Un om curajos parcurge 6759 km pentru a transporta câinii salvați din Sud către noile lor cămine din Nord

Greg Mahle, omul care a transportat câinii fără stăpân din sud către nordul Statelor Unite ale Americii

Uneori, câinii au nevoie de puțin ajutor pentru a ieși din condiții de viață dificile, deprimante și obscure și pentru a-și găsi un cămin permanent. Din fericire, există oameni ca Greg Mahle care să-i ajute.

Mahle, salvator de câini de-a lungul vieții, și-a dedicat ultimul deceniu căutării de cămine pentru câinii fără adăpost din Putnam, Connecticut și din alte părți.

Per ansamblu, strategia lui presupunea călătoria spre Sud, preluarea câinilor fără adăpost și transportul acestora spre nord, către familiile care ar putea dori să le ofere un cămin permanent.

Mahle estimează că, datorită eforturilor sale, aproximativ 50.000 de câini au fost salvați în cei zece ani dedicați acestei activități.

Un astfel de câine este Albie, pe care Mahle l-a dăruit lui Peter Zheutlin din Dover, Massachusetts. Zheutlin, mândru și fericit că deține un câine atât de bun, a dorit să cunoască povestea din spatele căutării lui Mahle pentru a-i aduce câinele de la un adăpost din Louisiana. În cele din urmă, Zheutlin a scris o carte despre asta, numită Rescue Road.

Potrivit lui Zheutlin, Greg din Zanesville, Ohio, pleacă într-o călătorie de câteva zile în camionul său cu semiremorcă din Ohio spre Nashville, prin Texas, Louisiana, Mississippi și alte părți, adoptând câini din adăposturi unde aceștia erau eutanasiați pe bandă rulantă și din alte părți din drumul său. Călătoria durează șase zile, în total.

La baza misiunii curajoase de căutare a lui Mahle stă, în mare parte, marea problemă a suprapopulării câinilor din Sudul Americii.

Datorită sterilizării reduse și culturii neutre din sud, reproducerea este mai mare, ceea ce duce la un sistem de adăpostire care este mai dispus să eutanasieze câinii. În acest sens, Mahle a simțit chemarea de a salva acești câini și de a-i aduce pe tărâmuri mai sigure din Nordul Americii.

El crede că are cea mai fericită și, totodată, cea mai tristă slujbă din lume, întrucât vede felul în care oamenii pot trata câinii din toată țara.

„Oamenii sunt capabili de lucruri oribile și de nedescris. Pe de altă parte, ei își pot arăta dragostea într-o măsură care pur și simplu te va topi. Ajung să le observ pe amândouă.”

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top