Câinele meu face prea mult caca

Acest Pug/Mops își face nevoile în curte

Câinele tău va trebui să-și facă treaba pe parcursul zilei și asta o știi și tu. Dar recent ai observat o creștere în producția sa de fecale. Mai mult, ai observat că este lichidă și localizată în locuri neobișnuite, cum ar fi interiorul casei tale. Este ceva în neregulă?

Cât de mult este prea mult?

De obicei, este normal pentru un câine să defecheze de 1 -5 ori pe zi. Anumiți factori duc la fluctuarea cantității, cum ar fi vârsta, dieta și cantitatea de hrană consumată în 24 de ore. Deși este posibil să observi foarte rar o zi în care câinele tău depășește această cantitate, poate exista o problemă dacă depășirea acestei cantități persistă mult.

La ce să fii atent în cazul în care câinele tău face prea mult

Dacă observi un tipar de eliminare excesivă a materiilor fecale, primul lucru pe care dorești să îl remarci este locul în care își elimină fecalele. Observă dacă scaunul suplimentar are sau nu legătură cu prezența materiilor fecale din casă. Anumite tipare de comportament pot fi cauza, cum ar fi anxietatea de separare sau disprețul față de zilele reci, și este posibil să poți determina dacă acest lucru se întâmplă de când locuiești cu el.

Apoi, va trebui să determini dacă scaunul este solid sau nu. În general, dacă scaunul câinelui tău este umed dar ferm și de culoare moderată, nu ar trebui să te alarmezi. Cu toate acestea, dacă scaunul este apos, moale sau acoperit cu mucus, atunci ar putea fi simptomatic pentru o problemă mai gravă.

Dacă observi că defecarea excesivă a câinelui tău este însoțită de diaree cronică, va trebui să fii cu ochii pe el și să cauți alte semne care pot avea legătură cu scaunul moale. Unele dintre aceste semne pot include febră, deshidratare, pierderea poftei de mâncare sau letargie. Aceste afecțiuni pot indica o afecțiune medicală care poate necesita intervenția medicului veterinar.

Cum să te pregătești pentru o vizită la veterinar

Deoarece nu poți afla de unul singur răspunsurile la întrebările despre sănătatea câinelui tău legată de scaunul acestuia, mersul la veterinar va elucida acest aspect. Cu toate acestea, deși medicul veterinar este instruit pentru a pune un diagnostic câinelui, acesta ar putea avea nevoie de ajutorul tău pentru a pune un diagnostic corect. În esență, acest lucru înseamnă să fii pregătit.

Cea mai importantă parte a pregătirii este aducerea unei probe de scaun de la câinele tău, pentru a fi examinată de medicul veterinar. Aceasta va face posibilă identificarea oricăror motive care stau la baza apariției diareii. Nu va fi nevoie să prezinți o cantitate masivă medicului veterinar – tot ce trebuie să faci este să pui o cantitate mică într-o pungă și ești gata de plecare.

Schimbarea dietei: armă eficientă în lupta împotriva diareii

Dacă medicul veterinar a exclus o boală severă a câinelui tău sau dacă acesta se comportă normal cu excepția diareii, atunci o schimbare a alimentației ar putea fi potrivită. Aceasta nu ar constitui neapărat o revizuire completă a obiceiurilor sale alimentare. Ar fi doar o schimbare temporară pentru a-și readuce sistemul digestiv.

Acest lucru nu ar presupune în mod necesar o revizuire completă a obiceiurilor sale dietetice, ține minte. Ar fi doar o schimbare temporară pentru a-i restabili sistemul digestiv.

Primul lucru pe care îl poți face este să-l reții de la mâncare aproximativ 12 ore. După ce ai trecut de această limită de timp, trece-l pe o dietă blândă bazată pe carne slabă și cât mai puține cereale. După ce vezi că scaunul său s-a întărit, poți reveni la hrănirea normală, deși ar trebui să iei în considerare o schimbare a hranei pentru câini dacă simți că aceasta a fost o cauză a tendințelor sale diareice.

Iubește-ți câinele – Nu îl învinui!

Diareea câinilor poate fi o substanță urâtă pentru noi, iar prezența ei ne poate provoca frustrare și greață. Cu toate acestea, trebuie să-ți amintești întotdeauna că scaunul lichid al câinelui tău nu se datorează niciunui sentiment de răutate sau uneltire din partea sa. Cel mai probabil, pur și simplu nu a reușit să ajungă la timp la “întâlnirea sa de afaceri”, daca vrei s-o numești așa.

Așa că nu uita să-ți ții în frâu emoțiile și să nu-ți verși frustrările pe câinele tău. Da, a făcut mizerie, dar nu a vrut asta. În plus, probabil că poți citi asta pe chipul lui blănos, nu-i așa?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top