10 moduri interesante prin care câinele tău îți spune „te iubesc”

Acest câine își linge stăpâna în semn de afecțiune

Un lucru pe care mulți iubitori de câini își doresc să îl aibă este capacitatea de a înțelege ce gândesc sau spun prietenii lor cu blană. Acest tip de abilitate ar fi foarte valoros pentru a stabili o legătură mai bună cu animalul tău de companie.

De exemplu, de ce latră câinele tău la ușă sau se ascunde atunci când tună și fulgeră afară? Toate aceste întrebări și multe altele ne vin în minte.

Din păcate, realitatea se instalează și realizezi rapid că tu nu ești supererou sau cititor al minții câinelui. Acestea fiind spuse, iată 10 moduri interesante prin care câinele tău îți spune te iubesc.

Se comportă caraghios și face prostioare

De obicei, este un indicator excelent al dragostei pe care ți-o arată câinele tău, invitându-te la joacă și comportându-se caraghios doar pentru a te face să râzi.

Se sprijină de tine

Câinilor le place să aibă sprijin și o anumită formă de securitate, așa că sprijinindu-se de proprietarii lor, ei simt satisfacție. Dacă se sprijină pe tine poate fi un semn de anxietate sau doar un simbol al afecțiunii.

Te privește calm cum pleci

Câinii au tendința de a te însoți până la ușă și de a te privi calm cum pleci. De obicei, acest lucru înseamnă că câinele tău te iubește și are încredere în tine și este sigur că te vei întoarce.

O ia razna de bucurie când te întorci acasă

Unui câine care își iubește stăpînii îi place să o ia razna de bucurie când aceștia se întorc acasă dintr-o călătorie lungă sau de la serviciu. Nu neagă nimeni cât de special este sentimentul când câinele tău împreună cu jucăria lui favorită te întâmpină la ușă. Acest lucru poate duce, câteodată, la o tăvăleală în toată regula, dacă câinele tău sare pe tine și te răstoarnă.

Doarme în camera ta

Majoritatea câinilor adoră să doarmă în aceeași cameră cu stăpânii lor. Unii dorm pe pat sau chiar lângă pat. Aceasta arată loialitate și frică de separare de haită.

Jocul Aport (stăpânul aruncă o minge sau un obiect și îi cere cîinelui să îl aducă înapoi)

Un câine ar prefera să se așeze și să stea liniștit, dar este suficient de inteligent pentru a ști să-ți facă plăcerea și să se joace cu tine; când îi arunci mingi de cauciuc sau de tenis, el ți le aduce înapoi. Toate acestea pur și simplu din dragoste.

Te trezește dimineața

Cățelul tău vrea să ajungi la timp la serviciu. Ei știu când te trezești în mod obișnuit în fiecare zi, așa că așteaptă cu nerăbdare momentul potrivit pentru a-ți da un ghiont delicat cu năsucul sau lăbuța sau a-ți linge fața.

Îți zâmbește

Da, câinele tău chiar îți zâmbește. Acest lucru s-ar putea datora unui defect de ocluzie, sau pentru că ești un stăpân nemaipomenit pe care el îl iubește foarte mult.

Se uită în ochii tăi

Câinii adoră să-și privească stăpânii în ochi în timpul interacțiunilor normale. Conform studiilor, o substanță chimică numită oxitocină este eliberată și ajută la creearea legăturii dintre noile mame și bebelușii lor. De asemenea, se eliberează atunci când câinii se joacă, te ating sau se uită în ochii tăi. Incredibil, nu-i așa?

Devine gelos cu ușurință

Câinii sunt geloși pe ceea ce îți distrage atenția de la ei, cum ar fi alți oameni, alți câini sau alte  animale de companie. Ei își doresc toată atenția ta nedivizată și nu le este frică să-ți amintească acest lucru în mod constant.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top