Caine are un scaun în curtea stăpânului

Ajutor! Câinele meu are scaun în exces! Cât de mult este prea mult?

Așa cum scrie la carte, toată lumea merge la toaletă. Aceasta include câinii, ceea ce este natural, având în vedere faptul că și ei mănâncă, iar eliminarea resturilor face parte din procesul digestiv.

De aceea, schimbările în dietă pot ajuta. Gustări calmante benefice pentru câini pot ajuta cu adevărat stomacul câinelui tău, permițându-le să rămână activi și entuziaști. Cu toate acestea, există o linie fină de demarcație între a avea scaun regulat și a produce o cantitate excesivă de fecale. Deci, cum îți poți da seama?

Numărul de scaune

Câinele tău are scaun în mod obișnuit între o dată și cinci ori pe zi. Acest număr variază în funcție de câțiva factori, cum ar fi dieta și vârsta câinelui. În cel din urmă factor, trebuie să ții cont de faptul că puii vor avea scaun mai frecvent decât câinii mai în vârstă.

Numărul de scaune pe care câinele îl are în fiecare zi este încă un factor de care trebuie să fii conștient și căruia să-i acorzi atenție pentru a diagnostica problemele potențiale din viața câinelui dvs. Acesta este motivul pentru care este important să acorzi atenție mișcărilor intestinale ale cățelului tău în timp ce începi să-l educi/dresezi.

Sunt atât de recunoscător pentru acel sfat profesionist primit de la dresorul meu preferat, care m-a salvat de destul de mult făcut curat după puii mei…

Dacă câinele tău are scaun mai mult de cele cinci ori pe zi, este posibil să existe altceva care să-l facă să uite de dresaj. Unele dintre aceste schimbări pot fi destul de inofensive într-o imagine mai amplă a lucrurilor. Altele ar putea indica ceva mai serios.

De exemplu, o modificare a dietei câinelui ar putea fi impulsul pentru mai multe scaune. Sistemul digestiv al unui câine poate fi foarte sensibil la mâncare, așa că, dacă îl hrănești cu o nouă formulă, corpul său poate reacționa la unele dintre acele noutăți pe care nu le-a mai mâncat și să le elimine ca resturi. În cele din urmă, scaunele în plus cel mai probabil se reduc după ce corpul său se va adapta la noua rețetă alimentară.

În unele cazuri, o schimbare radicală a mediului poate declanșa o nevoie crescută de defecare. Lucruri precum mutarea într-o casă nouă sau o renovare importantă în casă ar putea modifica obiceiurile intestinale ale câinelui tău, deoarece modifică parametrii spațiului său de rutină.

Uneori, chiar și introducerea de sunete sau mirosuri noi într-un mediu preexistent ar putea declanșa acest răspuns până când câinele se obișnuiește cu acele lucruri.

Alteori, scaunele în exces ar putea indica o multitudine de probleme medicale. Unele dintre aceste boli ar putea include dezvoltarea unor probleme cronice, cum ar fi sindromul de colon iritabil sau colita. Alte afecțiuni sunt mult mai grave și ar putea varia de la prezența paraziților interni până la cancer sau boli care afectează rinichiul sau ficatul.

Ce ar trebui să faci dacă câinele tău are scaun în exces

Dacă câinele tău elimină prea multe materii fecale, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să observi de unde se formează fecalele în plus. În mod normal, un câine dresat va defeca în locurile unde este dresat să meargă la toaletă.

Cu toate acestea, dacă eliminarea în plus are loc în zone care sunt dincolo de obișnuita sa „zonă de confort”, s-ar putea să se întâmple ceva.

De asemenea, ar trebui să-ți faci timp pentru a inspecta fecalele în exces. Dacă găsești materiile fecale suplimentare în casă sau într-un alt loc care iese din obișnuința câinelui, există șanse mari ca scaunul pe care îl vei găsi să fie moale și apos. Dacă acesta este cazul, atunci câinele are diaree.

În acest caz, vestea bună este că, dacă ai un câine care are scaun moale sau apos, poți lua măsuri imediate pentru a-l corecta. Lucruri cum ar fi să îl treci pe o dietă care să combată diareea și să te asiguri că nu se înfruptă din resturile de la masa voastră te pot ajuta să rezolvi problema. Scaunul câinelui tău ar trebui să se consolideze în două-trei zile.

Scroll to Top