Pot da câinelui meu calmant digestiv? Sfaturi pentru calmarea problemelor digestive

Câine Husky ajuns la veterinar din cauza problemelor digestive

Nu este plăcut să ai grijă de un câine cu stomac deranjat, cu diaree sau indigestie. Unul dintre modurile în care ai putea crede că îți ajuți câinele este să îi oferi subsalicilat de bismut deoarece face minuni asupra tractului său digestiv. Dar oare este bine?

Răspunsul rapid: ai undă verde!

Spre deosebire de alte medicamente ce nu necesită rețetă și sunt destinate oamenilor, cum ar fi Ibuprofen, din fericire, subsalicilatul de bismut este în totalitate sigur pentru câini, dacă este administrat corect.

Rareori medicația produce efecte secundare, iar atunci când se manifestă, acestea tind să fie ușoare și nu amenință sănătatea câinelui. Înainte de a administra subsalicilat de bismut, trebuie să ai în vedere câteva reguli.

Contraindicații atunci când administrezi câinelui subsalicilat de bismut

Există câteva lucruri complet interzise, în cazul în care administrezi subsalicilat de bismut câinelui. De exemplu, în cazul în care femela este gestantă sau alăptează, ar trebui să nu-i dai deloc. De asemenea, ar trebui să nu administrezi deloc această substanță atunci când câinele are alergie la unul dintre ingredientele active ale substanței, are o sângerare sau ia alte medicamente.

Dacă nu ești sigur cu privire la administrarea de subsalicilat de bismut câinelui tău, nu sta pe gânduri și du-te la un medic veterinar. De fapt, este indicat să vorbești cu medicul veterinar înainte de a administra subsalicilat de bismut pentru a-i administra doza corectă atunci când va fi cazul.

Ce este mai exact subsalicilatul de bismut?

Această substanță activă acționează atât ca medicament antiinflamator cât și ca tratament antiacid. Cu alte cuvinte, ajută la ținerea sub control a enzimelor și a proceselor la nivelul tractului digestiv.

Este bine sa nu alternezi produse farmaceutice ce conțin subsalicilat de bismut. Acestea se comportă diferit. Obișnuiește-ți câinele cu un singur calmant digestiv pe bază de subsalicilat de bismut.

Acestea fiind spuse, există alte forme de subsalicilat de bismut pe piață. Unele mărci posedă o formulă ușor diferită față de altele, iar această varietate nu încurajează schimbarea medicamentelor. Cu alte cuvinte, alege un produs și rămâi fidel.

Există mărci producătoare de medicamente ce conțin de subsalicilat de bismut făcute special pentru câini. Dacă vrei să oferi un astfel de produs câinelui tău, consultă medicul veterinar pentru a te asigura că este bine ce faci.

Cum să-i administrezi câinelui tău subsalicilat de bismut

Primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de a administra subsalicilat de bismut câinelui tău este să calculezi ce doza optimă. Există doi factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când determini doza. Aceștia sunt greutatea câinelui și concentrația produsului.

În ceea ce privește greutatea, formula este simplă: Cu cât este mai mare câinele, cu atât mai mare este doza. Deși poți să determina doza potrivită pentru câinele tău citind recomandările de pe flacon, cel mai bun lucru este să consulți medicul veterinar.

Când vorbești cu medicul veterinar, va trebui, de asemenea, să-l informezi despre concentrația produsului. Multe medicamente pe bază de subsalicilat de bismut pot fi vândute cu diferite concentrații, luând în calcul și ingredientele diferite. Aceste diferențe pot crea oscilații în doza de administrare.

După ce ai stabilit de cât de mult subsalicilat de bismut vei administra câinelui, află modul corect de administrare a substanței. Citește prospectul calmantului digestiv.

Vestea bună este că subsalicilatul de bismut vine sub formă de tablete masticabile, care ar putea să fie mult mai apreciate de câini. În plus, poți strecura tabletele într-un bol de mâncare, ceea ce poate elimina necesitatea de a-ți convinge câinele să le mănânce. Dacă optezi pentru tablete, discută cu medicul veterinar pentru a te asigura că îi oferi câinelui dozajul potrivit.

Am dat câinele meu subsalicilat de bismut și este încă bolnav. Ce să fac?

Subsalicilat de bismut excelează prin eliminarea, pe termen scurt, a problemelor digestive. Cu toate acestea, administrarea acestei substanțe câinelui nu garantează sănătatea, pe termen lung. Dacă revin problemele digestive după ce subsalicilatul de bismut și-a făcut efectul, este posibil să fie vorba despre ceva mai grav.

Dacă totuși câinele tău continuă să aibă probleme cum ar fi letargia, scaunele negre și gudronate, sângele sau mucusul în scaun, vărsăturile sau pierderea poftei de mâncare zi după ce i-ai dat subsalicilat de bismut, oprește acest tratament. Du-l la veterinar pentru a evita problemele mai mari.

Când mergi la veterinar, este important să-i spui că i-ai administrat recent o doză de subsalicilat de bismut. Medicația ar putea provoca dereglări în orice cazul unei analize a urinei sau al unei radiografii abdominale, ceea ce ar putea conduce la un diagnostic greșit.

Ai mare grijă de câinele tău!

Dacă prietenul tău patruped are probleme digestive, asigură-te că acesta nu este într-o situație în care subsalicilatul de bismut este contraindicat. Cu atenție, grijă și respect îl vei ajuta să se refacă mult mai repede. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face din postura de stăpân!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top