Sfaturi pentru persoanele care călătoresc în avion cu animale de companie

Acest Pitbull stă pe scaunul din avion pe parcursul unui zbor

Dacă plănuiești o vacanță cu prietenul tău cu blană, este mai ușor ca niciodată să rezervi un zbor pentru voi doi. În conformitate cu anumite recomandări, câinilor li se permite să zboare la bordul avionului, deci nu trebuie să rezervi un loc la cală, alături de bagaje și alte mărfuri.

Dar, chiar dacă câinele tău este un însoțitor calm și ascultător, pot exista unele lucruri despre zbor care îl poate face să se simtă inconfortabil. Iată câteva sfaturi care să te ajute să călătorești cu câinele tău într-un avion pentru a fi mai ușor atât pentru câinele tău cât și pentru tine.

Obișnuiește-ți câinele cu a fi transportat într-o cușcă pentru câini

Toate avioanele care permit câinilor să călătorească la bord solicită ca aceștia să fie transportați în cuști pentru câini cu specificații foarte clare. Fiecare linie aeriană are propriile sale reguli, dar în cea mai mare parte, cușca pentru transportul câinelui trebuie să îndeplinească anumite rigori privind dimensiunile și materialele din care acestea sunt făcute.

Ca să vă pregătiți câinii pentru călătoria cu avionul, obișnuiți-i mai întâi cu cușca pentru transport. Acest lucru nu numai că le permite să se simtă familiar atunci când urcați în avion, dar le și imprimă mirosul în cușca pentru transport, astfel încât ei se simt confortabil în ea.

Puteți utiliza cușca pentru transport la plimbări cu mașina înainte de plimbarea cu avionul timp de câteva săptămâni sau puteți să vă plimbați câinele prin casă, în timp ce acesta se află în cușca de transport.

Fii sigur că faci bagajele pentru câinele tău

Există mai multe lucruri pe care trebuie să le iei cu tine atunci când urci în avion împreună cu câinele tău, cum ar fi:

  • Un bol portabil din care câinele poate să bea
  • O copie a vaccinurilor lui în bagajul de mână, precum și un certificat de sănătate recent de la medicul veterinar
  • Orice medicamente necesare, cum ar fi anti-greață sau anti-anxietate pentru câinele tău
  • Unul sau două covorașe absorbante de cățeluș în caz că-și face nevoile
  • Saci pentru câini în caz de situații neprevăzute
  • Recompense culinare sau jucării pentru a-ți ține câinele ocupat
  • O lesă sau un ham

Ce să faci înainte de a zbura

Există mai multe lucruri pe care trebuie să le faci cu câinele tău înainte de a te urca în avion. Este întotdeauna o idee bună să-ți hrănești câinele cu mult înainte de ora de îmbarcare, astfel încât acesta să aibă timp să meargă la baie după masă.

Un alt lucru de făcut este să te joci cu câinele tău pentru o perioadă lungă de timp înainte de a ajunge la aeroport. Aeroporturile pot fi locuri pline de stimuli pentru câini și ei vor fi plini de energie nervoasă. Dacă îi puteți obosi și epuiza înainte de a merge la aeroport, până când urcați în avion ei vor fi pregătiți pentru un pui de somn.

De asemenea, este important să programezi o vizită la medicul veterinar înainte de a zbura, pentru a te asigura că câinele este în stare bună de sănătate și că nu are nevoie de medicamente contra greții și anxietății în avion. Solicită un raport de sănătate semnat de medicul veterinar cu ocazia acestei vizite.

Dacă rămâi blocat în aeroport pentru o perioadă lungă de timp și nu există posibilitatea să ieși afară ca câinele tău ca să-și facă rapid nevoile, verifică toaletele. Majoritatea aeroporturilor au un spațiu mic cu iarbă falsă în toalete pentru câinii de serviciu/de sprijin când aceștia își fac nevoile.

Asigură-te că zgarda și eticheta de identificare ale câinelui au fost actualizate și ia în considerare actualizarea bazei de date pentru microcipul lor, dacă au unul, de asemenea. În cazul în care câinele se pierde în aeroport, ai dori să fie foarte ușor de găsit și să fiți din nou împreună.

Este important să te informezi dacă rasa câinelui tău nu poate zbura. Unii câini, cum ar fi cei din rasa Mops și rasa Boston Terrier nu ar trebui să zboare, deoarece botul scurtat îi împiedică să răcească aerul și pot avea probleme de respirație din cauza presiunii atmosferice.

În cele din urmă, asigură-te că tai unghiile câinelui înainte de plecare. Acest lucru îl protejează pe durata călătoriei să nu-și rupă o unghie în cușcă, ceea ce ar putea fi foarte dureros.

Ce să ai în vedere când rezervi zborul

Dacă rezervi un zbor, știind că vei călători cu câinele tău, poți lua câteva decizii pentru a face zborul puțin mai ușor pentru voi amândoi:

Ia în considerare rezervarea locurilor pentru un moment al zilei când nu este aglomerat, cum ar fi dimineața foarte devreme. Nu vor fi la fel de mulți oameni în avion și stewardesa nu va fi la fel de stresată, astfel devine mai ușor pentru tine și câinele tău să evitați stresul.

Rezervă zborul cât mai din timp posibil. De regulă, companiile aeriene limitează numărul câinilor la bord pe fiecare zbor, astfel încât va trebui să rezervi cât mai din timp posibil pentru a te asigura de locul alocat câinelui tău. Să ai în vedere faptul că, dacă câineletău nu este un câine de serviciu/de sprijin, iar un pasager cu un câine de serviciu/de sprijin optează pentru același zbor și nu mai sunt locuri, câinele de serviciu/de sprijin are prioritate, iar câinele tău rămâne fără loc.

Încearcă să rezervi doar zboruri directe. Oricât de dificile sunt escalele și avioanele multiple pentru oameni, acestea sunt și mai greu de suportat pentru câini. După ce a fost într-un avion, un câine are nevoie să iasă afară, să se întindă, să se joace, să mănânce, să se rehidrateze și să se simtă „normal” din nou.

Asigură-te că iei în considerare temperatura din ziua călătoriei, dacă câinele tău trebuie să călătorească în compartimentul de bagaje/marfă de sub cabina de pasageri a avionului. Majoritatea avioanelor nu controlează temperatura din această zonă, astfel că zona poate fi foarte caldă sau foarte rece în funcție de vreme.

Și dacă câinele tău este în cabina de pasageri cu tine și stă pe podea, trebuie să fii conștient de faptul că multe avioane au aerul condiționat la podea, iar câinelui tău i-ar putea fi frig.

Asigură-te că citești cu atenție toate politicile pentru animalele de companie și verifici întotdeauna de două ori cerințele privind dimensiunile standard ale containerului/cuștii/genții în care transporți câinele înainte de a o achiziționa. Asigură-te că acorzi atenție oricăror taxe care sunt listate pentru animalele de companie, deoarece de multe ori există taxe suplimentare la poarta de îmbarcare care nu au fost incluse în prețul biletului.

Alte sfaturi

Dacă dorești o experiență extraordinară de zbor cu animalul tău de companie, ia în considerare rezervarea biletului la o companie aeriană care oferă „cabine de pasageri prietenoase cu animalele de companie”. Acestea sunt spații la clasa întâi, care sunt concepute special pentru persoanele care călătoresc cu animale de companie. Marea atracție constă în faptul că animalul de companie primește propriul spațiu, în loc să ocupe spațiul rezervat picioarelor tale.

O altă idee excelentă pentru persoanele care zboară cu animale de companie este să aibă o listă pregătită dinainte de zbor care să cuprindă parcuri, restaurante, hoteluri și atracții turistice care acceptă și sunt prietenoase cu animalele de companie și se află chiar în jurul aeroportului pe care vor ateriza.

Acest lucru îți va oferi o listă de locuri în care poți merge imediat după aterizare pentru a scoate câinele din container/cușcă/geantă de transport ca să ia o gură de aer curat.

Un ultim sfat pentru a zbura cu câinele tău: dacă te îngrijorează că animalul tău de companie va face dezastru cu apa în avion, dar nu dorești ca acesta să se deshidrateze, dă-i să mestece chipsuri de gheață. Poți solicita echipajului cuburi de gheață în timp ce vă aflați în aer și le dai câinelui prin spațiile cuștii. Acest lucru va ajuta câinii să rămână hidratați, și nici nu vor face mizerie. În plus, distracția de a zdrobi gheața între dinți se simte ca o recompensă pentru câini și poate îi va ajuta să se simtă mai puțin stresați.

Puneți aceste sfaturi și trucuri în practică data viitoare când veți călători cu câinele vostru și veți avea o călătorie minunată cu prietenul tău cu blană, explorând lumea împreună.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top