea tare. Lesele retractabile pentru câini sunt distractive, dar trebuie folosite în siguranță și în mod corespunzător!

Comparații rapide: Top 4 lese retractabile pentru câini

Cumpărați o lesă retractabilă sigură

Față de lesele standard, lesele retractabile pentru câini beneficiază de un mâner ce oferă mai mult confort și control. Asigură-te că atât mânerul cât și carcasa lesei sunt bine construite și realizate din materiale rezistente, mai ales dacă deții un câine puternic.

Trebuie să ai o priză fermă pe mânerul lesei pentru nu a-ți aluneca din mână atunci când câinele va începe să tragă într-o anumită direcție.

Contactul cu un mâner suficient de gros va reduce, de asemenea, posibilitatea accidentelor. Este mult mai sigur să țineți lesa de mâner decât să o înfășurați în jurul mâinii. În cazul în care câinele se va smuci brusc din lesă, coarda s-ar putea să vă provoace o tăietură in palmă sau pe mână.

Fiți atenți!

Accidentele provocate de lese au condus chiar la retezarea degetelor. Alegeți întotdeauna să apucați lesa de mâner în loc să o înfășurați în jurul mâinii. Un lesă retractabilă cu o bandă plată, rotunjită este mult mai indicat decât una ce utilizează un sfoară subțire. O astfel de sfoară este mult mai tăioasă.

Nu înseamnă că o lesă retractabilă pentru câini îi va permite acestuia să gonească oriunde vrea. Nu am recomanda o lesă care nu oferă suficient control stăpânului asupra câinelui său.

Lesele retractabile beneficiază de un buton pentru blocare situat pe mâner. Apăsându-l banda lesei se va bloca la o anumită lungime, iar câinele nu va putea fugi prea departe. Dacă ești într-o zonă aglomerată sau spații închise precum țarcul de câini, ajustează dimensiunea lesei si blocheaz-o. Cu cât lesa este mai scurtă, vei câștiga mai mult control asupra câinelui.

Chiar dacă lesele retractabile pentru câini au acest buton de blocare, cu toții știm cât de rapid poate țâșni un câine entuziasmat. Dacă va observa o pisică sau un alt câine ce-i va atrage atenția, câinele o va lua la fugă cât ai zice „pește”.

Videoclip util pentru folosirea corectă a leselor retractabile pentru câini

Nu uita! Câinele tău are nevoie de disciplină

Un câine scos la plimbare cu o lesă retractabilă trebuie învățat să stea îndeajuns de aproape pe parcursul plimbării și să vină lângă stăpân imediat atunci când este chemat. În caz contrar, vei sfârși drept un alt stăpân furios sau, mai rău, câinele tău se va accidenta.

Dacă prietenul tău nu știe să meargă în lesă, animalul va trage împotriva lesei. O lesă retractabilă nu va rezolva această problemă. În loc să tragă împotriva unei lese scurte, câinele va adopta același comportament chiar și dacă o lesă retractabilă îi va oferi mai multă libertate.

Trebuie să-ți înveți câinele să nu mai tragă în lesă chiar dacă folosești o lesă retractabilă. Un comportament neadecvat în lesă a câinelui poate conduce la diferite accidentări sau chiar la asfixierea animalului.

Nu doar gâtul câinelui va fi pus în pericol. Un câine agresiv sau un câine ce simte o amenințare va ridica sus capul și coada, adoptând o postură rigidă a corpului. Aceasta este poziția caracteristică a câinilor tentați să tragă împotriva lesei. Alți câini ar putea interpreta greșit această postură, iar câinele tău poate fi implicat într-o răfuială. Învață-ți câinele să meargă în lesă, chiar dacă folosești una retractabilă.

Dacă lesa se va rupe, câinele tău trebuie dresat să se întoarcă la tine imediat când este chemat. Exersați comenzile și dresajul cu sau fără să folosești zgarda până când veți reuși să formați o procedură de urgență. Autoritatea ta trebuie să primeze în fața tentației câinelui de a fugări acea pisică aflată doar la câțiva metri distanță.

Cumpără o lesă puternică

Achiziționând o lesă retractabilă puternică vei diminua riscul ca banda/coarda acesteia să cedeze. Orice ar fi, este recomandat să optezi pentru un model de lesă retractabilă creată pentru un câine mai mare decât al tău. O lesă ce poate susține forța unui câine de 30 de kilograme este ideală pentru un câine o greutate situată sub această maximă.

Banda/coarda și sistemul de prindere al lesei trebuie să fie îndeajuns de rezistente chiar și când câinele tău este foarte entuziasmat. Nailonul este unul dintre cele mai comune materiale folosite în fabricare corzii, însă există și alte materiale rezistente, cum ar pielea, utilizate de producătorii de lese pentru câini.

Este bine să optezi pentru o lesă cu o coardă/bandă de o culoare stridentă. Poate o coardă neagră este mai greu de observat, mai ales pe iarbă sau noroi. Unii trecători sau bicicliști s-ar putea să n-o sesizeze.

Mai rău, câinele se poate accidenta în jurul gâtului dacă cineva va călca accidentat pe coarda/banda lesei retractabile. O coardă/bandă neon este mult mai ușor de sesizat indiferent de fundal. Ale lese dispun de elemente reflectorizante pe timp de noapte.

O lesă retractabilă poate fi excelentă pentru plimbările zilnice alături de câinele tău. Câinele se va bucura de mai mult spațiu și mai multă libertate, însă vei avea mai puțin control asupra lui. Asigură-te că lesa retractabilă pe care ai cumpărat-o este îndeajuns de puternică pentru câinele tău, dar și că acesta este dresat îndeajuns pentru a beneficia de avantajele oferite de o lesă retractabilă pentru câini.

4 lese retractabile pentru câini de calitate superioară

Lesă retractabilă Flexi Giant
 

Lesă retractabilă pentru câini Flexi GiantDupă cum le sugerează și numele, lesele retractabile Flexi Giant sunt special create pentru câini mari. Zgărzile Flexi Giant, în funcție de model, pot susține până la 25, 50 sau chiar 75 de kilograme. De asemenea, unele modele beneficiază de corzi de culoare neon, ușor de observat.

Lesele retractabile Flexi Giant pentru câini dispun de corzi cu lungimi între de 8 sau 10 metri. Flexi Giant este una dintre cele mai lungi lese retractabile disponibilă pe piața accesoriilor canine. Coarda lungă va oferi câinilor curioși libertatea de a explora împrejurimile pe distanțe mari.

Coarda în sine este fabricată din nailon cu dublă cusătură. Mecanismul retractabil funcționează foarte ușor, deși blocarea lesei este destul de bruscă atât pentru gâtul câinelui gât și pentru mâna stăpânului.

Deși lesele Flexi Giant sunt concepute pentru câini puternici ce dispun de forțe impresionante nu înseamnă cu sunt și indestructibile. Precum în cazul oricărei lese retractabile, nu o folosiți pentru câini cu o greutate mai mare decât cea recomandată.

Lesă retractabilă New Comfort
 

Lesă retractabilă pentru câini Flexi New ComfortBucurați-vă de o experiență nouă oferită de lesele retractabile Flexi New Comfort. Compania Flexi folosește un principiu inovator, utilizând tehnologii înalte pentru a produce sistemul retractabil.

Banda lesei Flexi New Comfort se plimbă ușor în afara sau înăuntrul lesei, iar astfel câinele tău va putea alergat liber. 

Designul atractiv în două culori al lesei retractabile Flexi New Comfort dispune de un buton de blocare a lesei la lungimea aleasă de dumneavoastră.

Butonul ușor de apăsat, cu o singură mână menține lesa în tensiune, iar mânerul ergonomic asigură o priză confortabilă în palmă. 

Lesele retractabile pentru câini Flexi New Comfort sunt disponibile într-o paletă largă de culori, lungimi și greutate pe care o pot susține. Suntem siguri că există o astfel de lesă ideală și pentru câinele dumneavoastră!

Lesă retractabilă Flexi New Classic
 

Lesă retractabilă pentru câini Flexi New ClassicFlexi New Classic este unul dintre primele modele lansate de compania Flexi, un nume răsunător pe piața producătorilor de lese pentru câini. Fiind unul dintre cele mai vechi și consacrate modele create de Flexi, vă vom spune câteva cuvinte despre cum Flexi a căpătat această notorietate.

Compania de origine germană se bazează pe idei inovative, tehnologie atentată și detalii lucrate manual. Fiecare model este asamblat manual și susține multe teste de control al calității înainte de a părăsi linia de producție.

Recompensa? Calitatea superioară a produselor Flexi si satisfacția oferită stăpânilor de câini din întreaga lume. Precizia complexă a mecanismului retractabil produs de Flexi își are originile încă din anul 1972. În anul 2010, companiei Flexi i-a fost decernat premiul „Brand of the Century”, iar review-urile asupra produselor vorbesc de la sine.

Flexi New Classic oferă eleganță prin simplitate. De asemenea, puteți adăuga accesoriul Flexi Multi Box, ideal pentru a depozita mici recompense sau sacii speciali pentru strângerea fecalelor lăsate de câine în urma sa.

Acest accesoriu auxiliar este ideal pentru plimbările zilnice, oferindu-i câinelui un plus de bucurie ori de câte ori primește o tratație specială.

Lesa Flexi New Classic oferă o experiență unică atât câinelui cât și stăpânului creând o armonie a mișcărilor celor doi pe parcursul plimbărilor prin parc. Menționăm că acest produs este vândut world-wide, în 90 de state diferite.

Tensiunea lesei Flexi New Classic va putea limita rapid raza de mișcare a câinelui, printr-o simplă apăsare a butonului de frână. Mecanismul retractabil este foarte rezistent, iar mânerul ergonomic oferă o priză bună a lesei.

Lesele retractabile Flexi New Classic pot fi folosite pentru câini cu o greutate corporală maximă de 50 de kg, iar lungimea benzii/corzii este de 5 sau 8 metri, în funcție de modelul ales.

Lesa retractabilă Lishinu

Lesă retractabilă pentru câini LishinuVă prezentăm aceste lese retractabile inedite. Lishinu a inventat un nou concept ce oferă mai multă libertate atât câinelui cât și stăpânului. Datorită sistemului diferit de prindere, lesa retractabilă Lishinu poate și atașată de încheietură mâinii și, astfel, palma va fi liberă.

În caz de urgență, eliberați brățara și astfel câinele poate fugi liber. Lesa retractabilă Lishinu se va bloca atunci când trageți antebrațul către corp. Butonul de stop va bloca lesa la lungimea dorită.

Datorită brățării prin care lesa Lishinu se printre de încheietură puteți alerga sau, de ce nu, chiar vă puteți cățăra alături de cel mai loial prieten. Designul sportiv al lesei oferă un aspect simplu și plăcut, iar culoarea acesteia o va face cât se poate de vizibilă la brațul dumneavoastră.

Doriți totuși să țineți lesa cu mâna? Brățara se poate prinde în jurul palmei, schimbând astfel priza. Datorită ariciului ajustabil, veți atașa lesa în jurul palmei, iar degetele vă vor rămâne libere pentru a putea face o plimbare până la supermarket sau chiar să cărați bagajele în drumul spre mașină.

Coarda lesei retractabile Lishinu este prevăzută cu un mâner adițional pentru control maxim asupra câinelui. Puteți apuca acel mâner în zonele aglomerate sau circulate de mașini.

Blocarea lesei se va face printr-o mișcare naturală a brațului, iar sunetul produsul de blocarea lesei Lishinu vă poate fi de folos pe parcursul ședințelor de dresaj. Câinele va asocia sunetul cu un „așa nu!”, iar astfel îl veți putea dezobișnui mai ușor de prostul obicei de a trage lesa. Simplu și eficient!

Lesa retractabilă Lishinu oferă siguranță nu numai prin sistemul inovativ de blocare sau mânerul auxiliar situat pe coardă, ci și prin eliberarea rapidă a câinelui în caz de urgență. Într-o astfel de situație, doar trageți de arici, iar câinele este liber.

Un alt avantaj oferit de lesa retractabilă Lishinu este că o puteți atașa oriunde, de exemplu, de gărdulețul din fața supermarketului în care trebuie să întrați, iar accesul cu animale este interzis. Datorită benzii din neopren flexibil, lesa Lishinu poate fi prinsă de orice obiect de susținere din mediul înconjurător. Veți putea lua o pauză împreună ca apoi să vă continuați plimbarea odihniți și dornici de experiențe noi!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top