Cum să-ți faci câinele să te iubească

Câine Beagle își linge stăpânul în semn de afecțiune

Cu toții știm proverbul: „Câinele este cel mai bun prieten al omului” și toată lumea este de acord că omul și câinele nu s-au împrietenit peste noapte. Câinii trăiesc în armonie cu oamenii de mii de ani.

Câinii sunt creaturi inteligente, expresive și loiale, care merită toată dragostea și respectul nostru. Urmați aceste sfaturi, iar prietenul vostru cu patru picioare va fi mult mai fericit. Legătura voastră va fi mult mai puternică, dresarea lui va dura mai puțin timp și viața voastră împreună va fi liniștită.

Scoate-l mai des afară la plimbare

Câinii sunt unul dintre cele mai active animale domestice din lume. Starea lui de spirit va fi scăzută dacă îl ții închis în casă, fără spațiu pentru a alerga, a se juca și a se bucura de natură. Momentul lui preferat al zilei este când îl scoți afară la plimbare. Este posibil să fi observat fericirea din ochii lui, în timp ce sare și dă din coadă când ajungi acasă.

Fie că trăiești într-un apartament sau într-o casă, dacă depui un efort suplimentar pentru a-l scoate mai des afară la plimbare, vei observa o îmbunătățire a stării lui de spirit și a somnului. El va reveni acasă cu energia consumată, nevoile sale sociale și fizice rezolvate și gata pentru o nouă zi în care să fie câine.

Dacă te temi că se va lupta cu alți câini sau că va lua purici, folosește o zgardă contra puricilor și o lesă pentru a ține puricii și câinii agresivi la distanță.

Câinii educați/dresați sunt câini mai fericiți

Câinii trebuie să fie stimulați mental pentru a fi fericiți iar dresajul reprezintă o modalitate excelentă de a face asta. Educația/Dresajul funcționează pentru câini de toate formele și dimensiunile, dar cei care au nevoie de el sunt rasele mari. Rasele mai mari pot fi periculoase pentru alte persoane, deci să știe să răspundă la comanda „Stop!” este absolut necesar.

Câinii cu un IQ mai mare decât media pot învăța lucruri mai complexe, motiv pentru care sunt folosiți de autorități și echipe de salvare. Încearcă să-ți înveți câinele un truc nou o dată pe săptămână. Poți începe cu comenzi simple de genul „Șezi!” sau „Aport!” (să aducă un obiect). Legătura ta cu el va deveni mai puternică și el va fi mai fericit și mai loial.

Recompensează-l când face ceva bun

Dresorii profesioniști de câini știu că cea mai bună metodă de a încuraja un animal să se comporte într-un anumit fel este să îi oferi o mică recompensă de fiecare dată când se comportă în consecință, când execută corect un truc pe care l-a învățat sau când ascultă corect comenzile tale.

Astfel, prietenul tău cu patru picioare va învăța să asocieze acea acțiune cu primirea unei recompense. Alege câteva gustări delicioase, bogate în proteine, vitamine și minerale și ai mare grijă atunci când îi dai mâncare care nu este destinată câinilor. Unele substanțe, cum ar fi teobromina care se găsește în ciocolată, pot fi toxice pentru câini și chiar pot provoca moartea.

 Lasă-l să doarmă în camera cu tine din când în când

Un animal care s-a atașat de tine vrea să-și petreacă toată ziua în jurul tău, așa că va suferi dacă încerci să-l izolezi într-o altă cameră pe timpul noptii. Pe de altă parte, dacă nu vrei să devină un obicei, poți alege să-l lași să doarmă cu tine în cameră doar din când în când.

Nu fi niciodată violent cu el

Ca orice alt animal de companie, câinii sunt creaturi sensibile și se pot întrista cu ușurință atunci când sunt tratați negativ. Dacă îl pedepsești adesea țipând sau, mai rău, lovindu-l, nu numai că nu vei reuși să-l dresezi corespunzător, dar s-ar putea chiar să se îmbolnăvească din cauza energiei negative pe care tu i-o transmiți.

Un animal anxios este mult mai predispus la boli de inimă și la alte probleme de sănătate legate de anxietate. Desigur, este în regulă să-l cerți din când în când, în momentul în care a făcut ceva greșit. Dar fă-o într-un mod non-abuziv.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top